1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. Simonasimovaaaa

Simonasimovaaaa Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Проблемот е тоа што сеуште немам матичен гинеколог никад не сум размислувала за тоа но сакам најбрзо што можам да дознаам. За гинеколог обавезно ќе барам подоцна☺️

2. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Epa avicena, adrijalab, biotek bilo koja okolu 700 denari e, i pod itno ginekolog nemojte taka neodgovorna da bidete kako taka na docnenje, na neredoven menzis, na drugi nekoj raboti seuste nemate ginekolog, zarem nikogas do sega ne ste pravele pap, brisevi, pregled???

3. dzuliiija

dzuliiija Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    48
    Здраво девојки , нова сум овде и се надевам дека сум добредојдена [​IMG]
    Сакам да ве прашам нешто што ме мачи последниве 2 недели .. Немам редовен циклус ,пред два месеци правев хистеро и лапароскопија ,со вереникот не користиме заштита , последен циклус добив на 1ви март а ете веќе сме 26ти Април и сеуште немам добиено . Направив 3 теста и негативни се , проверив преку урина и ми рекоа пак негативно( можеби треба преку крв да проверам ) А имам мачнини, замор , спијам по цели денови , се чувствувам ептен изнемоштено , притисокот ми беше нормален но сега ми е 140 /80-90 и пулс висок 125 .. имам тахикардија и ми се случува да неможам да земам воздух , зуење на уши ...не знам што е работава но би сакала и ваше мислење па следнава недела одам на гинеколог . Поздрав :)

4. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    Дечки,по која цена се движат тестовите за бременост?

На Irenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Од 40-180 max. 200...

На ElenaBUTTERFLY му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    92
    Последна менструација ми беше на 20.04, имам редовна менструација, според тоа требаше денес да добијам( 20.05). Но сабајлево направив тест за бременост (Self Clear) со првата урина и по се изгледа позитивен е :) ( се појави една темно розева линија и една бледо розева) . Какво искуство имате Вие со овој тест? Дали може да се добијат точни резултати на денот кога треба да добиеш, пред да ти задоцни ниту еден ден?Дали е точен резултати или неточен е?
    Што мислите дали да го посетам мојот матичен гинеколог или да почекам уште некој ден пред да го посетам ?

Прикачени фајлови:

Последна измена: 20 мај 2021
    На erika***, Pcelka1315, Speechless и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Честитки позитивен е рана бременост, точен е секако не може да биде лажно позитивен ниту еден тест. Јас на прв преглед бев 4+5. Се виде само сакус и жолчно ќесе. За срцева реакција потаму. Можеш да одиш кај матичниот да си провериш преку крв со упат па сигурно ќе ти направи и прв преглед. Со среќа :l:

8. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    92
    Пред 3 месеци ми доцнеше 10 дена, но потоа добив. Направив тест преку крв и ми излезе дека сум била бремена( сум имала биолошка бременост) . И сега се плашам истото да не ми се случи :(
    Незнам што да правам дали да отидам уште денес на гинеколог или да почекам уште некој ден?

9. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Да одиш денес или утре можно е да се види точкица па докторот ќе ти даде можи и нешто за поддршка. :l:

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    92
    Фала, тогаш ќе одам денес , дај боже се да биде во ред овој пат да нема никакви проблеми.

11. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Честитки позитивен е јас мислам да си почекаш уште една недела па да одиш на гинеколог

12. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мој совет да си отидеш на гиниколог,да си направиш бета иако се гледа дека е рана бременост.Консултирај се со докторор да ти даде прогестеронска терапија поради претходна историја со биохемиска бременост, ама мое мислење е вагинално да не те гледа туку за една недела да отидеш

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    92

Vcera se slusnav so mojot ginekologot, mi rece vo vtornik da otidam vo ordinacija , da me vidi na eho i da ispitam beta preku krv. Mi rece spored testot sto sum go napravila ( bidejki ednata linija od testo e bleda rozeva) bila mn rana bremenost, nekade okolu nedela dena. No sinoke mn se isplasiv, imav silni bolki dolu vo stomakot kako za dobivanje, koi traea nekolku sekundi do minuta. No isto taka i denes ednas imav silni bolki koi traea nekolku sekundi.

Последна измена: 21 мај 2021
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.231
    Допаѓања:
    118.782
    Болки како за добивање има и при бременост. Јас мислев дека секој момент ќе добијам.
    Ќерка ми има 3 и пол години :)

15. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    92

Bremena sum :)
    Vo vtornikot bev na ginekolog, me gledase na eho se vide mala tockicka, spored posledna menstruacija treba da sum 5 nedela, ama spored negova i moja presmetka treta nedela sum. Za 10 dena mi zakaza za srceva reakcija.

Mi dade da pijam Proven probiotik, Magnezium direkt 400+b kompleks i Dabroston, kako prevencina bidejki prethodno bidejki imav silni bolki vo dolniot del od stomakot kako za dobivanje i bidejki prethodno imav bioloska bremenost.

На Bejb15, zverkica и elimkd им се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.028
    Допаѓања:
    48.355
    Честитки и со лес

На Jasmin@ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ledenam3dena

Ledenam3dena Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    34
    Zdravo. Nova sum na forumov mi treba malce vasa pomos Dali bledata linija treba da e vaka vertikalno postavena kako vo znakot plus?

Прикачени фајлови:

18. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.631
    Тестот е негативен нема втора линија

19. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.783
    Да а тестот изгледа негативен

20. Ledenam3dena

Ledenam3dena Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    34
    Mene me buni toa sto mi stop kako da ima ama vertikalno kako sto e testot . Vo sekoi slucaj fala. Poveke sreka sledniot music.

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.