Дали тестов е позитивен или само се лажам себе си? 12 дена ми касни, на ехо нема ништо, преку крв не проверувам бидејќи финансиски сега неможам да го дозволам тоа. Јас гледам бледа линија но како за две недели каснење нели треба да е потемна. Овој тест ми е сега направен што туку се вратив од гинеколог.
И јас гледам бледа линија, но мила земи си упат од матичен гинеколог за бхцг 100 денари е, ќе си раат и ќе знаеш на што си!
Мислам дека пак е биохемиска, минатата црта беше појака од оваа што значи бетата паѓа. Дали имаш направено некои испитувања?
Не ниту пак ми викаат да направам. Бев денес од 10 саат во 12 ме прегледаа дури... Рече нема бременост, тестовите можеби лажно покажале... А мене и ми се повраќа и ми се слоши во петокот. Многу сум разочарана што никој не ме упатува некаде
Смени матичен. Како може лажно позитивен тест Па и на 2 недели каснење нормално е да ти даде упат бета да испиташ.. Бог да чува, какви доктори има
Цртката е мн бледа за 12 дена доцнење, плус досега на ехо ќе се гледаше. Веројатно се работи за биохемиска. Како може гинекологот да не ти даде упат за бхцг?!? Менувај гинеколог ако е така...
Дали треба да го земам картонот од кај гинекологот или не? Баш кога си идев накај дома сретнав една жена на мајка ми пријателка кога и кажав каде идам на гинеколог ми рече :таа вчера заврши со школо сега се учи на пациенти да ја смениш под хитно. Ми препорача друг доктор. Инаку тогаш првиот тест го сликав навечер можеби затоа овој изгледа како посветла линија ама исти се буквално.
Не треба, само си одиш кај новиот гинеколог и му кажуваш дека сакаш матичен да ти биде и да те види на ехо. Тие си префрлаат таму компјутерски,ти ич не се замараш со тоа. Јас колку матични имам сменето.. додека најдов како што треба. Ехе. Инаку за линијата и мене ми е на мисла да е биохемиска.. Или од бе сафе да земеш тестовите. Мене тие ми се подобри од овој што си го постирала.
Ме интересира ако е биохемиска дали ќе добијам месецов? Бидејќи мене при однос ми протече крв докторката вика тоа ќе го рачунаме како менструација, а мене не ми течеше цело време и воопшто не изгледаше како менструација јас незнам како може нешто да рачунам како такво ако не е тоа. Многу сум збунета.
Ќе добиеш кога ќе падне доволно бтхцг. Некни на прегледот ако се сеќавам ендометриумот ти беше 5мм така? Тоа е мн тенок ендометриум па затоа можеби не се вгенздил плодот. Затоа ти треба добар гинеколог, да види дали можеби тоа е проблемот па да добиеш соодветна терапија.