Devojki zdravo, Mi docni vekje 4 dena. Pravev test izleze negativen mi rekoa za bilo koga vo tekot na denot mozel da se napravi. Zborev so ginekologot mi vika da pocekam pa pak da povtoram nekade 7/8 den. Ako pak ne dobijam mozno da e nekoja vodena cista. Nikogas ne sum imala vakva cista i sekogas redovna menstr. Nekoj da ne ima slicno isklustvo da spodeli ?
Ја имав јас, не плаши доколку е тоа ќе пратите на ехо колку брзо расте. Мојата беше 3.5мм и не растеше, пукна сама по 8 месеци, и затоа немаше потреба од интервенција.
Fala na odgovorot , dali znaes dodeka ne pukne nema da imam ciklus ? Vo ponedelnik sum na pregled pa sum nestrpliva
Мене ми доцнеше само првиот месец кога ја открив. Потоа добивам точно на време. Кај секој е различно ама веројатно ќе ти дадат хормонска терапија, јас пиев примолут нор
Прво не мора да значи ни дека е циста, а и да е не е страшно не се плаши. Може ќе добиеш во меѓувреме. Он без да види може само да нагаѓа. Ќе си видиш на преглед, не е страшно 2/4 дена "каснење", и јас сум имала редовен циклус, ама неколку дена не се ни смета за каснење. Не се оптоварувај
Falaa vi mnogu mi probiva. Kje dobijam denes/ utre . Sakam hormoni da pregledam kako da brojam od denes treti den mi e sabota? Rabotat vo jane sandanski vo sabota? Nekoj sto pregleduval vo skoro ?
Не смета, може да направи проблем само ако ти се испоремети циклусот и не знаеш кога овулираш, и дали уопште ќе имаш овулација. За друго не смета
Хормони се испитуваат на клиничка биохемија или на гак, трет ден од циклус, без разлика дали е сабота-недела, работи лабораторијата. Со упат..
Денес треба да ми дојди но бидеќи повраќам од сабајле и про*ив имам докторката ми рече тест да направам, барам втора линија но нема ни бледа никаква а едно време додека чекав се појави на С и потоа се појави сенка црвена цебела и се движеше накај Т ама исчезна зошто така?
Колку што сум у тек вчера ,завчера правеше преку крв и тестот ти беше негативен ,немаш потреба да го повториш појди на гинеколог ако ти доцни сеуште циклусот.
Ве молам за одговор со можно изкуство Имено пред 2 недели прекинав со две дози антибиотик. Сега ми доцни 8 дена. Правев тест искочи негативен. Еднаш се случи да летне малце ама и тоа малце знам дека ми можело да ми ја донесе најголемата среќа. Прашањето ми е, дали може да сум бремена,а од антибиотиците да е негативен или пак од нив дами доцни?