Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Да сега читав баш низ постовите дека може да се направи во било кој период.. Испачена сум вкрај.. зборував со дечкото и само два пати имамвме односи и тоа нема никаква врска со свршување, а и претходниот месец имав кандида цел месец скоро може да има неш врска...сепак не се знае мислам да пробам со тестот
    Фалаа на одговорот срцка

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Нема проблем, повели и друг пат. :)
    Направи си го ти тестот сепак штом веќе си купила, а за кандидата, може сеуште да не ти е искоренета. Имаш користено вагиналети? Јас би ти ги препорачала Канестен, ама немој без консултација со гинекологот, сепак. :)

3. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    здраво феминки,ме интересира кога тестот покажува точен резултат? Мислам, колку дена треба да ми доцни за да покаже 2 линии? Јас утрово направив тест и излезе 1 линија, ама ми доцни 1 ден.. па незнам дали може да биде лажно негативен, или е во прашање нешто друго, инаку на 25 декември правев инсеминација

4. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    На тестот преку урина може да му треба уште некој ден - почекај 2-3 дена и повтори го, или оди и направи тест преку крв

5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    благодарам на брзиот одговор, ќе почекам уште некој ден, дај боже да не дојде

6. s.bass

s.bass Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Здраво :) имам потреба од ваша помош, правев тест за бременост и тој искочи позитивен, ги имам сите симптоми на бременост како гадење, повраќање, многу јадење, болки во градите и според последната менструација би требало да сум 5та недела... сабајлево искрварев многу, како парталчиња и имам огромни болки во стомакот и кичмата.. сум слушнала дека некои жени крварат во текот на бременоста но не баш волку, колку што чепкав по интернет овие симптоми личат како спонтан :( . ве молам за мислење.. фала ви однапред :l:

7. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Ова и се деси на моја другарка. :(
    Не сфаќам што си чекала цел ден. Мора да отидеш на гинеколог. Никој тука не може со сигурност да ти каже. Се работи и за твоето добро и здравје
    Се надевам не е најлошото.

8. s.bass

s.bass Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    ќе посетам најбрзо што можам гинеколог, се надевам и јас не е најлошото :( фала тии

9. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Devojki, be molam za pomos, dali ima nekoja iskustvo so vtora bleda crticka na testot? Dali e toa bremenost? Bleda e no sepak se gleda

10. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Ако се гледа и втората цртка иако е бледа значи дека тестот е позитивен што значи бремена си. Честитки. :clap: :inlove: :$
    Еве го мојот тест кога го правев. :$

11. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Kaj tebe ubavo se gledaat dvete crticki, kaj mene vtorata e mnogu pobleda no sepak se gleda. Ke go povtoram za nekolku dena, se nadevam deka e bremenost, veke tri godini ja cekame ovaa crticka

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    а после колку дена доцнење го направи тестот? мене ми доцни 2 дена, сеуште немам добиено, а секогаш ми доага порано, на 27 ден, денес веке 30, ама вчера правев тест и тоа чур чек излезе само една линија, гледав да видам втора, макар и бледа, немаше... незнам дали да проверам преку крв, и ние 3 години чекаме, а на 25 правев и инсеминација

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.219
    Допаѓања:
    36.722
    Најсигурно е преку крв да провериш дали си бремена.

Јас на 2-ри правев тест за бременост и излезе позитивен. Нареднава недела ќе одам на гинеколог за да се утврди бременоста.

14. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Бледа или не втора е
    Тоа е знак за рана бременост
    Кај мене едвај се гледаше и бев бремена 6 недели
    Честитки :inlove:

15. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Posletna menst. mi bese na 11.12 znaci denes 31 den I pokaza mnogu bleda vtora crta, koga pozadinata stana bela po nekoe vreme poubavo se vide. Se nadevam deka e pozitiven iako ne sum sigurna, nieden simptom nemam, gradite mi bea bolni na dopir do denot koga trebase da dobijam, Sega samo bradavicite mi se osetlivi na dopir. Povtori go za den dva mora da pokaze. Srekno

16. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Ti blagodaram, se nadevam deka e bremenost :inlove: Tebe koga ti se pojavi bledata crta go povtori testot ili na ginekolog ti potvrdija bremenost

17. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Бев на гинеколог по 4 дена ми константираа рана бременост и кога бев по 2 недели веќе имаше срцева реакција
    За да не се ставаш во мисла ,закажи си за две недели и ќе си знаеш точно колку си
    Поздрав се најубаво

18. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498

Кај мене многу слабо се гледаше цртата,
    Бев на гинеколог 2-3 дена откако ми закасни но не се гледаше( појдов порано бигејќи матичниот заминуваше на одмор), Но кога се врати бебето беше тука :D

Прикачени фајлови:

• test.jpg
      test.jpg
      Големина на фајлот:
      296,1 KB
      Прегледи:
      297
  19. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Fala ti za sovetot I spodelenoto iskustvo

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Kaj mene e is to tolku bleda crtickata samo sto e malku po tenka. Vo sekoj slucaj ti blagodaram I tebe za pomosta i uzivaj vo bremenosta. Pozdrav

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.