Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    да си била десет недели бремена и те како на обичен скрининг се гледа,со вагиналното е само по прецизно.Tестовите исто така ти дале негативни резултати ,а ти се уште си убедена дека си трудна(со редовна менструација) и тоа десет недели :?: ,ти од што сакаш да си,почнуваш да се убедуваш дека си.Tи останува уште да си ја разрешиш дилемата дали си или не си со бета хцг тестот.

2. sweetieq

sweetieq Нов член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Девојче, колку што знам темата е за тестови за бременост (ок, јас и друго прашував, но што е тука е) и за прашања. Не реков дека треба да знаете, туку само прашував за мислења, искуства и слично. Тоа е и поентата, нели? А и ако не знаеш, никој не те присилува да пишеш нешто. Оф, Господе.

Фала на ситее :) Се надевам дека се ќе биде во ред :)

3. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Дали некој има искуство со лажно негативен тест?

Вчера правев на 1 ден доцнење и ми излезе негативен. Сеуште ми нема дојдено, а досега никогаш не ми доцнело (а немав никаков стрес овие 2 месеци :?: ).
    Да го повторам тестот за 48 часа или само да си чекам да се врати матичниот гинеколог од семинар па да закажам термин?

П.С Со мм се надеваме на позитивен :$ :inlove:

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Jas imav 2 negativni ( lazno) tek tretiot na 18 dena docneenje mi pokaza 2 crti.srekno

На Rosse56, melisita и Sweetheart87 им се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Можеби си немала никаков стрес, но дали си била болежлива, настината или во состојба да примаш антибиотици? И тоа може да го оддолжи циклусот.

Лажен негативен резултат и те како се случува и тоа мнооогу почесто од лажен позитивен (кој е навистина редок). Повтори го тестот за 48 часа или уште подобро, направи бета hcg тест на крв кој е најефективен во откривање на рана бременост и нема да мора многу долго да чекаш, како при повторување на овие тестови.

Со среќа! :)

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Немав дури ни симптоми на настинка, не примав антибиотици (дури ни обичен аналгин се немам напиено) затоа ми е сомнително доцнењево, а негативниот тест уште посомнителен :^) .

Ќе го повторам тестот утре, а доколку пак излезе негативен ќе направам проверка преку крв. Морам оваа недела вака додека не се врати матичниот (нетрпелива сум многу :) )

Девојки ви благодарам и на двете за брзиот одговор :* :*

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. melisita

melisita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Девојки и се има десено на некоја од Вас и покрај два негативни тестови да е бремена?????? Мислам дека е уште рано за гинеколог ќе почекам уште некој ден, ама ме уби ова мислење, не сум стрплива .... Ми децни еве веќе 10дена :worried: ... позз и имајте убав ден :*

8. dace-dani88

dace-dani88 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Вака, имавме со дечко ми односи и сврши неколку пати во мене минатиот месец и тоа во плодни денови. Последната моја менструација беше на 03.03.2014 и денес е 3 јас сеуште немам добиено. Направив 4 теста за бременост и на сите 4 ми се појави бледо розева линија на 2 беше малку појака на 2 послаба но сепак се појави. Имам редовни менструации ми иде на 28 или 29 ден а денес ми е 32 ми доцни 3-4 дена. Појдов на гиниколог ми рече дека сеуште е рано за да се види дали сум бремена. Ми рече дека од моите плодни денови до денес имаат поминато само 17 дена и дека во матката не гледа бременост и ми рече да појдам другата недела во петок. Но јас сум нестрплива многу сакам да знам па би ве замолила доколку некој има некое вакво искуство да ми каже. Благодарам однапред.

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Дани, мислам дека нема потреба во сите можни теми да го постираш прашањево. Провери во темата „Бременост или не“, ти одговорив веќе на прашањето. :)

На dace-dani88 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    На сите 4 имаше втора линија (колку и да била бледа) и уште се сомневаш?

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Здраво ве читам подолго време би сакала да ве прашам утрово во 6 часот а треба денес да не добијам но се посмневав бидејќи овие денови често мокрам па утрово направив тест од кој за две три минути се појави втора бледа многу тенка линија, и не ми е јасно сега после 7-8 часа од тестот ја снема втората линија а досега ја имаше во двоумица одвај чекам да поминат неколку дена да го повторам тестот имал ли некој искуство со ова незнам што да мислам

12. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Па штом се појавила сигурно има нешто.Купи Sure Check тест и ќе бидеш 100% сигурна, се прави во било кој дел од денот и немора да чекаш да помине време точен е веднаш по 1 ден штом ти касни околу 150 денари е .

13. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Имам скромно едно искуство со Clear Blue, дигиталните, како маркер што се, најновите. Мислите ли дека може да се употреби 2 пати ?? Не дека планирам, имам резерва, земав 2 од братучеда му на маж ми, па разговаравме на темата вели дека можело повеќе од еднаш но јас не верувам. Сепак, се отвара сомнеж по кратко време се повлече испишаното на екранот, не остана. Знае ли некој, или ќе треба да пробам од љубопитност кога ќе дојде време ??

14. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.837
    Допаѓања:
    5.582
    Не знам точно што марка на тест е, но на некој си пишува дека резултатот е валиден само во првите 10 минути, а после тоа не е валиден без разлика дали се работи за позитивен или негативен. Значи ако така пишувало на упатството, тогаш тестот ти е позитивен бидејки е важен само резултатот од првите неколку минути. Бледа, тенка линија значи почеток на бременост, сеуште нема доволно хормон за дебела дрвена линија. Со среќа

15. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Viola e марката на тестот па и на тестот пишува до десет мин е валиден тестот после не важи ама втората линија се појави за две три минути ај максимум да речам пет текна како влакно но чудно ми што после 7 саата ја снема и јас сега купив клиарблу дигитален па ќе видиемо за некој ден

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Провери во упатството на тестот би требало да пишува, или на интернет пребарај, или пак оди во аптека прашај. :)

milamila988, после 7 часа е бесмислено да гледаш резултат, кога јасно си пишува дека е валиден само првите 10 минути. Мене и после половина час ми се имаше појавено втора па знаев дека не е валиден. Почекај уште некој ден па направи го и тој дигиталниот, иако мислам дека си бремена. :)

И сега да ве прашам, бидејќи првпат слушам за тој дигиталниот тест, која цена е и на кој начин функционира?

17. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Упатството е на норвешки, навистина е тешко да се снајдам.

18. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Мислам дека ниеден тест за бременост неможе да се употребува два пати. Незнам какви се новите...јас правев Clear Blue пред два три месеци, го купив околу 170 денари и пишува дека неможе да се употребува два пати.

19. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091

Мислам дека е од најновите, не сум сигурна дека ги има кај нас. Ги имаше, незнам дали ги има тие неколку генерации пред овој и беа прилично солени, од 600 до кај 800 денари зависи од кај ќе ги земаш. Во секој случај, за тој што планира дека ќе се исплате да го зема, кажува и ако си колку си. Резултатите се : бремена ( за недела ) , 1 до 2 недели, 2 до 3, 3 + недели и нема бременост.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Епа ептен светска работа, ама сепак срце би ме здоболело толку пари за тест за бременост да дадам, кога ќе дознаам и за 100 денари. :lol: