Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    па си направила неколку теста кои сите имале втора црта без разлика колку е бледа и јако црвена боја сепак тоа ти е позотивен тест што означува бременост
    е сега кафеавиот изцедок може и да на значи ништо а може и да значи ризик о дспонтан абортус затоа пиј си ги таблетите и не станувај од кревет бар до среда додека одиш на контола остави ја работата бар на некоја ден и излежувај се

2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Пак истото, го повторив тестот шур чек сабајлево со прва мокрача, и иста приказна. Прво нема втора линија, после некое време се појави многу бледа скоро неприметлива. Очигледно не им се добри овие тестови. Ќе чекам сега ако ми закасни, за два дена НЕтреба да ми дојде, па со Господ напред :*

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.680

почекај нека ти закасни прво па потоа провери дали си трудна. но јас би ти дала совет да не се мачиш вака со тестовите , оди си на лекар нека ти земат крв па со сигурност ке знаеш :)

4. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ни тестови веќе правам, ни преку крв проверувам, ќе си каже мајка природа, ако има бебе нема да дојде вештерката, ако нема, ќе дојде таа сега за некој ден, да и се сневиди :D Ај здравје, како рекол Господ така нека биде.

5. vozdrzana

vozdrzana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    blagodaram eva 11 na sovetot sega veke nemam kafeno no me stra da stanam od krevet se mislam nesto mi tece ali mora da se ceka toa e toa site testovi pozitivni a na efo ne moze da se vidi bremenost cudno a kako se racuna koja nedela si vo bremenosta trebase da dobijam na 23 imajte ubaf den

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.701
    Штом повторно ти се појавиле две цртички, значи дека си бремена. Апчињата што ги пиеш нема да ти наштетат. Тие се пијат во текот на бременоста. Неделите во бременоста се сметаат од првиот ден од последната менструација.

7. vozdrzana

vozdrzana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    blagodaram na podrskata utre imam zakazano na lekar pa ke vidime sto ke bide da vidime dali testovite se tocni ama neznam kako ke zaspijam vecerva ke vi pisam utre dobra vi nok

8. jule1989

jule1989 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    imali nekoj da mi odgovori naraviv sega test ednata linija e rozeva a drugata bledo rozevo dali sum bremena ke bidam naj srekna a i plus od desnata strana na stomakot dole me bole ???

9. jule1989

jule1989 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    imali nekoj da mi odgovori napraviv sega test ednata linija e rozeva temno a drugata bledo rozevo dali sum bremena ke bidam naj srekna a i plus od desnata strana na stomakot dole me bole sto mislete ???

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Кога има втора црта колку и да е бледа, веројатно има бременост. Повтори го тестот за неколку дена и ќе бидеш сигурна.

11. fionas

fionas Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10

12. vozdrzana

vozdrzana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    de3vojki mnogu sum srekna ke bidam majka denes doktorot mi potvrdi bremenost od 4 nedeli i 1 den malecko embrionce vi posakuvam site da ja osetite ovaa sreka kisss

На belisima88, Serafima, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Честитки! :hai:

14. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Честитки до тебе имај лесна бременост и уживкај максимално ;) :*

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Честитки и од мене, се најубаво и лесно! :) :clap:

16. fionas

fionas Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10

Честитки и со лесно нека ти поминат следните 9 месеци

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.680

Честитки имај најлесна бременост

18. vozdrzana

vozdrzana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    bi blagodaram na site i vi posakuvam site vie da dobiete dve crticki

19. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    zdravo na site na forumov, znaci vaka minatiot mesec mi dojde na 23 april, a eve sega sme 31 maj, obicno ne mi ide na 28 dena ili do datata, mi da docni po 3-4 dena no ovoj pat e nesto poveke znaci 8 dena od posledniot ciklus, pravev minatata nedela vo rok od 24h dva testa, mi pokazaa negitivni, velam aj ke pocekam ke napravam pak, denes napraiv uste eden pak negativno, a se osekam malku cudno, bidejki lani isto taka bev ostanata bremena, no pokasno imav spontan , koga ke se prisetam simptomite se isti cesto mokrenje kako koga si prehladen, predmenstrualni grcevi vo stomakot, si mislis sekoj mig ke ti dojde a ne ide, znaci lani prviot test mi pokaza pozitiven no go napraiv nekade 20-25 den od datata sto trebase da mi dojde, si velam mozebi e prerano da pokaze testot no i kako sto citam na net po forumite imalo slucaevi kade sto pokazuva negativno a ustvari si bremena, molam Boga da sum bidejki toa e nesto sto go posakuvam mnogu... da napomenam deka mazot mi ne e ejakuliral vo mene tuku mi rece deka zabelezal kako mu kapnalo vnatre i mene nekako se mi se sovpagja samo uste da se potvrdi deka sum....

20. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    povtorno jas, na moe razocaruvanje dobiv denes posle 10 dena a veke bev recisi ubedena deka sum bremena i deka testovite ne se vo red ili netocni, no ispadna deka testovite se tocni,... ajde posle periodot ke rabotime na slucaj bremenost...