Здраво, Направив тест Self Celar по 9 дена после однос (со претходно примена терапија и инекција за пукање на фоликулот) и покажа негативен. Какво ви е искуството со тој тест, дали можеби сум го направила прерано? Има ли уште шанси да сум бремена и кога најрано може да проверам преку крв?
Zdravo Dali e normalno ... Sabajle so prvata mocka da mi pokazuva testot za bremenost pozitiven A porucek test za sekoe vreme stobe , mi pokazuva negativen ?? Fala odnapred
Можно е ако не ти доцни многу. Затоа се препорачува со утринска урина да се прави тест. Не се многу за верување тие за секој период од денот.
Здраво девојки веќе подолго време ги читам вашите коментари ,би сакала да ве прашам за мислење веќе година ипол се обидуваме за бебенце ,со сите направени испитувања кај мене и кај сопругот се во ред....... на 02.04 ми заврши циклусот и нормално бевме мн вредни целиот период,по завршувањето на плодните денови одприлика под 7-8 дена почнав да чувствувам болка во јајниците и често мокрење но еве веќе неколку дена почнаа градите да ме болат а јајниците не престанаа со повремени пецкања и менструални болки на моменти ,и еве една недела веќе наутро имам мачнини кои траат пола ден ,инаку имам уреден циклус на 28 дена и треба да НЕ дојди ,дали да направам тест или е рано сеуште но не ми се чека ,дали некоја членка имала слични симптими или само си се надевам ....
рано ти е уште. чекај барем на денот кога треба да добиеш. симптоми не се појавуваат толку рано од две бремености можам да ти кажам дека ако не направев тест немаше да знам дека сум трудна ,ама после 6та недела и минатиот пат и сега ми се појавија и мачнини и повраќање шо не се споредливи со мачнини што онака можеш да ги имаш. со среќа и дај боже што побрзо да си дочекаш
Девојки утре треба да ми дојди,но сабајле на бришење имав малку розева слуз ,а пд тогаш немам ништо само проѕирна слуз ,симптомите сеуште ги имам плус главоболка
Добро вечер. Ме интересира вашето мислење. Имам нередовна менструација, па месецов ми доцни веке 16 дена. До сега имам направено 7-8 тестови од кои само 4 имам направено денес. На првиот тест многу долго го држев во мокрачата иако таму пишуваше 5 секунди. Кога го оставив тестот се појави друга линиа веднаш по неколку секунди и потоа ја снемуваше. Другите 3 теста ги направив као што пишува на упатството и искочиа негативни. Дали може да има шанси за бременост поради првиот тест а останатите да не се точни?
Napravi bhcg preku krv i ke bides najsigurna, pogledni gi testovite ubavo moze sepak ima vtora crtka pa makar bleda, malku e cudno toa shto kazuvas deka ti docni i toa so mnogu denovi i ti doaga porano taka da moze da se vo prasanje samo hormoni, sepak na tolku testovi da imase nesto barem eden ke pokazese
Ви благодарам многу. Имам само уште едно прашање. Дали тест преку крв можам да направам кога сакам во некоја лабараторија или морам да имам закажано. И доколку може да ми препорачате некаде каде можам да направам. ☺️
Во Синлаб со упат од матичен гинеколог се плаќа 100ден резултат на мејл ти пуштаат зс мах 2 часа. Не мора да имаш закажано.
Jas sum pravela vo avicena 700 denari koga ne mi se cekalo i gubelo vreme, inaku ako sakas odi kaj maticniot ginekolog pa zemi upat za adrijalab ili klinika ili bukurest poliklinika bilo kade i mislam deka e nekade 70-100 denari