Уште не ми дојде, бев пред малку на гинеколог, нема бременост но се сомнева во канцер на грлото на матката. Фала богу што ме охрабривте да отидам и да видам што е работава… цервикален карцином ми кажа
Каков канцер што зборуваш?!? Девојче тоа е многу сериозна дијагноза за да се истресе буквално од ракав со еден обичен преглед. Барај си второ мислење одма.
Na koja osnova ti ho kaza toa i koja e taa ludaca od doktor sto od eho moze da vidi kancer bez pap bez briz so sto go vide ne mi e jasnoooooo ova e ludilo ....samo zatoa sto ti kasni ???
Бог да чува ако имаш предиспозиција не значи дека ќе имаш и ти. Тебе хормоните уште не ти се средени, плус од стрес секогаш доцни. Барај си друг доктор.
Нема шанси да биде тоа,ќе крвариш од тоа недај боже а не да ти доцне.Да си одиш одма кај друг доктор.
И да одиш одма! На твое место би ја сменила одма и не би се вратила уште еднаш таму. Не ми се верува што дијагнози се поставуват само со преглед без лабораторија!
Предиспозиција и реалност се две различни работи. Да не се грижиш, многу си млада и веднаш да си одиш на второ мислење. Ми се гади од вакви "доктори".
Искрено ни мене не ми е верно, знам од што се добива тоа 98% во случаевите и во ништо од тоа не сум вмешана, можеби така изреагира бидејќи и кажав дека постојано крварам за време на односи и болките во стомакот и ако и напоменав дека прв пат кога имав крварев цели 4-5 дена, што е сосема нормално да биде неколку дена поради растегнување на хименот
Лекарите прават по 100 анализи и испитувања за да се сигурни пред да соопштат таква сериозна дијагноза. Менувај ја таа докторка и барај си друга одма.
poveke od 2 godini sum na forumov i se sto ne mi e jasno go citam ovde.E sega vo 2019 imav vonmatericna bremenost edna tuba izvadena.2021 tocno pred edna godina neuspesno invitro.Tocno na 1 godina od invitroto sega mene mi kasni tocno 8 dena so 2 napraveni testa i dvata negativni "sure chek"....baram mislenje i dali nekoj se nasol vo ista situacija kako mojava.I da nadopolnam imam sekohas redovna.menstruacija tocno na 28 den.
Jas sum skrsena ...a i nemam objasnuvanje za ova posle 5 6 positivni testovi beta 0.10...ova ne e ni biohemiska duri zasto ke pokazese barem blago pokacuvanje ....beta 0.10 mene testovi pozitivni posledniot denes go napraviv pak isto so takva linija....dali da cekam pak dq napravam ili neznam sto e ova tolku mnogu se izraduvav....
Прочитав дека поради некоја реакција се појавува таа линија ама скоро кај сите И кај мене истата работа беше, првите 10 минути многу слаба линија а потоа после неколку минути стана и повидлива, направив лабоквик 2 пати и шур чек испаднаа негативни Се надевам дека ќе бидеш наскоро израдувана со убава вест
Тестовите не се во ред, немало бременост. Не се мачи да правиш тестови. Веќе си пред добивање и со таа бета немаш шанси овој месец. Следниот ти посакувам среќа
Ах душааа, мн ми е жал. Избегнувај ги селф клиар, очигледно не се точни. Мислам дека треба да се најде начим да се исконтактира со производителот и сите членки што имале лажно позитивен резултат да им пишат. Ова навистина не е во ред
Self clear defenitivno katastrofa nevidena....!!!! Nemam ni sto da frlam vekje pari ako beta mi e 0.10 ..uzasno sum tazna