Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Taka e nema разоЧаруванје. Чекај да ти помине и фрли се на работа :lol: :lol:

2. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    zdravo eve sum povtorno posle mesec dena, znaci vaka posle ciklusot sto mi zavrsi so mazot mi cel masec rabotevme na tema zabremenuvanje, i pred dva dena od ljubopitnost napraviv dva testa za bremenost iako seuste ne mi e datata za doaganje na ciklusot ama neli nekoi testovi pokazuvaat 10 den od zacnvanjeto, kaj mene na edniot test pokaza dve crtki ednata bleda, zemav i drug test od druga firma cisto da se osiguram, i toa vo istiot den i ne gi pravev pri prva urina i vtoriot pokaza dve crtki samo kaj ovoj bese vtorata poizrazena, sto najverojatno znaci deka sum ostanala bremena... bidejki ova mi e vtora bremenost, prvata zavrsi si spontan, citav na eden forum deka cinkot pomaga vo sprecuvanje na spontan, pocnav so zemanje na cink, magnezium i folna kiselina, no sevo ova e na svoja raka bideki smetam deka e uste rano za obrakajnje na ginekolog imajki vo predvid deka toj mesec posledniot ciklus mi bese na 02.06.2013, sepak ke se javam na ginekologot i ke se konsultiram, a se nadevam ke dobijam i vase mislenje

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Честитки Емилијамак за бременоста, со среќа и убавини да си ја износиш :)
    Можеш да си закажеш на гинеколог и ќе ти кажат кога да дојдеш, може да ти рече за една недела, или две зашто веќе си 4 недели бремена, ама можеш да си отидеш и порано да се консултираш дали да земаш нешто превентивно зашто си имала претходно спонтан. Како што читам овде, скоро на сите им даваат утрогестан во првите 3 месеци да се ставаат вагинално, а понатаму уште некое време да се пијат. Се најубаво ти посакувам и уживкај си во бременоста! :clap:

4. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Честитки Емилијамак за бременоста, со среќа и убавини да си ја износиш :)
    Можеш да си закажеш на гинеколог и ќе ти кажат кога да дојдеш, може да ти рече за една недела, или две зашто веќе си 4 недели бремена, ама можеш да си отидеш и порано да се консултираш дали да земаш нешто превентивно зашто си имала претходно спонтан. Како што читам овде, скоро на сите им даваат утрогестан во првите 3 месеци да се ставаат вагинално, а понатаму уште некое време да се пијат. Се најубаво ти посакувам и уживкај си во бременоста! :clap:[

Ti blagodaram veke zakazav na vaginalno eho uste utre ke mi kazat sto i kako ponatamu, pozzzzzzzzzzzz

5. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Големи честитки! :)

6. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207

Fala Lesor se nadevam deka ovoj pat ke uspeam da si rodam zdravo detence, istoto go posakuvam na site onie sto imaat zelba za detence... denes ke odam na ginekolog i ke vidime sto ke mi kaze doktorkata, pozz

На Lessor му/ѝ се допаѓа ова.
  7. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Bev na ginekolog, mi pravese vaginalno eho ama za zal nisto ne se gledase, mi rece deka mozno e da sum no deka e seuste rano, a moze i testot da e lazno pozitiven, eve sega napraviv uste eden i pak e pozitivno, znaci minatiot mesec mi dojde na 02.06.2013 tocno mesec dena do denes, a mi kasnese 15 dena napraviv 4 testa site bea negativni i mi dojde, .... ciklusot ne mi e na 28 dena tuku 30-31 zavisno od klimatski promeni varira, a sega e positivno i denovive po pravilo treba da dobijam, ako ne dobijam drugiot cetvrtok ke mi zemaat krv i preku krvta ke mi se utvrdi tocno.... sakam da sum daj boze da sum ...

8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Јас мислам дека Си, ама ептен рана бременост, и нормално е што докторката не може да види нешто..а ти објасна како е можен лажен позитивен тест, и тоа 2? Зошто јас знам инаку...

