И да ги има веројатно ќе се 1000+ денари, сосема непотребен трошок ако ме прашате мене. За тие пари бременост може да ви потврдат и во приватна клиника, со ехо, од лекар гинеколог.
здраво девојки како мисете одамна несум на форумов после загубата на оетео бебенце многу ретко разговарам со некого иако помина неколку месеци од тогаш што има кај вас ново сакав и за едно мислејње да ве прашам треба на 13 да ми ојде но овие две недели се осејкам некако поспано многу јадам имам некои грцеви долу во стомакот и градите мисе како балони направив тест вчера па излезе негативен дали можеби го направив рано ако по некоја можност да сум останат бремена зосто и за првата бременост се осејкав вака? збунета сум дали е мозно да сум бремена иако тестот покажа негативно? ве
Јас правев тест 3 дена пред датум на добивање и беше негативен. На еден ден доцнење- позитивен може да си бремена почекај си да ти доцни барем еден ден ти посакувам многу среќа
Жени бре! Со тест од 30 денари двапати ми се потврди бременоста, што е оваа толку пари фрлање? Не е парфем, не е лак за нокти, пудра, за уринирање е...кога одите за проверка на урина и крвна слика, барате од најскапите чашки за урина?
Хахаххааха ме изнасмеа, ама колку си само во право.......сите тестови го имаат истиот реагенс, за жал и кај нив марката се плаќа, ако има бременост ке покаже кај сите. Поздравче женче ме изнасмеа од сабајле
Нетрпение, а и надеж. Неможам да се помирам со тоа колку пари сум дала за тестови. Ама си велам, имам и вишок, затоа што дете немам, па барем да се трошат.
Zdravo devojki, Jas sum nova na forumot i sakav da ve prasam za mislenje.Ovoj mesec piev Clomifen (5 dena) i primiv i Pregnil 5000,a vo megjuvreme skoro 3 meseci pijam Bromergon(za visok prolaktin,koj za kratko vreme mi se normalizira). Mene mi docni 1 den( znam deka e malku,ama redovna mi e menstr.) ,pravev Shure Check i izleze negativen.pa sakav da prasam,dali clomifenot ili pregnilot mozat da vlijaat na docnenje na menstruacija? Ili e prembogu rano za test? Pozz
Srekice, од Прегнилот има поминато веќе 15 дена,и веќе ми доцни еден ден,но ќе почекам уште некој ден,па ке го купам тој тест. Фала на советот
фала chache87 се надевам дека овој пат ке успеам да станам мајка сега кога ке се сетам наназад во овој момент ке го држев моето бебенце но ете го нема вјке па мора напред да одиме ве бакнувам
И мене ми доцни 5 дена веќе и правев тест ама беше негативен.Можеби од хормоните се пореметил циклусот бидејќи минатиот месец имав неуспешно ин витро
Јас денес ја прашав докторката,ми рече да чекам да ми доцни 7 дена,па да правам тест и да отидам на ехо.Ми рече и дека од Прегнилот може малку да доцни,така да хормоните си го прават своето Сега останува да чекаме,само кој да чека толку
Јас денес добив Ми доцнеше 4 дена,се надевав дека има нешто,ама тоа изгледа било од Прегнилот или од Кломифенот. Толку многу се надевав овојпат,ама за џабе
Test za bremenost Kolku se sigurni rezultatite dokolku se napravi test 3-4 dena pred manstruacija, dokolku oploduvanjeto se slucilo vo plodnite denovi?
Test za bremenost јас правев околу 2-3 дена пред менструација покажа бременост и мислам дека ако покаже бременост е 100% точен,како во мојот случај,а ако покаже негативно не мора да значи дека не си бремена.
Точност на тестовите за бременост Здраво на сите што се он лајн моментално Се надевам дека ќе можеме овде да го споделиме искуството со оние кои се правеле тестови, дали биле точни дали не и така натаму Инаку имам прашање до вас па ако може да ми помогнете. Денес правев тест за бременост Be safe и ми покажа една розева црта а другава како малку бледо розева и не знам што да мислам. Со мојот партнер многу сакаме да забременам но незнам дали е точен резултатот Инаку плодиве денови имавме односи. Ве молам за ваше мислење однапред фала ви.
Ако ти се покажала макар и бледа розева втора црта голема е веројатноста да си бремена, а за секој случај за ден два повториго тестот тогаш ќе е и повисоко нивото на hcg и ти посакувам многу среќа и дај боже да се израдуваш со бебуш
Би требало да си бремена, лажно позитивни тестови речиси и да не постојат, ама ти најдобро си знаеш, доколку сте имале редовно односи, ти касни....можеш да го повториш тестот или да закажеш преглед за најсигурно. Среќноооо