Ти пишав и претходниот пат, со 1800 бета не виде докторот ништо на вагинално ехо, а не па со 133. Невозможно е. А колку што знам јас а малку знам, може сум грешка, кога се намалува бетата не е ок. Мислам дека докторот нешто утнал. Мој совет ти е да си одиш во Систина, Ремедика, некаде во некоја од приватниве, ако си од Скопје, да видиш на асално ехо.
Имаш проблем со хормоните? Можеби затоа секој месец имаш биохемиска. Требало да се пазиш некој месец додека не се средат.
И јас исто мислам, ако има толку чести биохемиски мора да има нешто, добро е некој месец пауза да се испита.
Ги прочитав и другите коментари и ке кажам хормоните немат врска со биохемиските јас поминав три биохемиски а хормоните сите во ред иначе не е можно со толку мала бета да се види плод јас ти препорачувам за си направиш испирување на имунобиологија за генетски мутации и кареотип обавезно за тебе и за мм ако тие резултати се добри ке видите што понатаму една биохемиска е нормално но вака постојани како на мене и на тебе не е нормално прашај матичен нека те упати на сите испитувања и следен пат ти посакувам да биде успешно
@Bebce ❤️❤️❤️ кај тебе не било проблем, ама дисбаланс на хормоните е најчест причинител на ран спонтан или на биохемиска. Висок пролактин, висок тсх, низок прогестерон, се тоа може да е причина за биохемиските, а членката пиша дека требаше да почне со хормонска терапија.
@kristina.k извини ама не прочитав дека треба да почне со хормонска терапија можеби кај неа и тоа е причината
Вистина е луѓе не ми се верува денес направив и дигитален тој покажа бременост 1-2ра недела на мојава среќа нема крај
Сега лабаво и чекај уште бар 2 недели за ехо, рано ти е сега. Со овој памет и 4 недели би чекала да се спасам од стресот кој го кркав 2 пати.
Да но веќе закажав на гинекплпг во петок со тоа што живееме во странство тука поинаку одат работите а и за на раб ми треба доказ за забрана еднаш имав спонтан несакам пак ни да помислам на нршѕо такво
Мене додека не виде во матка нешто не ми потврди бременост, така да не знам како е кај тебе како ќе ти даде потврда, ама ако дадат супер. Сепак не очекувај во петок да има којзнае што во матка и да слушнеш срценце, да не се разочараш.
Последниов тест ми е од денес но не е со прва утринска. И прочитав на тестов дека детектира бета над 25. Вака добро се чуствувам и не крварам. А еве ја сликата од ехо.
Тестот детектира и помалку бета. Нема ни да крвариш додека имаш бета. Треба прво да падне целосно. Мој совет ти е да се средиш, детален преглед на матката, хормони итн па после да остануваш бремена. Вака само шокови му правиш на организмот.
Дечки во неделата правев шурчек тест на 26 ден од циклус испадна негативен, денеска ми е 29 ден од циклус и пред 10 минути веќе попладне си реков да направам лабоквик бидејки имам болки во стомак и некое гадење 10 дена и еве го тестот за 20 секунди испаднаа 2 жар црти ова е 3 месеци после киретажа, што мислите да направам уште еден тест или не?
Дефинитивно за мене ова е најточниот тест Честитки имај лесна бременост мислам дека нема потреба да правиш нов
многу убави црти црвени нема потреба друг да правиш. И мојте тестови беа вака жар црвени и на двете бремености ама имав и на двете спонтани ѓи загубив за жал. Ама имам 3 родени доста ми се тие.
zdravo devojki nova sum na forumov i mi treba pomosh od vas. dobienoto mi kasni 4 dena pravev test pred 3 dena od shure chek imav mnogu mnogu bleda vtora linija. pa pravev ushte eden od shure chek vchera i eden denes sabajlevo so prva mokracha i dodatno kupiv self care vo prilog ke vi gi pratam slikite da mi kazhete mislenje. odnapred vi blagodaram