Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. detelinkaaa

detelinkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Можеби не е соодветната тема , но сакам да прашам дали после 10 дена по односот , доколку сум бремена бременоста може да се забележи на ехо ??

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Nemoze..mene mi kasnese 12 dena I ne se gledase nisto.a bev bremena

3. detelinkaaa

detelinkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    И јас да се замешам во темава.

Последен пат кога правев тест за бременост,пред повеќе од осум години беше позитивен.Нека ми жива и здрава ќерка ми и син ми, секако.Тогаш имаше Clear Blue i најдобар беше.

Е сега, :tmi: отидов до аптека и ми го предложија sure check.Го направив вчера и втората линија ја покажа многу бледа.И сега после еден ден ја гледам бледата линија сеуште си стои.Или е негативен или е премногу рано(прв ден од доцнење на менструација).Или паника ме фати.

Читам тука дека бледата линија може да биде знак и за позитивен и за негативен тест.

Не ми се трча одма на лекар,а друг тест ќе направам за некој ден.

Ама мислам дека знам каков ќе биде исходот. ;)

5. iva-na-na

iva-na-na Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    18
    ph.orhideja мое мислење е дека си бремена, исто и ајс правев sure check тест и то на 7-8 дена каснење на циклус, беше позитивен со една црта бледа, и одма заминав во Плодност, каде што ми беше потврдена бременоста, поздрав и секое добро, чекаме позитивни вести :)

6. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Бидејќи претпоставувам има тука поискусни од мене, што мислите за резултатов? Знам дека ми е малку рано (околу два три дена пред да добијам) ама мислите дека ова е доволно да мислам дека е позитивен (бледата цртка се појави за 4 минути)?

Прикачени фајлови:

• Untitled1.png
      Untitled1.png
      Големина на фајлот:
      114,5 KB
      Прегледи:
      312
    • Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      207,5 KB
      Прегледи:
      312
    На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Штом ја имаш цртата си бремена
    Малце е рано затоа е бледа
    Почекај уште малце па појди на гинеколог за сигурно

На IveBrajan му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tina-tini

tina-tini Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Mi treba vase mislenje deneska napraviv test so to a sto mi kasni nekoi 4 dena no na kutivceto of testot pisuvase DA se kapnat 3 4 kapki mokraca ama mene racete mi se tresea pa samo Edna kapka staiv I ispadna negativen. Dava li tocen rezultat so Edna kapka?pozdrav

9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.483
    Допаѓања:
    13.564
    Конкретно искуство со тестови за бременост немам, ама бидејќи сеуште никој не ти одговорил да го дадам моето мислење. Да бил позитивен ќе ти речев и со една капка ќе си завршела работа. Ама за негативен тест, никогаш не можеш да бидеш сигурен. Тестовите се на база на одредени материи во урината кои ги има за време на бременост. Ама како сигурно да докажеш непостоење на нешто?
    Мој совет, направи уште еден тест. На 4 дена каснење, мислам дека веќе би требало да ти искочи точен ако правилно го изведеш.

На ddevojce и zalosna им се допаѓа ова.
  10. tina-tini

tina-tini Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Spidy blagodaram za mislenjeto utre ke napravam uste eden test.nekako cudno se custvuvam cesto odam vo toilet pa zatoa I se posomnevav.pozdrav

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    И мене некогаш ми се случува пред циклусот да одам често во тоалет (особено кога ми доаѓало некој ден подоцна дал` од промена на време, дал` од стрес или од антибиотици).

Тоа е така затоа што еден од симптомите на ПМС-от е и задржување на течности во организмот поради што често изгледаме и се чувствуваме подуени во тој период. Toj вишок на течност мора да излезе некако, нели?

Ако се задлабочиш во симптомите (особено кога е рана бременост во прашање) ќе видиш дека ПМС-от и раната бременост имаат многу слични симптоми и само безпотребно ќе се извадиш од памет, а стресот дополнително ќе си го направи своето уште толку да ти доцни.
    Не за џабе во периоди кога ми доцнело, ми доаѓало ден-два по првиот негативен тест за бременост. :lol: Стресот кај нас жените чуда прави.
    Сепак, неколку дена подоцна направи си уште еден за да бидеш сигурна.

Инаку, како што постојат лажни негативни резултати, постојат и лажни позитивни. Само што вториве се мноооогу поретки.

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dace-dani88

dace-dani88 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Здраво.Вака, со дечко ми имавме односи и во плодни денови тој сврши во мене, меѓутоа од тоа свршување не би требало да фати затоа што јас бев од озгора и одма после тоа станав и истече се, но после една недела од плодните денови тој пак сврши во мене. Имам редовни менструации кои обично започнуваат или на 27миот ден , на 28 или пак на 29иот денно многу ретко. Одма после првиот ден од доцнењето направив тест за бременост излезе негативен, денес ми е 31 ден но сеуште немам добиено, па сакам да ве прашам дали има шанси да сум бремена а тестот да ми покажа негативен поради тоа што можеби од второто свршување да има фатено а немаат уште поминато 14 дена???? Поздрав

13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Време ти е да си направиш уште еден тест. Негативниот резултат во случај кога си го направила првиот тест многу рано треба да го земеш со резерва.
    многу сте се опуштиле :)

14. dace-dani88

dace-dani88 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    ќе почекам уште некој ден и ќе направам уште еден па што е тоа е .... е се опуштивме :lol:

15. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Во случај некој да се секира за бледа цртка (што е поради прерано направен тест) ... Првиот го правев пред една недела (постирани се слики на претходната страница) а овој го направив денес :)

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      162,5 KB
      Прегледи:
      306
    На Agrona, iva-na-na, green.eyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. meme21

meme21 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    здраво направив пред некој ден тест и се показа негативен а мене се уште ми нема дојдено незнам кога да напрам уште еден тест или да одам на гинеколог? стварно незнам шо да правам незнам дали да почекам или..... :(

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Iskreno mene ako me prasas so bi napravila,jas bi otisla na ginekolog. Ke te gleda na eho i ke ti kaze dali ke ti dojde ke vidi so se slucuva..imas li nekoj simptomi kako za pred dobivanje????

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  18. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    3.150
    Правев тест Self Clear, и испадна негативен. Но со втора мокрача и врз него капнаа само 2-3 капки. Менструација ми касни 3-4 дена. А иначе одоси имав на 19 јан.
    Дали има место за паника?

19. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Па со две три капки ништо не правиш бидејќи на упатството пишува дека едно 10 секунди треба да тече на него (или во некоја чашка да ставиш па да држиш 10 секунди). Ако ептен сумњаш, пробај уште еднаш (знам дека е поскап малку али тој ти е стварно најосетлив).

20. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    3.150
    Ќе почекам уште некој ден, па ако (не дај Боже) не добијам ќе правам уште еден :)