Здраво феминки. Ме интересира дали некоја од вас има искуство со лажно позитивни тестови за бременост? Во рок од 3 дена направив 3 теста и сите излегоа позитивни. Но за 10 тина дена добив менструација, ми направија Бета HCG и излезе негативен. Навистина сум збунета. Има некој вакво искуство?
Zdravo mi treba pomosh vaka imav nezashtiten sex i ne bev sigurna dali deckoto mi svrshi vo mene naredniot den se napiv antibaby apce za after, i vecerta pak imav nezashtiten sex shto ne sum ni sigurna dali svrshi. Planiram da kupam test za bremenost a pomina nedela kje pocekam do 10 den za da go napravam testot, a vo megjuvreme pak imam menstruacija a imav minatata nedela pred da imam sex.. dali e mozno da se zacne? nejcam da imam dete bidejki sum mlada... i dali e mozno apceto da ne deluva?? VE MOLAM ZA POMOSH!! secie mislenje kje mi bide dobredojdeno..Fala
Не, ми рекоа дека сум добила и дека тестовите не биле секогаш точни..што искрено ме збуни...бидејки знам дека реагираат на присуството на ХГЦ хормонот
Девојки, не знаев во која тема да го постирам прашањево, па с еодлучив овде. Сум слушнала за домашен тест за бременост со сода бикарбона. Треба да се истури малце сода бикарбона во урината. Доколку врие, значи дека сте бремени, а ако не- значи не сте! Па сега, сакав да ги замолам сите што во моментов се бременки и ќе го прочитаат постов, ако може да го испробаат овој сода бикарбона- метод, па да ми кажат дали функционира, т.е. дали врие! Ви благодарам и имајте убав ден! Поздрав!
па да ти касни барем два три дена.колку поваке дена касни толку е поголема концентрацијата на бета хцг хормонот во крвта и цртата на тестот е поизразена .
srce pak ja da ti iskomentirav mene trebase da mi dojde na 09.06 a jas go napraviv testot na 06.06 i toa tri pozitivni debeli dve crti znaci nemora da ti kasni za da go pravis ako si trudna pokazuva i po 10 dena od zacnuvanjeto ako znaes koga e
Мислам дека претходниот месец ми дојде на 23 ама не сум сигурна или на крајот од месецот ми дојде поима немам ич не се сеќавам и сега не знам кога да направам за да знам ....
Има поминато ќе направам па ќе те известам срцка ) дај боже да ги видам тие 2 цртички а не знам во моментов имам болки како ПМС ако е можно да дојде ...
и мене ме болесе така и нон стоп идев во веце и нисто а бев потполно сигурна дека сум бремена и без да ми касни си знаев имав некое прецуство
И јас така си имам некое претчуство дека овој пат се фатило дека ќе успее.....дај боже како што ми кажуваш би требало да биде станам мамичка
дали иако си трудна тестот мозе да биде негативен,јас правев два три дена откако ми доцни и е негативен,незнам што да мислам а се надевам на позитивен
Најдобар тест за бременост според мене е тој што показува бременост 5 дена по зачнувањето,односно негде 10-12 дена по ризичниот однос,го има во аптеките изнесува некаде околу 200 денари ама најточен е !Затоа ви препорачувам таков да си правите кога предвреме се двоумите и ве интересира дали сте или не сте бремени .
Најдобро ќе биде преку крв да испиташ дали си бремена. Тој тест е најточен за утврдување на бременост.
dali testot za bremenost bi pokazal tocni rezultati na 11 den posle seksualniot odnos, ili da se ceka za ushte posigurno???
Нема шанси да ти покаже точни резултати. Тестот направи го на денот кога треба да добиеш менструација.