Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Cestitam rusi so lesno da si go iznosis....inace i kaj mene bese isto vaka bleda vtorata linia :) se izvinuvam za lat..

2. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Fala zalosna, se nadevam deka se ke bide vo red :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Pak jas :) denes go povtoriv testot I povtorno e bleda vtorata crticka, mozno li e da znaci nesto drugo osven bremenost? Trebase da dobijam na 7.01

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Ne..bremena si :) ti cestitam.A crtata e bleda bidejki e mn rana bremenost

5. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Blagodaram, izgleda ke moram da pocekam nekoe vreme za ginekologot da mi potvrdi. Nestrpliva sum epten zatoa dosagjam :) Fala vi na site sto mi pisavte :*

[mod-kirilica:2xrjdxmw][/mod-kirilica:2xrjdxmw]

6. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Руси јас направив 4 теста, а цртата само поизразена стануваше
    Почекај уште малку па појди на гинеколог
    Имај убава и лесна бременост и добре дојде во клубот на мешиња :D

7. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Dobro be najdov :) ke se druzime
    Se izvinuvam za latinicata ama samo tel imam na raspolaganje denovive:(

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Абе жени, кој е тој тест за бременост кој покажува бременост а не ти доцни? Значи не ми се чека уште една недела, сакам да знам :tmi: Сабајлево ме жежеше желудникот страшно, уште се осеќам грозно, ме жеже. Што и да каснам јас се осеќам претупането, ко до горе да сум полна со храна :^) а може да сум каснала и сосем малку, ете сабајлево од една чинија овошна салата се претупанив :D Дајте кажувајте ако има таков да го купам, ќе побудалам од мисли уште една недела, па и некој ден да почекам да не добијам случајно, уфффф.....

9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.216
    Допаѓања:
    139.880
    Ејнџел, земи Sure Check, тој наводно покажува после 7 дена од зачнување.

Ама имај на ум дека може и да згреши. Мене не ми покажа точно после 10-тина дена првиот пат, додека вториот беше ок, исто така после 10 дена.

Значи ако е позитивен - ок, ама ако е негативен - земи го резултатот со резерва и повтори го после една недела.

Инаку симптоми најчесто се јавуваат подоцна, но може да ти се јават и веднаш. Мене првиот пат ми се јавија после 2 месеци, а вториот после неколку дена, уште не ми беше ни дојден термин за добивање. Една колешка тврдеше дека првите симптоми ги почувствувала уште 2-3 дена по зачнувањето.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Мене аптекарката ми понуди тест Self Clear мислам дека се викаше, тој покажувал точно дали си бремена и ако не ти касни и кошта 210 денари. Јас не го земав затоа што веке ми каснеше така да немам искуство. Срекно! :)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Не беше тој 500-600 денари пред неколку години? Баеги поефтинија тестовиве имам приметено.

Инаку Ангел, Self Clear покажува точни резултати веќе петтиот ден од зачнувањето (значи отприлика една недела по односот затоа што некогаш три дена по односот е зачнувањето пример) и иако не прави разлика, ја ти препорачувам со првата мокрача од сабајле да го направиш затоа што најконцентриран е HCG хормонот.

12. meme21

meme21 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    здраво вака последен пат имав на 11.12.13 со мажот ми имавме не заштитен однос од 05.01.14 со цел да останам трудна ;) мене уште ми нема дојдено меѓутоа јас немам редовен циклус и знае по 10 дена да ми касни. е сега сакам да ме посоветувате кога е најдобро да направам тест за бременост бидејки сум нестрплива :)

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Rano ti e za test .. daj boze da si ostanala ama toa ke pokaze drugio mesec..ili ako ti zadocni ovoj mesec ke napravis test...

14. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    има тестови кои можеш да ги направиш и да кажат точност 5 дена по зачнувањето....од што имам јас слушано најдобро било 10тина дена од ко ке закасни менструацијата. Но сигурно на никој не му се чека толку дена да поминат :) па некои и порано ги прават. Една моја другарка направи тест само со 3дена доцнење го повтори и после 5дена и го кажа истиот резултат....па ти како сакаш можеш да си направиш тест денес утре.....(по мое) среќноо ;)

15. meme21

meme21 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    фала за брзите одговори и јас се надевам дека сум останата трудна па утре ке го пустам мм да ми купи тест па ке ви казам :*

На vodolija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    I jas se nadevam da si i ti drzam sreka...ama ti velis od 5 ti januari a sega sme 13 ti...za 8-9 dena ne veruvam deka ke ti pokaze tolku brzo...sepak tvoe e da probas da napravis....

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.119
    Nejkam da te razocaram ama mislam deka od ednas sigurnosta deka ke ostanes bremena e minimalna, jas isto kako tebe sakam da ostanam bremena i zatoa si maz mi imame recisi sekoj den nezastiteni odnosi epred se bidejki prethodniot pat mi docnese a i za sekoj slucaj de :D Moj sovet ti e da bidete poaktivni i da ne se razocaruvas, ne znam od kadw znaes deka 5 ti bil datumot, i pokraj neeedovnata menstruacija mnogu e docna za plodni denovi ;)

18. meme21

meme21 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    извинете не бев прецизна од 05.01.14 па се до денес имаме незаштитен однос :) мене овие дена треба да ми дојди (недојди) ама сеуште немам и плус немам никакви симптоми за да ми дојди ни стомак ме боли како предходно ни ништо па сега ке почекам да видам :^)

19. leonida88

leonida88 Нов член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    на 25.12 имав незаштитен однос со мм. после 2 недели направив тест и ми покажа една нормална црта а втората беше мн бледа. пред 4 дена бев кај мојот матичен гинеколог и ми кажа дека нема можност за бременост туку тестот ми покажал така заради тоа што сум имала непукнат фоликул. потоа направив усте 2 теста и пак истиот резултат. и да напоменам на почетокот на декември некаде 7-8 не се сеќавам точно пиев таблета норлево. сакам да знам дали е ова можно и дали некоја од вас се нашла во слична ситуација? ве молам за одговор

20. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    знам случај каде беа направени 2 тестови со позитивен резултат и докторот и рече дека нема бременост дека тоа е од непукнат фоликул кој подоцна и пукна во менструацијата...и друго ништо немаше а за со апчиња не знам