Здраво, пиев контрацептивни таблети Крицеа 6 месеци, последните ги завршив претходниот месец и добив тогаш. Сега поминаа 30дена уште немам знаци за добивање, некој што пиел да сподели искуство? Односи имавме, со кондом и пред да сврши се тргаше, вчера направив тест Sure check, негативен Што мислите точни ли се нивните тестови и дали постои простор за паника
Немаш шанса за бременост ако толку сте се пазеле. Со таблети се добива на време, а бидејќи си ги прекинала можно е да ти доцни затоа што сепак тоа се хормонски апчиња и му треба на организмот може и време за нормално сам да функционира. Чим ти е и тест негативен, не е бременост.
Секој е точен ако се прави правилно, па дури и оној од 30 ден. Јас кога останав бремена од најефтин земав (така смешни 30ден дали беше), со прва мокрача и беа позитивни, а имав многу рана бременост (на ехо и со двајцата првиот преглед немав срцева реакција, а со второто уште ни плод немаше), дали 3,4 недели бев само, а покажа на тест.
Мене со шур чек резултатот ми испадна негативен,а со оние од 30 ден позитивен. Било рана бременост па валјда подоцна и со шур чек би имала позитивен резултат. Според мене подобри се тие од 30ден.
Здраво девојки, правев тест преку крв бета хцг но без вредности, туку позитивен или негативен. Излезе негативен. Нема шанси да е грешен така?