Zdravo ja sum nova na forumov,vaka imam hormonsko poremetuvanje i poradi toa znae nekogas da mi zadocni ciklusot megjutoa piev lekovi porano i doktorot mi kaza da gi prekinam odkako gi prekinav ciklusot mi bese redoven vekje 3g ne gi koristam pocna povtorno da mi docni ciklusot…Vcera imav nezastiten odnos so momceto i mi rece deka Navreme go izvadil no ne e 100% siguren.mene ciklusot mi docni vise dobri 18 dena se konsultirav pred edna nedela so doktorot mi rece deka na endokrinologija za hormonite nema mesto i treba da cekam povekje od 4 meseci dali e mozno da ostanam bremena?
Направи тест штом ти доцни 18 дена секако дека е можно да си бремена без разлика што немаш редовен циклус и штом не е сигурен 100% дечко ти каде завршил.
За испитување на b hcg во приватните лабаратории мора ли од сабајле или може и во текот на денот, искуства?
Здраво девојки Ќе се обидам да сум кратка.. За утре ми рекоа да проверам бета преку крв за да знаат каков антибиотик да ми препишат за некои пост ковид компликации кои ми се јавија. Утре ќе сум 8 дена до (не)добивање. Имав незаштитени односи на 12ти 15ти и 17ти, а треба да не ми дојде на 30ти или 31ви. И спомнав на докторката дека сметам дека е рано да покаже на крв, таа ми рече дека не е. Што ако ми излезе лажно негативна бетата, па според неа да треба да почнам сумамед...? Збунета сум, ако има некој што може да ме просветли да ми разјасни дали е рано за преку крв или ако има некакво зачнување (макар и на 17ти декември) ќе покаже на бетата..
Mila ke ti pokaze ako ima bremenos samo so pomala vrednos na bhcg I ako ti prepisat sumamed I da ima bremenost toj ne steti go prepisuvaat na trudnici so sreka
Ах ако е најрано е 10 дпо, според мои пресметки сеуште е рано и за бета од крв... Брееј во недоумица сум огромна. Можеби сепак нема ништо зачнато, ама ако би имало жива ќе се изедам. Фала ви неутешна и ирис, ќе отидам утре што да правам...