По правило со текот на деновите линијата треба да станува се потемна, безразлика дали тестот е правен со прва урина, овај тест е да покаже резултат во било кое време. Значи денешната линија би требало да биде потемна од таа пред 4 дена. Е сега за тој крвен сад искрено прв пат слушам но тоа не е местото каде треба да се вгнезди ембрионот, значи требало да ти каже прво дали има задебелување на матката како за бременост кое е прв знак дури и пред да се види нешто и тука во матката треба да се вгнезди плодот, на никое друго место, од мое искуство пред да ти доцни не може да се виде ништо освен задебелување на ендометриумот на матката каде треба да се смести плодот, најрано може да се виде недела дена значи 7 дена откако ќе ти задоцни, тогаш се гледа таа точка што гениколог сигурно ќе ја препознае на прво без да размислува. Тоа се вика сакус а во него се гледа една уште помала и светла точка тоа се вика жолчно ќесе. Искрено според мене тестовите кои ги направи денес се негативни јас не можам да ја видам линијата, но сепак ти посакувам среќа.
Fala ti sto osvoi vreme. Samo ne mi e toa jasno kako moze pred 4 dena potemna a denes pobleda. Neznam kolku se gleda na slokata ama ima eaten bleda.
@Ledenam3dena тестовите се негативни. Со оглед на фактот дека сите тестови ти се правени пред датумот за добивање, најпаметен и најдругарски совет е да направиш бета преку крв или едноставно да чекаш да ти касни (ако ти закасни). Со среќа.
Не гледам втора линија за жал, а те читав на друга тема, мој совет да си испиташ бета и воопшто да не чекаш 2 недели, ами уште денес или утре. Тие пари за тестови што ги даде, ќе испиташе бета 100 пати и не купувај веќе sure check најникакви тестови се, секој втор не им чини.
Pa neznam ama na 10 ot den od ovulacija pravev test i mi iskoci testot so vtora l8n8ja a denes zemav od optiot i vtorata linija e mn bleda neznam dali se gleda na slikava
Не е позитивен тестов, првата слика е размачкано од премногу урина, на вториот не гледам црта. Направи бета ако мислиш дека си бремена.
Te следам, првиот е невалиден, а на вториот не гледам втора цртка, ама што да речам, дај Боже да сум грешка. Како што ти реков претходно, направи си б-хцг што побрзо.
Здраво женски правев тест пред осум дена имав втора цртичка ама многу бледа правев вчера еве како е се гледа убаво ама неможам да си поверувам со свои очи си закажав кај докторката дај боже да е се во редвас ви изгледа убава цртава
Дај боже секаде само убавини незнам што да мислам страв паника среќа се измешано хехе 11години се мачиме за бебенце
Zdravo. Ve citam I imav zelba I jas da se pridruzam. Bi Sakala da ve prasam za vase iskustvo i mislenje. So mm se obiduvame za bebe. Imavme rizicen odnos pred 3 nedeli negde od prilika. E Sega negde od prilika pred 2 nedeli imav nekoj svetlo crven iscedok koj traese samo 2 dena I bukvalno pominav samo so 2 uloski. Posle toa 2do 3 dena pocustvuvav bolka vo gradite ana samo na dopir I nekako gi custvuvam podueni I od vreme na vreme bolka vo jajnicite. Trebase da dobijam vcera denes no se uste nisto. Sabajlevo osekam nekoja nelagodnost vo dolniot del na stomakot. Vcera iako znam deka e rano pravev test pa bi sakala da spodelam so vas I nekoe isustvo vase so vakva linija