Почекај уште една недела немој да се брзаш и да си правиш секое утро стрес, многу е рано само 8 или 9 дена после однос, на ембрионот му требат најмалку 6 до 10 дена само да се имплантира во матката доколку е оплоден при тој незаштитен однос. Дури после тоа се зголемува хормонот хцг кој може да се открие со домашен тест. Затоа тестот најрано може да биде точен 14 дена после незаштитениот однос, тоа е наведено и во самите амбалажи на тестовите
Мислам дека ќе биде позитивен, како да гледам втора цртка, само почекај 2-3 дена (знам дека е тешко) или најубаво на ден кога треба да не-добиеш направи уште еден тест. Ако си толку нестрплива, направи бета преку крв најточно ќе ти покаже. Не се стресирај, повеќе течности, витамини-фолна, насмевки и со среќа
прашувам за другарка- дали гледате бледа линија? денес треба менструација да добие. јас како да гледам само незнам зошто е волку бледа?
Da, ima bleda linija. Bremena e. Rana bremenost zatoa e bleda linija, ako napravi za nekoj den pak, nema da bide bleda
Да, има бледа линија - рана бременост. И мене ми беше ваков првиот тест. Нека повтори пак за некој ден. Честитки!
Сите ти кажаа дека е рано, не фрлај бадијала пари на тестови. Бар 1 ден пред да добиеш најрано направи тест. Се пред тоа ти е за џабе фрлање пари. Инаку негативен е овој тест.
Здраво Немам никакви симтоми на бременост ама имам благи болки во долниот дел од стомакот како за да ми дојди... Ми касни четири дена направив два теста едниот показа две линии ама бледа а вториот убави две црвени линии сакав да прашам дали е рано и дали можи да е лажно или има бевенце
Честитки мајкаа, школска бременост да имаш до крај! Гали меше и уживај па за брзо и срценце ќе слушните.
Zdravo jas pak dva dena pred (ne)dob8vanj sem . Prviot test mi e proven pred 4 dena a vtoriot denes da napomenam ne mi e so prva mokraca mozno li e na prviot porano da ima vtora crta a drugiod Sega sto go pravev da e eaten bleda. Nekoj so vakvo iskustvo. Bev na lekar vmalo samo nekoe krukce rano bilo mi rekoa nekoj haven said treba da odam za dve nedeli.sto e toa krven sad nekoj da mi pomogne da mi da mi objasni. Dali e toa kaj sto treba da s3 vgn3zdi pl9dot ili nesto drugo e