И да е биохемиска не се секирај, ништо опасно не е,многу често се случувало тоа, ке си родиш здраво право бебенце после ова, само позитивна мисла, чим еднаш биднало ке биде пак и ке биде до крај не губи надеж и сила, те гушкам
@Yeeah И обично после биохемиска велат полесно се останува бремена. Не биди тажна. Утре си на гинеколог. Убаво разговарај и се што те интересира прашувај. Те гушкам.
Кај мене после биохемиска во декември 2020, од тогаш уште ништо нема,да не ја разочарувам членката џабе, кај нас и други проблеми излегоа,па може затоа.
Па не знам, така сум слушнала. Јас после биохемиска се разочарав и мислам околу 2 месеци не пробувавме. После кога почнавме веднаш се фати. А со првото 6 месеци пробувавме, со биохемиската исто некаде 5,6 месеци .. Ќе биде се во ред. Дај боже и ти набрзо да се израдуваш. Од срце ти посакувам
Фала ви премногу девојки, понеделник закажав за преглед се надевам се ќе биди во ред. Ви посакувам на сите да би се исполнат сите желби во најбрз можен рок ❤️❤️❤️
Немој никогаш да губиш надеж, секогаш да имаш позитивни мисли дека еден ден ќе биде тоа што го посакуваш. Ти посакувам среќа со позитивни резултати милате гушкам
на 18 треба да недобијам. дали ако денес или утре направам тест ако има бременост ќе покаже 4-5 дена пред добивање?
Бев на гинеколог виде дека има бременост но можеби е рано да се покаже на ехо. Ќе правиме дополнителни испитувања. Испитав бета резултатот е следен Утре повторно сум на контрола.
Nesakam da sum negativna, ama mislam deka e biohemiska, za 2,3 dena ke dobies ciklus. Daj boze da gresam, kako i da e biohemiska e dobar znak
Несакам да се разочаруваш, ама после 14 дена доцнење,7 е многу мала бета, како и да излезе, не губи сила, нов месец нови шанси
Дали ако имаш биохемиска ќе помине само како циклус или треба на гиниколог да се оди? Денешниот тесет сметам дека е негативен, го сликав после 10 мин
Не сакам да те разочарам и не сакам погрешно да ме сфатиш ама бременост нема, т.е имало ама била биохемиска. За да се види бременост на ехо бхцг треба да е 2000 а кај тебе е 7 така што гинекологот нема шанси да видел бременост. Јас на денот за добивање имав бета 131,5. Ама многу девојки после биохемиска одма останале бремени така што нема простор за разочараност, ќе биде сè како што треба.
Фала Ви, ќе видам утре што ќе ми кажат. Само ако е биохемиска сигурно ќе треба да добијам циклус деновиве така? Ми рече гинекологот зошто до сега никој не те испратил на никакви испитувања и ендометриумот ми бил многу тенок можеби и затоа се случува вака. А сум имала 4 фоликули на едниот јајник и 4 на другиот. Кој што биле во одлична форма и големина. Што значи тоа?
Кога ќе падне бхцг под 5 ќе добиеш. За тенок ендометриум ќе ти дадат терапија. Супер штом имаш убави фоликули, еден од нив ќе биде водечки и кога ќе дојде време ќе прсне еден од нив и дај Боже да се оплоди. Ама за да се вгнезди оплодената јајце клетка ендометриумот треба да е минимум 7-8мм.