Лабо мери над 20. Сите се тука некаде. Сум пишувала јас. Со лабо мерев бета после вонматерична. Беше позитивен у секое време се додека не падна бетата под 30.
Zdravo, napraviv 2 testovi, self clear i laboquick i dvata se negativni, no mi docni 10 dena dali e mozno da sum bremena?
Здраво. Правев bHCG пред 10 дена, покажа 18.2 (плод до 2 недели), ден после овулација затоа што мислев дека сум бремена и тестот така покажа. Бев и на гинеколог, се виде плодот, докторката баш се чудеше затоа што е прерано и ми кажа за 10-14 дена да повторам тест. Денес правев пак во истата лабараторија и покажа вредност помала од 1.. Докторката не ми е тука цела недела, дали се има случено ова на некоја од вас и ако може да ми кажете кај можам барем ултразвук да повторам деновиве?
Ти благодарам за брзиот одговор, искрено до сега гуглав што е тоа. Можно е да е биохемиска без разлика што толку рано се виде плодот и на ехо? Дали во меѓувреме треба да одам на друг доктор, можеби е потребно некакво чистење? Се извинувам зс глупавите прашања, прво забременување ми е и се разочарав премногу
И пред добивање и при бременост може да имаш повремени, слаби болки. Ако имаш редовни односи без заштита, почекај уште некој ден и пак направи тест.
Не знам дали видела докторката плод или само сакус, обично ако ултразвукот е многу рано се гледа само сакус, а ова со биохемиска не тврдам дека тоа ти се случило, само така ми изгледа по тоа што си направила тест преку крв, а bHCG вториот пат почнал да опаѓа, така што ќе ти препорачам обавезно да одиш на лекар за да ти потврди дека се е во ред и да ти даде некакви насоки ако треба. Нема зошто да се секираш, обично биохемиските бремености поминуваат сами без лекарства и интервенции, некои жени не ни знаат дека биле бремени и нема зошто да се разочаруваш прилично се чести и не значи дека нешто не е во ред со тебе или дека нема да можеш да износиш здрава бременост во иднина. Едноставно се случува, тоа е.
Мила јас имав 3 биохемиски бремености дури на последната вредноста на БХЦГ достигна 1340 но сепак не се виде ниту сакус ниту плод првиот пат лежев во болница а другите ги поминав дома но со редновни контроли на 2 дена така да ти препорачуван да отидеш на гинеколог да видеш што се случило сепак ако е биохемиска нема да има ниту сакус ниту плод само БХЦГ ке расне и потоа ке почне да паѓа
Ете можно било одев на повеќе мислења ама тоа е што е плод нема ендометриум задебелен стаса до таа вредност и почна да паѓа ја следев на 2 дена и си падна на 0 без никаква терапија
А на другарка бета ниска ниска, според бетата биохемиска рекле. Ене ја држи 8 месечна здрава права туфла во раце.
Кој тест е најдобар за детекција на неколку дена пред циклус, го исклучувам шурчек и селф клиар, дали лабоквик може да се направи неколку дена пред циклус или би сејф да го направам? фрух тест го барав го нема никаде а само зегин го држеле?
Mene laboquick na 3 dena pred ciklus mi pokaza so prva utrinska. A kaj mene i self clear se pokazha tochen..