Да сега читав баш низ постовите дека може да се направи во било кој период.. Испачена сум вкрај.. зборував со дечкото и само два пати имамвме односи и тоа нема никаква врска со свршување, а и претходниот месец имав кандида цел месец скоро може да има неш врска...сепак не се знае мислам да пробам со тестот Фалаа на одговорот срцка
Нема проблем, повели и друг пат. Направи си го ти тестот сепак штом веќе си купила, а за кандидата, може сеуште да не ти е искоренета. Имаш користено вагиналети? Јас би ти ги препорачала Канестен, ама немој без консултација со гинекологот, сепак.
здраво феминки,ме интересира кога тестот покажува точен резултат? Мислам, колку дена треба да ми доцни за да покаже 2 линии? Јас утрово направив тест и излезе 1 линија, ама ми доцни 1 ден.. па незнам дали може да биде лажно негативен, или е во прашање нешто друго, инаку на 25 декември правев инсеминација
На тестот преку урина може да му треба уште некој ден - почекај 2-3 дена и повтори го, или оди и направи тест преку крв
Здраво имам потреба од ваша помош, правев тест за бременост и тој искочи позитивен, ги имам сите симптоми на бременост како гадење, повраќање, многу јадење, болки во градите и според последната менструација би требало да сум 5та недела... сабајлево искрварев многу, како парталчиња и имам огромни болки во стомакот и кичмата.. сум слушнала дека некои жени крварат во текот на бременоста но не баш волку, колку што чепкав по интернет овие симптоми личат како спонтан . ве молам за мислење.. фала ви однапред
Ова и се деси на моја другарка. Не сфаќам што си чекала цел ден. Мора да отидеш на гинеколог. Никој тука не може со сигурност да ти каже. Се работи и за твоето добро и здравје Се надевам не е најлошото.
Devojki, be molam za pomos, dali ima nekoja iskustvo so vtora bleda crticka na testot? Dali e toa bremenost? Bleda e no sepak se gleda
Ако се гледа и втората цртка иако е бледа значи дека тестот е позитивен што значи бремена си. Честитки. Еве го мојот тест кога го правев. Спојлер
Kaj tebe ubavo se gledaat dvete crticki, kaj mene vtorata e mnogu pobleda no sepak se gleda. Ke go povtoram za nekolku dena, se nadevam deka e bremenost, veke tri godini ja cekame ovaa crticka
а после колку дена доцнење го направи тестот? мене ми доцни 2 дена, сеуште немам добиено, а секогаш ми доага порано, на 27 ден, денес веке 30, ама вчера правев тест и тоа чур чек излезе само една линија, гледав да видам втора, макар и бледа, немаше... незнам дали да проверам преку крв, и ние 3 години чекаме, а на 25 правев и инсеминација
Најсигурно е преку крв да провериш дали си бремена. Јас на 2-ри правев тест за бременост и излезе позитивен. Нареднава недела ќе одам на гинеколог за да се утврди бременоста.
Бледа или не втора е Тоа е знак за рана бременост Кај мене едвај се гледаше и бев бремена 6 недели Честитки
Posletna menst. mi bese na 11.12 znaci denes 31 den I pokaza mnogu bleda vtora crta, koga pozadinata stana bela po nekoe vreme poubavo se vide. Se nadevam deka e pozitiven iako ne sum sigurna, nieden simptom nemam, gradite mi bea bolni na dopir do denot koga trebase da dobijam, Sega samo bradavicite mi se osetlivi na dopir. Povtori go za den dva mora da pokaze. Srekno
Ti blagodaram, se nadevam deka e bremenost Tebe koga ti se pojavi bledata crta go povtori testot ili na ginekolog ti potvrdija bremenost
Бев на гинеколог по 4 дена ми константираа рана бременост и кога бев по 2 недели веќе имаше срцева реакција За да не се ставаш во мисла ,закажи си за две недели и ќе си знаеш точно колку си Поздрав се најубаво
Кај мене многу слабо се гледаше цртата, Бев на гинеколог 2-3 дена откако ми закасни но не се гледаше( појдов порано бигејќи матичниот заминуваше на одмор), Но кога се врати бебето беше тука
Kaj mene e is to tolku bleda crtickata samo sto e malku po tenka. Vo sekoj slucaj ti blagodaram I tebe za pomosta i uzivaj vo bremenosta. Pozdrav