Добив вчера, еден ден порано. Ќе пробувам уште месец-два барем да ми се фатат 3-4 месеци активно пробување и одам на испитувања.
Феминки кога најрано може да прам тест и кој е најефикасен и најточен ве молам, како да рачунам зачнување? Од прв ден на последен циклус или од последен ден на незаштитен однос?
Во пластичен сад измокри се. Тури една лажица сода и ако почнинда се пени... да има реакција тогаш е позитивен. Сепак од аптека тестот е поверодостоен.... Поздрав
Ако ти доцни неколку дена од терминот на добивање можеш да правиш. Пример ако прв ден од последен мензис ти е 1 август, а од тогаш поминале повеќе од 28 дена или на колку ти доаѓа, тогаш значи ти доцни и можеш да правиш тест. Јас не би губела време со сода и слични непроверени методи. Тест во аптека ичи бета преку крв.
Ако има бременост сите се ефикасни. Јас правев шур чек, и покажа бледа линија а навечер правев. Може и поевтини има, во аптека прашај си.
Мене најевтиниот тест ми покажа појака линија и од шур чек, а правев тест 2-3 дена пред термин за добивање. Така што ако има бременост ќе покаже и со нај обичен тест
Женски денес добив леле колку ми олесна... Сепак, фала на сите за советите И не смее да ми се повтори ова леле ♀️
Здраво девојки. Направив тест, излезе позитивен, ама јас бев на веридба кај братучед и се напив чаша редбул со вотка и две чаши вотка џус при тоа незнаејќи дека сум бремена, накрај памет не ми идеше дека е можно, плус имав и односи. Можно е да се случи нешто лошо во бременоста недај боже?
Ништо нема да се случи уживај. Треба да си хронична пијаница за не дај боже да има последици наплодот.
не. дента кога го правев тестот трчав 10 км се спремав за полумаратон пред тој ден бев во кафана и не е за пофалба ама испив бајаги ракија, да не зборам за цигарите, пушев по две кутии ....