Здраво нова сум на овој форум но ве читам константно имам прашање до вас дали и вие гледате бледа линија 7дпо сум
Јас не гледам, но рано ти е, повтори го за два-три дена. Па дури и тогаш може да ти е рано, зависи кога си имала овулација.
А зошто толку рано тест? Јас колку што знам најрано 8 дена по оплодување може најсензитивен тест да покаже резултат. А овулација не значи дека баш тој ден настанало оплодувањето. Вака само разочарување, а пак не знаеш на што си.
Поважно е кој ден од циклус ти е тоа, на пр мене ми беше на 27 ама тоа ми беше 17.ден од циклус. И плус според календар не значи дека е точно, јас ја осеќам и така знам точно кога треба да добијам. Баш ќе видиш ако вистина добиеш на 9. значи точно било според календарот, ако не или бременост или неточна овулација. Ете погоре Ангела имала на 15.ден од циклус овулација па дури на 9 дпо и покажало ептен бледа линија. Значи важно е да го знаеш со сигурност денот на овулација, ако не го осеќаш можеби да пробаш со тестови.
15ти ден од циклус или ако се бројат и деновите од 11 до 15 сум имала менструација тогаш е 21 ден од циклус
Да на 11 април до 15 сум имала 5 дена секогаш ми е точна на 28ми ден и ми трае 4 5ден веќе нема ништо
Ако ти трае секогаш циклусот 28 дена, да, мн веројатно е да ти била овулацијата на 24 април. Сепак останува да чекаш до понеделник а во меѓувреме можеш пак да направиш тест. Со среќа.