Па незнам точно зашто на 04.07 имав како светло црвено исцедок цел ден и толку е сега вчера и денес при мокрење и кога ке се избришам само на тоалетот има кафеаво розево. Некоја неодредена боха
^ А да побараш мислење и од друг гинеколог? Кога ти епоследен нормален циклус. На толку каснење, ќе се видеше и на ехо, а и на тест убаво, башка и бетата ќе беше повисока. На толку ниска бета да ти каже може има нешто и да остаи така,ја би сменила гинеколог искрено.
Сакав уште вчера да ти пишам со првата слика кога стави, дека ми се гледа ептен бледа линија. Ама беше полоша сликата, па велам да не грешам да не брзам Ама еве овде ми се гледа. Стискам палци за позитивен. Повтори го пак тестот.
Здраво на сите, треба да добијам 13, за 4 дена пред едно 10 дена направив тест беше негатвиен после 2-3 часа се појавила ептен слаба линија следниот ден повторно направив и повторно истото ми го покажа направив 3-4 теста сите исти после 2-3 часа покажуваат втора бледа линиа отидов кај гинеколог само тест ми направи излегол негативен. Денес напрвив clear blue и еве што ми покажа што мислите вие. Розевите се тие пред десет дена што ги направив белиот е денеска. Фала однапред.
Не си бремена. Резултатите од тестовите се валидни во првите неколку минути - има УПАТСТВО таму се си пишува.
После 1 час тестот веќе не е релевантен односно резултатот се смета за неточен, точен резултат е само 3 до 5 минути после правењето тоа го пиши мислам на секое пакување на тестовите, денешниот е негативен.
И јас мислев дека може има надеж но добив, и пребарав денес по форумиве на гугл за Престо тестовите и на еден бугарски форум сите пишуваа дека тие тестови секогаш покажуваат две линии. Еве и јас емотивно се изгорев после цела година мислев конечно има нешто за жал давале лажно позитивни резултати.
Не се разочарувај одма, јас кога останав бремена ми дојде на 26 дена и тоа локва крв имаше и наредниот ден ништо кафеаво само и направив тест бледа беше втората линија до 4ти месец ми доаѓаше циклус. Затоа види баш како ќе ти се одвива ситуација.
Еве и од моево искуство причекај уште некој ден или на денот кога трева да добиеш направи, тие од пред 10 дена ти се премногу рано направени.
Aj da te prasam nesto ako moze posto I mene mi se sluci isto ovoj mesec. Obicno dobivam na 32 do 36 dena,no ovoj mesec m8 dojde porano na 27 mi den I samo prviot den imav malce poveke I toa svetli cervena krv vtoriot den pomalce I vice od porucekta negde samo na brisenje kafeavo qma cvetlo I taka mi traese dva dena. Ne mi tecese nego samo na brisenje.
Zatoa sto koga otidov na lekar doktorot me gledase I mi rece pak da napravam test nesto mu bilo sumnjivo toj go pravev sabajle I me prati pak denes bev da mi proverat bhcg vo tri ke imam rezultati
I so prvata bremenost imav ist problem testovite negativni ili epten bleda vtora duri ne primetliva pa na kraj doznav duri vo 9 nedela deka sum bremena. I eve imam kerkicka 7 God. Ednostavno ne im veruvam na testovite. Ama eve sepak gi pravam. Zaborqviv I vo 9 ta nedela koga doznav napraviv test namerno u pak epten bleda vtora
10 негативни домашни тестови, бета 0.1... а докторот сеуште се сомнева на бременост Чуден доктор. Ајде, нека се случи чудо
Негативни се бебе. Или си имала ептен доцна овулација или циклусот бил ановулаторен и затоа толку ти доцни. Ако не веруваш на тестовите оди пак на ехо, до сега треба да си која, 7-ма недела или повеќе? Ај ќе те чекаме со резултатите од крв.