Тест за бременост

Discussion in 'Бременост' started by pretty, Feb 16, 2010.

1. Yeeah

Yeeah Популарен член

Значи и после 7 дена доцнење на менструација тестот ми е негативен. Последна менструација ми беше на 24ти октомври. А се повеќе ми се повраќа и некако тешко ми паѓа незнам дали да се израдувам или не, но сигурна сум дека има нешто. Му пишав на гинекологот да идам на преглед во понеделник. Инаку пијам Аспирин и метилирана фолна. Идам на работа физичка работа. Претходно останав бремена но добив спонтан бидејќи плодот ми беше ниско спуштен,тој период и се разболев но тогаш имав и крварење пред да се случи се тоа сега се е во ред но душава не ми е мирна зошто уште не покажува на тест ајде најверојатно ќе ми даде докторот да испитам бета. Периодов бев малце психички падната ми се имаше увртено во глава дека нема да можам да останам бремена и сега кога ми се случи ова незнам што да мислам ниту добивам ниту на тестот е позитивно а менструацијата секогаш ми е точна ова прв пат вака ми се случува.

Last edited: Nov 26, 2022
    MSHONDA likes this.
  2. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

@Yeeah Не се оптеретувај,знам нестрплива си но ако посакуваш бременост биди смирена.ќе си испиташ бета најубаво.Дај боже да е позитивна.
    Инаку може да доцни од стрес,од некои лекарства,промена на средина и разни ситуации ..така да неможеш да знаеш што е Сепак е многу рано некогаш некои тестови покажуваат позитивен резултат дури на две недели доцнење.Биди со позитивна мисла,одмарај,опушти се и дај боже да се израдуваш на бременост

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

На колку време добиваш? Пошо јас добивам на 25-6 дена и тогаш можно е да има резултат ама ако е на 28 некако не ми е верно, иако тестот е позитивен. Не знам.. повтори со дриг тест утре пак.

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Доколку е се во ред, стресот и огромната желба за дете влијаат на психата, a со оптеретена психа тешко се останува бремена, најдобро опушти се, не мисли на дете, не мисли дали е се во ред или не е, уживајте со маж ти секој втор ден без да мислите дали сега се фатило или не, на крај ќе се изненадиш.
    На една недела доцнење не би требело да покаже негативен тест во случај на бременост, освен ако си имала касна овилација ама чим добиваш точно секој месец, ќе покажело.. не знам немам искуства со негативен тест и покрај бременост, еве сигурно некоја ќе ти одговори подобро,но и да нема бременост, послушај совет.

5. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Читав дека Self clear биле катастрофа сега тестовите, па се мислам кој тест да го земам?. Инаку сум со ивф

Hijabigurll likes this.
  6. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Лабоквик убедливо најдобри :) Ти посакувам среќа(fingers)

7. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Ги барав во Зегин ги нема :)

Hijabigurll likes this.
  8. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Исто и be safe го фалеа види ако успееш тој да го најдеш

MinnieM likes this.
  9. fana

fana Форумски идол

Во маалски мали аптеки види

10. beautydoc99

beautydoc99 Активен член

јас сум користела sure check и fruhvital ми го препорачаа од зегин. Не пробувам да останам бремена, напротив. Го користев во саботата sure check и вчера fruhvital и двата покажаа негативни. Денес бев за крвен тест и чекам резултати за сигурно а трет ден ми касни. Се надевам да е негативно. Инаку fruhvital ми кажаа дека е дефинитивно точен

11. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Da ne na pharmavital testot? Mozhe da go sliknesh? Ako e istiot, odamna ne sum go videla da go ponudat

12. beautydoc99

beautydoc99 Активен член

да во право си, фармвитал, на него пиши фрухтест, тој е

13. beautydoc99

beautydoc99 Активен член

го имаа и self clear и прашав кој е подобар и ми го препорачаа тој од фармвитал. Во друга аптека истиот ми го препорачаа. Во Бугарија ми го фалеа sure check (дека таму живеам) и зато тој го користам исто. На некоја и дал позитивен резултат sure check и дури ден пред да и дојди

14. Yeeah

Yeeah Популарен член

Девојки да ве известам дека нема бременост туку цисти. Утре ќе идам да ми напише терапија докторот. Ми рече:зошто се нервираш бе толку душо? Што е со цистиве? Ве молам кажете како се средува тоа? Не сум запознаена. И се уште не сум добила веќе 10 дена.

15. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Јас да ви предложам еден тест. Прв пат го користев не ни знаев дека постои претходно. Од аптека Виола го земав уште тогаш во август месец и испадна супер.

Attached Files:

16. beautydoc99

beautydoc99 Активен член

без тревога, многу често се среќаваат. Да се дава терапија за нив ама и треба промена на животен стил од аспект здрава исхрана и лесна вежба. Не читај многу по гугл, тоа ќе те советувам и без гајле, секоја жена што имала цисти забременила, барем од сите што ги познавам.

Yeeah likes this.
  17. beautydoc99

beautydoc99 Активен член

стигнаа и моите резултати, бета 0.1
    пресреќна

Izzy_0504 likes this.
  18. Yeeah

Yeeah Популарен член

Ти благодарам! А на пример што мислите дали да почекам барем уште некој период пред да ги почнам тие апчиња што ќе ми ги даде докторот? За во случај да не сум бремена ама не ми се верува бета ми беше 0.10. Дали некоја имала вакво искуство? Бета да и е негативна а да е бремена.. Тешко м?

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Тест може да е негативен, ама бета не може. Тоа е хормон кој се лачи штом започне оплодувањето.

Yeeah likes this.
  20. beautydoc99

beautydoc99 Активен член

крвен тест дава најточни резултати и ги дава најрано после 10 дена овулација. Така да резултатите се тие. По принцип 1-2 бета е нормално и дури се среќава и кај мажи како што имам читано. Од мое искуство, сум била кај два гинеколози кога ми каснеше менструација и едниот од нив ми рече дека не можи да кажи дали сум бремена на 7 дена доцнење и дека најдобро ќе знам ако напрам крвен тест и беше 0 и по два дена ми дојде. Сега ми касни 3 дена и си го напрајв за мирна душа да имам. Инаку крвен тест не греши. А за апчињата ти е најдобро да слушаш доктор.

Yeeah likes this.