Мој предлог - трк до Систина/Ремедика на анализа преку крв со назнака за утврдување и на неделите

9. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207

Dva i denes tret pozitiven site gi cuvam, duri crtkata e pojasna zemav od ''Be Safe'' sto se pravat vo tek na cel den, znaci ne pravev ni eden na prva urina ama ne znaci deka site ke se lazni po moe, mi rece deka ponekogas pokazuva pozitiven i da si vonmaterucno awwwwwwwww :worried: ne daj boze, se nadevam deka e rana, za test preku krv mi rece da napraam drugiot cetvrtok, do togas da vidam dali ke mi dojde ili ne, za vo sisitine i remedika mi e daleku od Strumica sum i ovde ima laborotorii sto pravat takvi testovi, sto mislis da cekam do cetvrtok ili da napraam denovive???

10. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Прави одма, преку крв ќе ти детектира најточно!

Со среќа :f:

11. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    utre obavezno ke pravam, samo ova me isplasi so vanmatericnoto, dali preku krvta moze da se odredi i toa :worried:

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Емилија оди во Медика, таму секако прават преку крв. Со среќа! :)

13. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207

Duffi vo Strumica ziveam i ovde ima takvi laboratorii sto pravat takvi testovi, no me interesira dali moze preku krvta da se vidi dali e vonmatericno, ova ginekologot denes me izpanici malce , prasanjeto moze mi e glupa ama toa e

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Да, да за во Струмица ти зборам, а за нашите гинеколози не коментирам..

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Затоа и ти реков дека можеби ќе ти рече гинекологот да дојдеш за една или две недели, а тој/таа ти рекле може одма, значи за пари само да земат побрзо, а како доктор мора да знае дека по само 4 недели од последната менструација неможе сеуште да се види. А бе кој им даде диплома па и лиценца на овакви доктори, уффф, па уште и плаши со некои изрази за кои не е самиот сигурен, се врз основа на претпоставка, па таков ли однос треба да се има спрема еден пациент, а поготово кога се работи и за бебенца.
    Не се секирај Емилија, уште ти е рано, затоа неможе да се види уште. Оди си сега провери си преку крв, мада и нема потреба кога сите тестови ти се позитивни, избриши го од глава тоа вонматерично и опушти се и радувај си се, нема потреба да си загрижена, сега ти е највозбудливиот и најубавиот период од животот, затоа зграби го и радувај му се :)

16. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207

100 % si vo pravo, nasive doktori se celosno razocaruvanje, ova go nema nikade vo svet bez nikakva humanost , ja prasav i za vaginoletkite sto mi rece ti za posle spontan, no mi kaza prvo da utvrdime deka e 100% sigurna bremenosta posle ke mi kaze sto i kako.... sepak fala ti na utehata, brzav da napraam analizi za da se uveram dali sum sigurno bremena bidejki prestojniov period ke bidam zafatena so rabota i da znam da si se cuvam

17. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    zdravo eve sum jas so testot preku krv koj sto isto taka e pozitiven, sto znaci bremena sum bez somnenie samo ne znam dali da gi zemam ovie vaginoletkite sto sprecuvaat spontan abortus posto se plasam da ne mi se sluci istoto od pred godina dena????

18. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Не може никој да си превземе таква одговорност вака на форум....тебе мора да те прегледа матичниот кој те знае тебе и целата твоја историја, да ја види твојата општа состојба па да реши.

Мој предлог би ти бил ДА, ставај, зошто утрогестанот е прогестерон и од него лошо не можеш да имаш (сега кога веќе знаеш со сигурност дека си трудна), само добро, од аспект да ти помогне при задржување на плодот во ендометриумот, ама ти секако мора веднаш да одиш на доктор..

Со среќа и со лесно да си ја износиш бременоста :f:

19. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    imam vo plan da odam posle megutoa mi e strav da ne mi se razvika doktorkata zosto taa mi rece da napravam drugiot cetvrtok a jas napraviv denes,

20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Не смее да ти се развика, не се секирај. Не си била стрплива, чудо големо. Со среќа, и со лесно да си ја износиш бременоста! :*