Devojki mora da ve prasam nesto prviot nezastiten odnos so namera da ostanam bremena bese ovoj mesec na 23januari ovie nekolku dena imam bolki vo dolniot del na stomakot osobeno koga sedam, se poizrazeno mi e custvoto za gadenje, duri imam i odbivnost kon nekoi jadenje. Dali moze da napravam test ili e rano bidejki procitav deka dokolku ne pominat 14 do 19dena ke ima lazen rezultat. Sto da napravam veke zemav test se mislam sto da pravam.
Zdravo ,testot go pravev denes i mi pokaza edna crvena linija i edna epten bleda .Dali so e prerano e taka i dali mozno e da postoi bremenost?
Прерано е, не е можно да си само една недела после однос бремена. Гадењето почнува кон 5та-6та недела од бременост, не толку брзо. Почекај си 14 дена да поминат или можеш порано ако си нестрплива после 10 дена од однос, тест преку крв. Значи на 3ти месецов направи си тест преку крв, ако ептен не ти се чека.
Ми закажаа на гинеколог за 12ти... Односите секогаш ми беа со заштита, освен еднаш кога на кондомот на крај имаше течност, мрснина но го проверивме не беше скинат, ниту пукнат. Тест правен две недели по ризичен однос негативен, по 2 саати појави линии кај Т. Тест правен на 17дена по однос негативен. На 18дена испитано бета хцг <1.00 21 ден по однос тест негативен. Веќе недела дена чувствувам болки во долниот дел, повремено имам и потреба од често мокрење, планирам тестот да го повторам викендов пак. Дали постои шанса да сум бремена? Јас имам проблеми со циклусот и немам добиено од октомври, дали може поради тоа што имам хормонални проблеми да не се покажува хцг и да не се покачува. Се извинувам што сум здодевна, но сум во паника и ве молам без навреди за тоа што прашувам по 100 пати.
Не. Не знам дали ќе помогне да ти кажеме дека не си бремена бидејќи многу пати ти кажавме, а пак ти е страв. Не може хцг да не се покажува, ако е покачен ќе се покажува. Релаксирај се.
Да не го направив прерано тестот преку крв за хцг? И сега тоа што имам болки во долен дел ма стомакот и често мокрење ме излудува веќе
На гинеколог ако можеш закажи порано. Може се работи за хормонско пореметување, циста во јајник, воспаление на бешика. Многу се измачуваш, а не инсистираш порано да одиш на лекар.
Ама ти си толку исплашена што џабе не прашуваш. Не знам што би ти кажале што ќе те утеши. Мокрењето ти е од стрес. Болките или ти се од нешто сосема најнормално како предменструални грчеви, или од што си бараш симптоми несвесно си ствараш болки или од нешто сосема неповрзано со бременост. Јас мислејќи дека сум бремена, тест не направив пошто немав храброст за тест, па сите симптоми ми се појавија и повраќав дури. Го направив тестот негативен и одма ми помина се. Како може ти да си толку специјална, ембриончето никако да не можат да ти го најдат на толку испитувања, тестови? Кога ќе се смириш, прочитај си ги коментариве, ќе се посмееш
Антибиотиците како лек не но затоа пак болеста која си ја лечела може да влијае на циклусот. Или стрес и слични работи.
Мислам дека е негативен. После една недела доцнење би требало да има убава црта. И јас имав сличен случај, ми доцнеше неколку дена правев тест беше негативен. Бев убедена дека сум бремена, но вчера добив. Инаку секогаш добивам на време.