После 30 минутки веќе резултатите не се веродостојни. Направи повторно и внимавај на времето. Се објаснето е во упатството.
Колку го протресе за да се помести ова прв пат слушам. Кај мене двете линии се уште си стојат од 2019. Направи уште еден тест. @Yeeah Наспиј се после трета смена и кога ќе станеш направи го.
Резултатот е валиден во првите 10минути од правењето на тестот, се после тоа е невалидно, така си пишува и на упатството.
Zdravo , pravev test za bremenost preku krv megutoa ne gi razbiram rezultatite nekoj ako znae sto znacat
Trebase vo petok dadobijam tocna mi e skoro sekoj pat ili ako docni toa e maks 1 den sega seuste nema nisto a bolkk za dobivanje imam. Napraviv self clear sinoka no negativen samo nezz kolku pravilno go napraviv, celoto go natopiv nekoi 30 sekundi. Nekoj ima li iskustvko da mi kaze dali e pravilno napraveno ili ne?!
Има линија, трудна си, нема потреба да правиш пак. Освен ако не ти е желба да ја гледаш линијата како станува се поцрвена.
И јас двете бремености ги правев тестовите 2 дена пред да добијам и имав вакви линии. Првиот пат се тестирав пак 2-3 дена по првиот тест, ама не оти се сомневав нешто, туку по желба на член од фамилијата која сакаше да види како изгледа позитивен тест за бременост. За втората бременост направив еден и по недела дена ми потврдија со ехо преглед. Можеш да повториш чисто да видиш како напредува линијата. Ако е здрава бременост би требало да е веќе потемно обоена. Или, може да си почекаш можеби крајот од неделава или подобро другата па да одиш на ехо.