Здраво девојки ај да се вклучам во темава за совет. Земав тест од оние sure check ама не капнав туку уринирав врз него. Е сега ќе прикачам и фајл. Од Т линијата стана розево па избледе, а не се појави С линијата одма туку по 10тина минути и не се ни приметува. Бев и на гинеколог, рече задебелен е ендометриумот ама да сум одела по една недела. Дали од премногу размислување глава ме боли, да оние cramps си ги имам секој ден, и гадење, како да имам голтнато нешто луто или жешко такво чувство. Што да правам? Да чекам, имам моментално од оние фрухтест од зегин да го користам. Страв ми е од резултатот и разочарување...
На самиот тест во упатството вика да капнеш со пипетата 2-3 капки не да уринираш. На овој се е разлено, па со тоа е невалиден. Прочитај го упатството на другиот пред да го направиш.
Ова е невалиден тест. Премногу урина си ставила чим викаш дека си уринирала врз него. Направи нов тест или направи бета хцг преку крв, така ти е најсигурно.
Уфф, имам еден моментално од фрухтест ми е страв да го употребам. Да не се разочарам, а на гинеколог сум во петок термин на ехо ќе ме гледа сигурно. А и овојsure check подобар ми е ама немаше во зегин. Што да правам да го употребувам или да почекам? Совет?
Девојки мој совет е да си го зимате овој тест, покажува и 5 дена после однос дали е зачнато. Го имате во зегин околу 190 ден.
Пет дена после однос прашање е дали ембрионот е стигнат до матката, а не па и имплантиран за да се лачи бхцг, па да покаже на тест.
Self Clear тестот може да се направи 5-тиот ден по зачнувањето (или 8-миот ден од половиот контакт) и е наменет за сите жени независно дали имаат или не стабилен (редовен) циклус. Ова е дел од упатството. Ако го прочиташ целосно ќе видиш дека од 500 трудници на околу 200 биле позитивни тестовите, а 300 негативни. Што значи и не е некој сигурен тест, па затоа најдобро е да се почека 14 дена од однос.
Zdravo na site.Inaku nova sum na forumot.Mi docni 5 dena,cela nedela imam bolki vo stomak ponekogas i kako grcevi,kako pred da mi doaga,gradite me bolat,nekna sabajleto koga se razbudiv me bolese kicmata.Vo sredata napraviv test(porucekta)mi se pokaza bleda rozeva linija.Otidov vcera na ginekolog mi kaza deka debelinata na matkata bila kako za vo bremenost megutoa seuste ne se gledalo nisto seuste bilo rano pokazuvalo edna nedela otkako ke docnina pa mi zakaza za edna nedela pak da odam.Vo meguvreme mi dade da pijam vitamini.Ima li nekoja od vas slicno iskustvo.Inaku eve slika od testot
Честитки и не мисли на лошо! Убаво ти кажал докторот се уште е рано за на ехо. Не се секирај. Ако можеш да издржиш оди 6та недела најубаво во едно и срце да си чуете ❤ со лесно
Болки имав и јас 3тата недела (кога дознав) како за добивање и си чекав да добијам, но не добив Цела 4та недела болки во кичмата. Сега немам ништо освен градите што ми тежат по малку.
Blagodaram za ubavite zborovi.Inaku vekeke mi zakaza za edna nedela t.e za cetvrtok.Pa ke cidime sto ke kaze.
@Tanja90 Cestitki Jas po 10 dena docnenje so pozitiven test otidov kaj maticnata i ne ni me pregleda bidejki rece deka e rano i najdobro da pochekame ushte malku.Me zakazha za ponedelnik. Ne se grizhi,najnormalno e da ne se gleda nishto na eho bidejki e rano.