Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.427
    Допаѓања:
    22.685
    Ќе си ја пробам среќата со друг. Фала ви.

2. Mommyysk

Mommyysk Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    169
    Sure check ти се катастрофа невидена. Мене ми даваше негативен, а ја трудна. Купи друг. Можеш self clear.

На Sweetheart87, meggle, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    9.098
    Еве ме...минатиот месец имавме односи на 13ти ден од циклус...и ништо...претпоставувам плодните ми се порано бидејки циклусот ми е 25-26 дена.
    Овој месец имавме од 7 ми до 9ти ден од циклус...после не можевме дм не беше тука
    Денес не можев да издржам правев селф клир ,на некаде 7 ден после односот и тестот е негативен....или е рано или и овој месец ништо...
    Нели селф клир покажува порано??

4. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Никој тест не покажува толку рано , 12-14 дена по однос или по каснење на циклус.

5. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Штом ти доаѓа на 25-26 дена мислам дека на 24от може да се тестираш , ама никако шурчек, купи си би сејф или селф клир.

На Misskirova и fana им се допаѓа ова.
  6. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Ми треба совет девојки…
    Денед ми е 25ти ден од циклус, обочно добивам помеѓу 26ти до 29ѕи ден најдоцна па и ретко можам да кажам. Не заштитен однос на 16 ти ден од менс. циклус со надеж дека ќе се фати… Што мислите која е веројатноста, и кога да правам тест?? Еден направив во неделата, негативен, и нормално, рано е ама ете од пуста желба и нетрпение… Сакам бебче сакам да му се радувам :inlove:

7. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    И да додадам, веќе неколку дена осеќам пмс симптоми, одвреме навреме и како да ме пресекува нешто доле… и само туку прпверувам да не сум добила од желба да не добијам :D
    Btw 9ти ден од не заштитен однос

8. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Рано е уште.
    Најрано 12ти ден по овулација можеш да правиш тест. Ти посакувам две цртки!

На Homme и fana им се допаѓа ова.
  9. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Ама проблемот е што не знам дали тогаш бев во овулација, никогаш не сум следела плодни денови… ова беше да пробаме? Ајде… :D

10. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Здраво. Неколку дена имам розева крв при бришење во тоалет, и насабајле цело време ми се моча, а пред две недели имав менструација. Се обидуваме за бебе. Денес бев во аптека купив два теста shure chek(тука видов дека многу не сте задоволни од нив,сега) првиот тест го направив после некое време ми покажа бледа втора црта од што неможев да издржам го направив и вториот кој е негативен. Во меѓувреме додека го правев првиот тест тоа беше сабајле ми престана и таа розева крв што ја имам и си реков може се случило ете така случајно ама сега пак имам, необично се осеќам и никогаш до сега вака не ми било. Ова што ми се случува е далеку од менструација. Малку се плашам да не е некое хормонско пореметување, (а ми дава надеж за бременост) многу би сакала и да сум бремена. Исто така денес земав упат за хормони. Ве молам да ми кажете што да правам? Еве го првиот тест
    Незнам што да мислам и да правам. Ако е негативен зошто ми се појавува таа розева бледо крв.
    Screenshot_20220221-143922~2.png

На Tnk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.176
    Допаѓања:
    118.376
    Друг тест напрај.

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @Yeeah земи фрух тест и направи го сабајле. Посензитивен е на хормонот. Shure check е од постара генерација тестови и има пониска сензитивност, не може да го детектира рано хормонот. Плус вториот си го направила со уште поразредена мокрача. Може да е позитивен тест, не можам да проценам дали втората линија има светло розева боја. Ако е розевкаста позитивен е.

На Yeeah и stsmua05 им се допаѓа ова.
  13. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Ќе купам деновиве и ќе направам. Инаку да, втората линија е розевкаста. Многу се плашам да не имам некое пореметување со хормоните а јас да се радувам за бременост. Бидејќи многу незнам околу тоа сега и прв пат ќе испитувам хормони. Благодарам.

На Kikikikiri0405 и kristina.k им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас само не разбирам како може пред 2 недели да си имала менструација, а сега бремена. Направи утре уште еден тест со утринска урина ама дефинитивно некое чудо ти се случило ако навистина си бремена. Стискам палци :)

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.176
    Допаѓања:
    118.376
    Или не и било крварење ккао менструација, а го помешала со менструација.

На Yeeah и Jana06 им се допаѓа ова.
  16. lara333

lara333 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    14
    Здраво. Ми треба совет. Правев sure check и по половина час имаше 2 линии. Кога го фатив во рака и го протресов несакајќи линијата се помести па по одреден период исчезна. Дали имал некој слично искуство и кој се шансите да сум бремена?

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Што се случува со sure check тестовите? (facepalm) Да не имаме добиено некоја лоша пратка низ цела Македонија што се крш :D
    Направи си утре од друга фирма, не го бива тој тест дефинитивно. Само немој да гледаш после половина час, максимум 5-10 минути се чека резултат, после тоа не е валидно.

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Ова не е ново.
    И пред 2 г мене 3 теста позитивни ми излегоа а јас не бев бремена (facepalm)
    Сега - обичен тест од 30ден жар црвени на шур чек едвај се гледаше :drunk:
    Дефинитивно Шур Чек го прогласувам за умрено!(wtf):lol:

На Lady...S, stsmua05, Ceneva и 3 други им се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Јас за С пред 7 години направив 5 sure check (од што не ми се веруваше) сите беа позитивни, ги чувам уште имаат две линии. Сега направив прво таков, едвај видлива има линија, значи само на светло можам да ја видам, нареден ден self clear па фрух тест и двата појаки линии црвени. Значи подолго време се крш. (facepalm)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mimi2825

Mimi2825 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    27
    Резултати се читаат по 5-10 мин од правење на тест, си пишува јасно во упатство, бидејќи потоа не е валиден, препорачливо е да е направен со прва утринска урина.