Zenski koga prv pat se vide plod na eho kaj vas? Ginekolog me prezakazha bidejki nisto ne se gledase denes (4 nedeli i 4 dena), rece deka bilo rano da se vidi, mo,deka matkata e zadebelena, ama rece ke vidime sledna nedela. Mi bese mnogu cudno, so prvoto dete koga otidov da potvrdam bev tochno 4 nedeli i 3 dena trudna (bash sega i slikickata od eho ja gledam) i togas se vide plod. Malo, ama sepak se vide. Sega se me kopka. Ne mi spomna nisto za Beta Hcg, a i mene ne mi tekna da i pobaram upat, zoshto mi vikashe rano e, rano e. Kolku bi trebalo da pokaze beta hcg za bremenost? Nad 5?
Нормално е да не се види толку рано. Не знам за порано колку може, зашто мене прв преглед ми беше во 8ма и имаше срценце. Ако ти е ептен на мисла може да правиш бета во иста лабараторија секој 2 ден и треба да се дуплира, а кога ќе е 2000 веќе ќе се гледа убаво на ехо
Премногу е рано. Мене дури на шест недели ми рекоа да дојдам. Не ни сакаа порано да ме видат. За бета хцг мислам дека упат за во лабораториите не може да земеш, барем за авицена нема упат, си плаќаш на приватно. Може грешам, ама јас плаќав околу 700 ден. Е сега со оглед дека си четири недели бремена, треба да имаш значително поголема вредност од 5. Од 2560 па нагоре.
Многу е рано, затоа не се гледа. Мене матичната ме закажа првпат во 7+1, ама јас отидов една недела порано т.е во 6+1 кај друг доктор бидејќи бев нетрпелива и видовме плод и чувме срценце. Прерано ти е, закажи преглед за две недели.
Vi blagodaram za feedback. Ks zakazham za 13ti Juni tigas, na 6 nedeli veke ke treba da se vidi znaci.
Мене ми закажа сестрата на точно 4 недели и 4 дена, кај мене ни задебелување немаше, е до толку. Истиот ден направив уште еден Шур чек и бхцг, позитивни нормално, а направив и после 3 дена понеделникот и се извадив од памет дека не е дуплирана, отидов на ехо одма, се виде точлето во матка веќе, после 10 дена се виде и срце. Сега во петок сум пак на ехо на контрола.
Скоро сите доктори кажуваат прв преглед после 2 недели од позитивен тест да се направи. Јас во 6+ недела бев и слушнавме и срценце. Сѐ ќе биде добро, не се секирај, рано е.
Devojki ajde vie gledajte i kazete zatoa sto od pregolema zelba za dve crtki mi se zagleduva edno bledo bledo skoro prozirno kaj T
Проѕирно не е бременост, треба да е бар розе. Направи за некој ден пак. Колку ти доцни? Иначе на овој тест нема линија.
Ne mi docni 11dpo sum rekov da napravam da vidam dali ke pokaze od koga ke mi zadocni ke napravam pak
Мене на селф клеар секој месец ми дава лажна втора линија. И овој месец исто, праев преку крв и ништо. Тие тестови не ги бива.
Zdravo devojki mi kasni 14 dena pravev 2 testa i dvata negativni denes na ginekolog bev mi rece nemam nisto..nekoja so iskustvo nekoj sovet sto ponatamu...
Многу покасна овулација, ановулаторен циклус, строга диета, интензивни тренинзи и ред други причини. Штом нема ништо, храни се добро и почекај, организмот често сам се регулира. Ако потрае, испитај хормони и пак се консултирај со гинекологот. Не те советуваше ништо? Тој е експерт во оваа област и особено ако ти е матичен, би требало најдобро да те познава и да ти даде најдобар совет.
Mi rece nema nisto se e vo red cekaj da dojde menstruacija..imam blagi bolki na gradite i nisko na stomak ..tolku