a so znaci bhcg 6 ima bremenost ili e rano, doktorkata mi rece za 4 dena pak da napravam preku krv, a pred tri dena na urina pokaza pozitiven, a sega nogu nisko e 0.6 odnosno 6.....
Jas vcera pravev i na rezultatot pisuva deka prosecna vrednost e 0-10 se sto e poveke asocira na bremenost.Ako gresam neka me popravi nekoj i jas sumprilicno nova
Сега видов дека инсеминација си правела. Денес е 18ти ден после неа нели? Не знам зошто ти рекле да правиш пак. Поминало доста време, а негативна бета. Сепак како ти рекле така прави.
Тие хцг инекции даваат лажно позитивен тест. Не знам од колку имаш примено, јас прегнил ко примав требаше да почекам 15 дена да се исчисти телото од него за да даде реален резултат тестот. И пак ми покажа многу слаба линија, ама не бев бремена.
@fana Закачив и ја рота од децава, вчера имав 37.8 и ме тресеше грозница. Не сум излезена од дома цел ден немам снага..плус додатна нервоза ми е ова баш сум лошо.
Ќе се опоравиш, полека само. Знам дека си во шок ама ќе се соземеш иако треба време. Јас ќе ти речам само за убаво да е Биди силна и без нервози, така требало да биде
Фала ви, но сепак без размислување знам дека нема да ја задржам оваа бременост. Неугодно ми е тука да пишувам, каде што има многу надеж и желба за ваков тест, ама сум во ситуација каде не можам психички да си дозволам бременост сега. Сум сакала некогаш пак, премногу ми е тешко не мо се ни збори со никој сите ќе ме направат луда, а можда и сум чим дозволив да ми се случи ова.. Може само некоја да ми пише порака дали знае дали после таа анестезија што се дава за киретажа, ќе можам да дојам? Тоа ми паѓа исто многу тешко, би ги одбила у некое брзо време ама некев на ваков начин Се извинувам за депре постов дај Боже сите што сакате и чекате да ви биде вака лесно како на мене
@lemon8ejt Нема никој да ти суди. Секој за себе знае најдобро. Не ни мора никој да знае за да те прави луда, тоа си е пред се' твоја одлука, сепак возрасни луѓе сме. Ти посакувам се' најдобро во секој случај. Немам искуство со киретажа, некој искусен ќе те просветли. Нема потреба да бидеш hard on yourself.
Тоа што ние чекаме ваков тест, тебе не те прави лоша мајка што не го посакуваше истиот. Ти си силна жена, секоја жена/семејство си е приказна зад себе, што ти одговара во моментот, тоа ќе го направиш и тука никој нема да те осудува. Да ти се живи и здрави дечињата, биди силна и верувај дека за сѐ има решение. Тешко е знам, ама ете некогаш мора да пресечиме во животот и кога ни е тешко, само немој да се обвинуваш себеси, те гушкам и пиши ни апдејт.
Јас многу убаво можам да те разберам,како мајка ма две бебиња,не на блзнаци него мајка на бебиња кои се мала разлика можам да ти кажам дека ако мене истото ми се случи би ја избрала истата опција што ја помислуваш без грижа на совест бидејќи на децата им треба психички стабилна мајка и смирена,епа јас знам како е со две дека не можеш да бидеш доволно смирен ни психички стабилен. И го имам изодено и потешкиот пат за првото бебе,второто ми беше благослов,но им требам нив стабилна. Не дека во иднина нема да си го промениме мислењто,но друго е на некоја си разлика а друго е да имаш two under two. Се разбираме. За доењето сигурно ке ти објаснат дали ке можеш да продолжиш де надевам нема да ти биде ускрстено тоа задоволство. И жени да знаете многу лесно се останува бремена додека се дои. Чисто да ви кажеме јас и лемон Те гушкам
Така е многу лесно се останува бремена при доење еве и јас терам втора бременост а малата ми е 13 месеци. @lemon8ejt мила што и да направиш тука сме со тебе те гушкам
Фала ви, ми требаше да го слушнам ова, ме расплакавте...не сум кажала на никој, стварно ми е срам (освен на маж ми) сите знаеме како се праи бебе па од таму и коментарите што следат. Која е мајка знае дека колку и да имаш помош пак кога ќе дојде до нешто- ние мораме. Би сакала уште едно дете, меѓутоа сум толку исцрпена што не би можела да му пружам насмеана и енергична мајка, да работам со него, а одобено не би можела да дојам. Тоа доење е толку исцрпувачко особено тандем...јас не ни почнав да работам и стварно сум посветена и работам со нив и мислам дека тоа и се гледа на децата, прекрасни се. Да додадам на сето тоа дека тука е и односот со сопругот кој лебди се трудиме од петни жили кога ќе заспијат да си посветиме време за нас. Ми треба и он, а и јас на него баш си фалиме.. Ако сакате ќе ви пишам... П.с прашав за доење и тоа Јасна, и рече- па кога роди со епидурал после колку време го доеше бебето? Викам одма откако го прегледа педијатар. Епа? и тоа ме врати малку во колосек Ве гушкам