Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    мене три дена пред да добијам ми показа тестот позитивен, така да ако си трудна и полсе 15 дена од зачнувањето показува и тоа било какв тест, јас правев три различни теста едно по друго и сите ми беа позитивни

2. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Сакам да прашам нешто на што можат оние со позитивен тест да ми одговарат?
    По колку време ви се појави втората линија?
    Мене ми касни речиси 2 недели, земав тест го направив (излезе негативен), едната линија се појави веднаш и чекав 5 мин (на тестот пишуваше 5 мин, но не повеќе од 10 - Sure Check мислам се викаше тестот), по 5 мин го фрлив. Кога го фрлив позадината не беше веќе розеникава, туку бела стана, а едната линија беше изразито розева (накај виолетава), но никаква втора линија-ни бледа.
    Знам дека не треба да паничам, но сакам да слушнам искуство од некој. :)

3. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    3.150
    Епа чим не се појавила втора линија, значи нема место за паника.
    Иначе вторта линија се појавува после некои 2-3 минутки. За посигурно направи уште еден тест, или оди на гинеколог, таму најубаво ќе ти кажат :)

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681

Читај по упатството и како пишува по тоа ќе одиш. Штом пишува 5 мин значи во тие 5 мин ако се појават две линии тогаш си бремена. Ако поминат тие мин и потоа се појави втората линија тогаш тестот не ти е валиден. Ако не си сигурна оди на гинеколог

5. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    tatjan колку дена по доцнење правеше тест? Мене ми доцни 3-4 дена, тестот ми е негативен.

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    мене ми доцнеше 4 ти дена направив тест излезе позитивен... пред тестотоколу 10тина дена нека се и две недели направив испитување преку крв излезе негативен..немаше покачено ХЦГ

7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Мене после 1 саат ми се појави втора линија, бев зачудена ама сигурна во упатството на тестот, не направив втор и после некој ден добив. :D

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.703
    Јас го правев тестот Sure Check и во упатството пишуваше дека тестот е валиден во првите 10 минути.

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Ако си бремена не мора ни минута да чекаш, одма се покажуваат 2 цртки, како кај мене кога останав прв пат бремена со син ми, само што капнав урина абе за неполна минутка се обои втората јасно изразена црвена линија и тоа беше тоа, немаше сумја дека сум бремена :D

10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Мене ми каснеше 4 дена, и втората цртка се појави инстантно, како што се движеше течноста по тестот, така и се појави.

11. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Здраво девојки,
    нова сум на форумов, но долго време ги читам темиве и знам дека многу имаат искусвтво повеќе од мене па би сакала да ве прашам за мислење.
    Последниот пат кога добив ми доцнеше 2 недели (не знам од кои причини) и тогаш почнавме да размислуваме за бебенце со мм и работевме цел месец на тоа :)

Вчера направив тест, меѓутоа го направив навечер и тоа 7 дена пред да добијам (не можев да дочекам) и излезе негативен. Мислите ли дека има шанси сепак да сум бремена? Кога да направам повторно тест?

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681

Најубаво е да направиш тест неколку дена од кога ке ти задоцни :) со среќа :)

13. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Правев тест пред 5 дена и ми излегоа 2 црвени линии, но онаа кај што треба да биде позтивен беше многу бледа (на упатството пишува ако се појави вторава како бледа значи слабо позитивен и да се повтори тестот после 48 часа, а јас го повторив после 5 дена). Денес тестот излезе негативен, и сега ништо не ми е јасно кој е неточен. Инаку имам нередовен циклус, а веќе 2 месеци немам добиено. Некоја да имала вакво искуство со тестови? :?: :?:

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    По правило лажно позитивен тест не постои, освен во случаи кога си била претходно бремена без разлика дали бременоста се завршила со породување или на друг начин. Што значи дека може да си во рана бременост, па ако вториот тест што си го купила бил друга марка и е помалку осетлив, не успеал да го открие хормонот на бременост бидејќи сеуште е во мала количина. Не требало да чекаш 2 месеци да не добиеш, тоа не е во ред и не верувам да е во прашање бременост. Сега и да си бремена не било тоа причината што ти доцнело 2 месеци. Посети си гинеколог, премногу си чекала. Јас две недели што ми доцнеше да не добиев планирав да одам тие денови.

15. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Мене стандард ми доаѓа на 2 месеци, 45 дена а знае и по 6 месеци да не ми дојде, тестот е истиот иста марка од исто место купен, а докторката ми е во странство уште 2-3 недели. Последниот циклус ми беше пред 2 месеци точно, а пошто се верив затоа си правев тест.

16. Trajkovska.J

Trajkovska.J Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo prvin na site od forumov poso sum nova ... imam prasanje do vas vo golema panika sum
    so decko mi veke 1ipol godina imame ne zastiten odnos i jas od togas dobivam redovno ni porano ni podocna tocno na denot koga treba da dobijam.. no ovoj mesec trebase da dobijam na 1vi i isto taka imavme ne zastitet odnos no ne svrsi vo mene.. veke mi docni 3 dena :( ... obicno pred da dobijam mi se isfrla liceto so bubulicki i sega isto taka imam bolki kaj jajnicite i kicmata me boli kako i sekogas pred da dobijam ... DALI DA NAPRAVAM TEST ILI SEUSTE E RANO? ovoj mesec bev pod strest so kolokviumska nedela polaganje rezultati dali moze i porano toa da mi kasni ..

17. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Секако дека стресот е голем фактор за каснење на менструација, почекај уште некој ден и ако не добиеш направи тест. Можеш да пробаш со овој тест SELF-CLEAR. Тестот за бременост Self Clear е тест за бременост кој дава валиден резултат од 5. ден по зачнувањето, неговата употреба е многу едноставна и може да се прави во било кое време на денот.

18. Trajkovska.J

Trajkovska.J Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Mnogu ti blagodaram Melinara ako ne dobijam vo tekot na nedelava ke go kupam testot :*

19. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Здраво,

циклусот требаше да ми дојде на 3 но на 5 јан забележав дека ми дошло и си ставив влошка но наредниот ден имаше само малку крв на влошката и до вечер пак малку капки. Па менструа. не продолжи а вчера веќе имав жолт секрет кој непријатно мириса. Не знам што би можело да е. Зедов тест SURE CHEK тој требало само на утринска мокрача... Ваше мислење?

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Мое мислење, штом си го зела тестот направи го, немаш причина да чекаш. И не е точно, Sure Check е тест за бременост кој дава точни резултати во било кој период од денот. Од искуство ти кажувам, најчесто го имам него купувано и ниеднаш не сум го правела со утринска мокрача. :)
    И ти предлагам посета на гинеколог, не е нормално секретот да менува бои или пак да мириса непријатно.