Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. eli4kaaa

eli4kaaa Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Devojki ve molam za odgovor...imam neredovna menstruacija,site pregledi gi imam napraveno,znaci brisevi,pap test,hormonski,vo brak sme veke 1 god,sega sakame bebce,znaci so maz mi site rezultati ni se dobri ,nema nikakov problem,poslednata menstruacija mi bese na 18.01.2014 se do den denes imame redovno nezastiten odnos,znaci svrsuva vo mene,meram sekoe utro temperatura. I mi e 36,3 imam poslednive nekolku dena bolka vo kicmata,moeto prasanje e dali imam sansi da sum bremena,i koga da napravam test za bremenost.pozz

2. eli4kaaa

eli4kaaa Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Ke mi odgovori nekoj na moeto prasanje?

3. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    За тест ти е многу рано, евентуално да го направиш 2-3 дена пред терминот за добивање. Бидејќи си многу нестрплива можеш да бараш тест за бременост преку крв за неколку дена. Се надевам ќе се израдуваш.

На eli4kaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Прво, многу ми е мило кога слушам дека нема никакви здравствени проблеми, дека сите тестови ви се нормални. :) Ако сте се обидувале подолго време, а не сте можеле да зачнете, од моето скромно познавање, веројатно стрес-факторот си го направил своето.

Според симптоми е многу тешко да се одреди дали се работи за бременост или за пред менструален период затоа што тегобите најчесто се многу слични, скоро идентични. Постојат тестови за бременост кои даваат над 90% точен резултат веќе првиот ден од доцнењето на менструалниот циклус.

Исто така, уште посигурна варијанта е beta HCG тест на крв кој може да даде точен резултат во рана бременост.

Со вториов резултатите се посигурни.

5. eli4kaaa

eli4kaaa Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Vi blagodaram najmnogu,daj boze da vidam dve crticki koga ke dojde vremeto za test,a ke go napravam i preku krv ,pa ke vi kazam sto sum napravila,vi ja posakuvam od se srce srekata na site sto sakate da ste mamicki vo najbrzo vreme. :* :)

6. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    eli4kaaa zosto da nemas sansi sekako deka imas ama za test uste ti e rano samo moze negativen da bide i da se razocaras,testot go napravi eden den ili na samiot den koga treba da ti dojde a za posigurno ili za porano moze preku krv...pozzz

7. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    i samo bidi opustena ne se opteretuvaj mnogu ke si dojde koga nema da ocekuvas bidi smirena zanesena vo vodenjeto ljubov ne misli na nisto drugo...

8. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    dance-dani88 duso nema vrska so si bila od gore i so istecelo sepak celoto ne tece ima sansi da si bremena posto ti e redovna a moze i posle toa da se fatilo se nadevam ke gi vidis posakuvanite rezultati pa izvesti ne..pozzz

9. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Zdravo na site...ve molam ako moze nekoj da mi odgovori....vaka imam redovna menstruacija na sekoj 26-28den nikogas sum nemala cisti..za vreme na ovulacijata imavme nezastiten odnos i posle nekolku dena pak(probuvavme za bebence)mi dojde na 16.01. plodnite nekade 28,29.01 i od togas pa se do denes imam bolki vo jajnicite tapi sekoj den i nekako cudno sum imala samo 1,2 dena pred dobivanje i tolku prv pat mi se slucuva toa ...treba da mi dojde za 4,5dena dali e ovoj nekakov simptom za bremenost a za test mi e rano treba da pocekam uste malko fala vi odnapred...

10. sweetieq

sweetieq Нов член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    дали е можно да бидам 10 недели бремена, а да добивам негативни тестови?

11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не. Еден и да се случи да погреши, не може сите да грешат. 10 недели е многу повеќе од доволно за да добиеш позитивен тест. :)

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Nema sansiiiiiii ...

13. sweetieq

sweetieq Нов член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Сретнав по интернетов (што не ќе сретнеш) дека можно е и тоа да се случи, па прашувам. А за преку крв, си викам нека биде овој преку урина позитивен, па после со крв да потврдам.. ама не. :)) а инаку тоа бета ХЦГ што се испитува, на приватно колку пари е? без упат од матичен? и кое време од денот може да се направи? thanks in advance. :)

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Можеби си сретнала дека постојат шанси тест да погреши и да даде негативен резултат, меѓутоа после толку време верувај не е можно па макар и најевтиниот тест да го купиш.
    А на прашањето за жал срцка не знам да ти одговорам, не сум испитувала досега. :)

15. sweetieq

sweetieq Нов член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Уште едно прашање и ветувам нема да досаѓам повеќе. :)
    Отидов и на гинеколог, (на преглед за матка, нешто воспаление имав) па си реков ако сум бремена ќе покаже ехото. Јас очекував вагинално да биде, меѓутоа она ми го премачка само стомачето со гел и гледаше со тоа :lol: (долу кај матката нели) и рече дека се е океј. Прашањето ми е, дали е можно да не се види дека има бременост преку вакво ехо? Или некои промени на матката кои упатуваат на бременост?

Многу сум паничарка, дечко ми уште повеќе, ама тоа е. :(

16. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    Не е можно

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

Рана бременост не е можно да се види со вакво ехо, рана бременост се гледа само со вагинално ехо. А не разбрав ,дали ти си и кажала на докторката дека сумљаш на бременост или ?

18. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И касни 10 недели,моето мислење е ако е бремена ќе се видело и на обично ехо сигурно

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sweetieq

sweetieq Нов член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Па не е баш дека ми касни, имав крварење на датумите кога требаше да добијам изминатите 2 месеца, но беше помалку од она нормално што го имам, а нели ако е жена бремена може да крвари во рана бременост.. :(

20. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    ох...девојче,девојче...
    Направи тест ,оди на гинеколог...

Ние тука од кај знаеме?