Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Jagoda123, епа честитки...и се се најубаво. :clap: Да си имаш убава и лесна бременост.

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    i jas go praev ovoj test dvapati isto akko na tebe mi se pojavi cestitkiiii :)

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dd84

dd84 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки. Ме интересира дали некоја од вас има искуство со лажно позитивни тестови за бременост? Во рок од 3 дена направив 3 теста и сите излегоа позитивни. Но за 10 тина дена добив менструација, ми направија Бета HCG и излезе негативен. Навистина сум збунета. Има некој вакво искуство?

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :^) а не ти казаа дали си имала спонтан абортус?

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. angel13

angel13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Zdravo mi treba pomosh vaka imav nezashtiten sex i ne bev sigurna dali deckoto mi svrshi vo mene naredniot den se napiv antibaby apce za after, i vecerta pak imav nezashtiten sex shto ne sum ni sigurna dali svrshi. Planiram da kupam test za bremenost a pomina nedela kje pocekam do 10 den za da go napravam testot, a vo megjuvreme pak imam menstruacija a imav minatata nedela pred da imam sex.. dali e mozno da se zacne? nejcam da imam dete bidejki sum mlada... i dali e mozno apceto da ne deluva?? VE MOLAM ZA POMOSH!! secie mislenje kje mi bide dobredojdeno..Fala

6. dd84

dd84 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Не, ми рекоа дека сум добила и дека тестовите не биле секогаш точни..што искрено ме збуни...бидејки знам дека реагираат на присуството на ХГЦ хормонот :^)

7. Engaged

Engaged Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    10
    Девојки, не знаев во која тема да го постирам прашањево, па с еодлучив овде. Сум слушнала за домашен тест за бременост со сода бикарбона. Треба да се истури малце сода бикарбона во урината. Доколку врие, значи дека сте бремени, а ако не- значи не сте!
    Па сега, сакав да ги замолам сите што во моментов се бременки и ќе го прочитаат постов, ако може да го испробаат овој сода бикарбона- метод, па да ми кажат дали функционира, т.е. дали врие! :) Ви благодарам и имајте убав ден! Поздрав!

8. kuklickaaaaaaa

kuklickaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    По колку дена од кога треба да ти дојде се прави тест за бременост?

9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.583
    Допаѓања:
    152.045
    па да ти касни барем два три дена.колку поваке дена касни толку е поголема концентрацијата на бета хцг хормонот во крвта и цртата на тестот е поизразена .

10. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    srce pak ja da ti iskomentirav mene trebase da mi dojde na 09.06 a jas go napraviv testot na 06.06 i toa tri pozitivni debeli dve crti znaci nemora da ti kasni za da go pravis ako si trudna pokazuva i po 10 dena od zacnuvanjeto ako znaes koga e

11. kuklickaaaaaaa

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    Мислам дека претходниот месец ми дојде на 23 ама не сум сигурна или на крајот од месецот ми дојде поима немам ич не се сеќавам и сега не знам кога да направам за да знам ....

12. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    po mene ako znaes koga e zanato ako ima bar 10 dena pominato napravi uste utre

13. kuklickaaaaaaa

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    Има поминато ќе направам па ќе те известам срцка :)) дај боже да ги видам тие 2 цртички а не знам во моментов имам болки како ПМС ако е можно да дојде ...

14. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    и мене ме болесе така и нон стоп идев во веце и нисто а бев потполно сигурна дека сум бремена и без да ми касни си знаев имав некое прецуство

15. kuklickaaaaaaa

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    И јас така си имам некое претчуство дека овој пат се фатило дека ќе успее.....дај боже како што ми кажуваш би требало да биде станам мамичка :)

16. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    дали иако си трудна тестот мозе да биде негативен,јас правев два три дена откако ми доцни и е негативен,незнам што да мислам а се надевам на позитивен

17. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Најдобар тест за бременост според мене е тој што показува бременост 5 дена по зачнувањето,односно негде 10-12 дена по ризичниот однос,го има во аптеките изнесува некаде околу 200 денари ама најточен е !Затоа ви препорачувам таков да си правите кога предвреме се двоумите и ве интересира дали сте или не сте бремени .

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.472
    Најдобро ќе биде преку крв да испиташ дали си бремена. Тој тест е најточен за утврдување на бременост.

19. angel13

angel13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    dali testot za bremenost bi pokazal tocni rezultati na 11 den posle seksualniot odnos, ili da se ceka za ushte posigurno???

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.472
    Нема шанси да ти покаже точни резултати. Тестот направи го на денот кога треба да добиеш менструација.