Fala duso za ohrabruvanjeto znaes malku sum zbuneta i poradi bremenosta a istovremeno mi se javuva i strav da ne mi se sluci istata tragedija od pred godina dena, da napomenam spontaniot go dobiv od cistenje po doma konkretno brisenje djamovi, se optegnav, nemav nekoja rizicna bremenost da lezam vo krevet i da prokrvaram,....zatoa ovoj pat povnimatelno od moja strana
Сум го поминала твоето, од ништо имав спонтан, онака му текна. Неефикасен плод. После 13-14 месеци броење и уште толку неброење дојде бебево на дневен ред, и еве пу, пу, пу се е во ред. Докторката не ја тркалај, она е за тебе тука а не ти за неа. Утрогестанче златно аплицирај, немаш гајле после тоа! Се ќе биде во ред!
Zdravo na site...jas pocnuvam so ovaa tema ama uste na pocetokot imam glavobolki Imav cistektomija 2009 god i doktorite mi kazaa obavezno da ragjas do 30 godini. Me navjasaa godinive i od pred 2 meseci pocnavme so idniot soprug da rabotime na slucajot. Imam prasanje za koe se nadevam deka nekoj od vas e poiskusen, bidejki ginekologot mi e na odmora jas sum nestrpliva. Pravev denes ispituvanje na beta HCG i mi izvadi rezultat 0.10mIU/ml. Od toa sto citam izgleda ne sum bremenaama nekako e mnogu niska vrednosta...a citam toa deka se dopolnitelni problemi ili nedaj boze spontan... Ve molam ako imate nekoe iskustvo pomognete...
Јана1983 ако вредностите се од 1,0 до 5,3 значи дека нема бременост. (Јас така знам зошто пред некој месец сестра ми проверуваше крв) 0.10 е под грницата и не знам дали е можно тоа? Најубаво да се консултираш со докторот каде што го правеше испитувањето на крвта штом е твојот гинеколог на одмор. Обично на резултатите има шема кои вредности што значат, види провери убаво што пишува? Имаш шема во која недела од бременоста колкави треба да се вредностите, а колку треба да изнесуваат во случај да не си бремена. Зошто се сомневаш во спонтан? Не верувам дека се работи за некој таков проблем, но сепак најубаво консултирај се со докторот каде што го правеше испитувањето.
здраво ве молам кажете ми дали можам сега да проверам на тестот дали сум бремена или да почекам до сабајле иначе ми касни седум дена тестот се вика sure check i pisuva vo sekoe vreme pozdrav
Можеш и сега да го направиш тестот,меѓутоа со првата урина е најсигурен.А штом ти касни една недела сигурно ќе ти покаже...
Duso mi prepisaa dobroston, kako sto citam i tie se za zacuvuvanje na plodot isti kako ovie drugite sto gi kazuvate, se plasam da ne napraam povtorno greska, eve od utre pocnuvam so rabota, mada mi e vo sedecka sostojba i patuvam i nosam nekoi torbi so mene, strav mi e premnogu, Gospod neka e so mene ovoj pat
да направив негативен беше ама мене уште не ми доѓа нема абер имав бел исцедок сега немам ни тоа итре пак ке правам со првата урина никогаш не ми доцнело
Дали е можно тестот да е лажно негативен ако не е направен со првата мокрача? Треба ли да правам уште еден за секој случај? Овој ми покажа негативно, а и пиев антиобиотици до пред некоја недела, само тоа што имам некои симптоми што порано не сум ги имала во ПМС ме загрижуваат... А може и до психа ми е, само на тоа мислам....
Дечки јас сум малку збунета, ми доцни 2 недели и направив тест (од тие од 50 денари) и ми излезе мноооогу бледа втора цртка... гледате ли вие или јас халуцинирам
На сликава јасно не се гледа така да јас не гледам ништо од 2 цртка ама ти направи си уште еден тест, нема веза што е 50 ден.ако си трудничка ќе покаже каков и да направиш тест. Бледа втора линија значи бременост во почетна фаза. Ако е посакувано ти држам среќичка да си трудничка, нема поубаво нешто на светот од тоа, да знаеш
А да си направиш една проверка преку крв за да не халуцинираш и да се осигураш. Утре сабајле трк до лабараторија и провери си.
posledna menstruacija mi bese na 9 juni,sekogas dobivam 7 dena ponapred,pred dva dena napraviv tri testa i bea pozitivni gi pravev vo tekot na denot od tie testovi sto e za cel den,mislam deka sum bremena zato sto gi imam site somtomi gadenje,kicmata mn me boli cesto idam vo vece gradite mi se so cudna bolka mn osetlivi,a sepak mislam deka e rano za na ginokolog,kolku se sigurni tie tri testa sto gi pravev i dali sum bremena?ima li sansi da ne se tocni testovite?
има шанси доколку партнерот ти е сигурен дека свршил во тебе...или ќе ти дојде .. ..иако моја другарка така се зезна па и дојде... а имаше случај кога 1 тест беше + другите два - па ете сега си има бебенце
pa da nie so mazmi si go planirame ova od koga mi zavrsi prosliot mesec odma go zacnuvavme a nikogas do sega otkako imam menzis nikogas ne mi kasnelo tocno na 24 den imav,zatoa sea me natera da pravam test i site tri ispadnaa pozitivni
ako ima znaci bilo kakvo liniice bilo bledo bilo kakvo znaci si bremena bledo e znaci i pocetok rana bremenost kaj mene e malko po jako napraviv tri testa od razlicni apteki i site se pozitivni