Тест за бременост

Discussion in 'Бременост' started by pretty, Feb 16, 2010.

1. Simonasimovaaaa

Simonasimovaaaa Нов член

Проблемот е тоа што сеуште немам матичен гинеколог никад не сум размислувала за тоа но сакам најбрзо што можам да дознаам. За гинеколог обавезно ќе барам подоцна☺️

2. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Epa avicena, adrijalab, biotek bilo koja okolu 700 denari e, i pod itno ginekolog nemojte taka neodgovorna da bidete kako taka na docnenje, na neredoven menzis, na drugi nekoj raboti seuste nemate ginekolog, zarem nikogas do sega ne ste pravele pap, brisevi, pregled???

3. dzuliiija

dzuliiija Активен член

Здраво девојки , нова сум овде и се надевам дека сум добредојдена [​IMG]
    Сакам да ве прашам нешто што ме мачи последниве 2 недели .. Немам редовен циклус ,пред два месеци правев хистеро и лапароскопија ,со вереникот не користиме заштита , последен циклус добив на 1ви март а ете веќе сме 26ти Април и сеуште немам добиено . Направив 3 теста и негативни се , проверив преку урина и ми рекоа пак негативно( можеби треба преку крв да проверам ) А имам мачнини, замор , спијам по цели денови , се чувствувам ептен изнемоштено , притисокот ми беше нормален но сега ми е 140 /80-90 и пулс висок 125 .. имам тахикардија и ми се случува да неможам да земам воздух , зуење на уши ...не знам што е работава но би сакала и ваше мислење па следнава недела одам на гинеколог . Поздрав :)

4. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Дечки,по која цена се движат тестовите за бременост?

Irenka90 likes this.
  5. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Од 40-180 max. 200...

ElenaBUTTERFLY likes this.
  6. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Последна менструација ми беше на 20.04, имам редовна менструација, според тоа требаше денес да добијам( 20.05). Но сабајлево направив тест за бременост (Self Clear) со првата урина и по се изгледа позитивен е :) ( се појави една темно розева линија и една бледо розева) . Какво искуство имате Вие со овој тест? Дали може да се добијат точни резултати на денот кога треба да добиеш, пред да ти задоцни ниту еден ден?Дали е точен резултати или неточен е?
    Што мислите дали да го посетам мојот матичен гинеколог или да почекам уште некој ден пред да го посетам ?

Attached Files:

Last edited: May 20, 2021
  7. Liu

Liu Популарен член

Честитки позитивен е рана бременост, точен е секако не може да биде лажно позитивен ниту еден тест. Јас на прв преглед бев 4+5. Се виде само сакус и жолчно ќесе. За срцева реакција потаму. Можеш да одиш кај матичниот да си провериш преку крв со упат па сигурно ќе ти направи и прв преглед. Со среќа :l:

8. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Пред 3 месеци ми доцнеше 10 дена, но потоа добив. Направив тест преку крв и ми излезе дека сум била бремена( сум имала биолошка бременост) . И сега се плашам истото да не ми се случи :(
    Незнам што да правам дали да отидам уште денес на гинеколог или да почекам уште некој ден?

9. Liu

Liu Популарен член

Да одиш денес или утре можно е да се види точкица па докторот ќе ти даде можи и нешто за поддршка. :l:

Bejb15 likes this.
  10. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Фала, тогаш ќе одам денес , дај боже се да биде во ред овој пат да нема никакви проблеми.

11. ivance..

ivance.. Популарен член

Честитки позитивен е јас мислам да си почекаш уште една недела па да одиш на гинеколог

12. Maya12

Maya12 Популарен член

Мој совет да си отидеш на гиниколог,да си направиш бета иако се гледа дека е рана бременост.Консултирај се со докторор да ти даде прогестеронска терапија поради претходна историја со биохемиска бременост, ама мое мислење е вагинално да не те гледа туку за една недела да отидеш

mal.ecka likes this.
  13. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Vcera se slusnav so mojot ginekologot, mi rece vo vtornik da otidam vo ordinacija , da me vidi na eho i da ispitam beta preku krv. Mi rece spored testot sto sum go napravila ( bidejki ednata linija od testo e bleda rozeva) bila mn rana bremenost, nekade okolu nedela dena. No sinoke mn se isplasiv, imav silni bolki dolu vo stomakot kako za dobivanje, koi traea nekolku sekundi do minuta. No isto taka i denes ednas imav silni bolki koi traea nekolku sekundi.

Last edited: May 21, 2021
  14. fana

fana Форумски идол

Болки како за добивање има и при бременост. Јас мислев дека секој момент ќе добијам.
    Ќерка ми има 3 и пол години :)

15. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Bremena sum :)
    Vo vtornikot bev na ginekolog, me gledase na eho se vide mala tockicka, spored posledna menstruacija treba da sum 5 nedela, ama spored negova i moja presmetka treta nedela sum. Za 10 dena mi zakaza za srceva reakcija.

Mi dade da pijam Proven probiotik, Magnezium direkt 400+b kompleks i Dabroston, kako prevencina bidejki prethodno bidejki imav silni bolki vo dolniot del od stomakot kako za dobivanje i bidejki prethodno imav bioloska bremenost.

Bejb15, zverkica and elimkd like this.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Честитки и со лес

Jasmin@ likes this.
  17. Ledenam3dena

Ledenam3dena Активен член

Zdravo. Nova sum na forumov mi treba malce vasa pomos Dali bledata linija treba da e vaka vertikalno postavena kako vo znakot plus?

Attached Files:

18. simona_baby

simona_baby Популарен член

Тестот е негативен нема втора линија

19. minne992

minne992 Форумски идол

Да а тестот изгледа негативен

20. Ledenam3dena

Ledenam3dena Активен член

Mene me buni toa sto mi stop kako da ima ama vertikalno kako sto e testot . Vo sekoi slucaj fala. Poveke sreka sledniot music.

minne992 likes this.