Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    jas pravev test od 50 den se vika blue dream i e tenok kako cackalica. koga go otvoriv jas vakva :o i samo so go natopiv vo urinata odma se pokaza vtorata crta. nema vrska dali e testot 50,150 ili 550 den. aj napravi go nepravilno toj so e od 550. em nema rezultati em ojdeni parite.

2. buci1234567

buci1234567 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    12
    девојки ако на тестот за бременост втората линија е едвај приметлива ама сепак ја има дали тестот е позитивен ве молам за совет :*

3. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
  4. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.269
    Мислам дека е позитивен, без разлика дали е посветла или не, штом ја има е позитивен :)

5. buci1234567

buci1234567 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    12
    значи јас сум бремена после 4 години леле боже мили не ми се верува ;( ;( ти благодарам многу на одговорот

6. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    :clap: a kolku ti kasni ako sakas pisi mi .

7. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.269
    buci1234567 Дај боже, од се срце ти посакувам да е така, но за секој случај појди си на лекар :*

8. buci1234567

buci1234567 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    12
    ми касни тоцно 11 дена

9. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    :clap: :clap: :clap: Честитки Буци, и јас мислам дека си сигурно бремена, доста пати имаме пишувано на темава дека лажно позитивни тестови скоро и не постојат, дека и најбледата втора цртичка е бременост. Радоста е многу поголема кога оваа цртичка ке ја видиш после долго време, и кај нас агонијата траеше повеке од 3 години, тестовите ми беа со многу бледа втора цртичка, па еве фала му на Бога стигнавме до 6-ти месец.
    Од срце ти посакувам убава и лесна бременост, честитки до двајцата идни родители :inlove:

10. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Јас денес правев Be Safe, кој е поевтин од Sure Check и кошта 105 денари. Ова лентичкава ми е чудна, веродостоен ли е овој тест? Прв пат го купувам....

11. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И тоа како е веродостоен :lol: мојот прв (од трите) позитивни теста беше баш би сејф, после следуваа шур чек и еден од ефтините од 50 ден... сите позитивни и не ме излажаа. Среќно и да си го добиеш посакуваниот резултат :*

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.703
    И јас го правев Be Safe за оваа бременост. И мене ми беше чудна лентичката, ама тестот излезе точен. После 5 минути се виде втората цртичка.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    Дали е можнo да сум бремена,ми касни 4 дена направив тест негативен беше но пред 2недели добив бoлки како за добивање но до денес ништо немам ни болки во стомаков ни бело прање значи никакви симтоми!незнам збунета сум дали може некој совет?фала поз.

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.703
    Најдобро ќе биде преку крв да испиташ дали си бремена. Така ќе бидеш најсигурна.

15. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    девојки да се консултирам со вас нешто ми каснесе 6 дена па ми дојде но само 4 дена и ништо после па незнам дали мозеби сум трудна направив тест негативен беше но имам апетит и градиве мисе како балони да поцекам за да појдам на лекар незнам :?: :?: :?:

16. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Cvetelina, си добила(колку и да ти траело, сепак не е малку 4 дена) и плус имаш негативен тест, мислам дека не треба да се измачуваш, повеке среќа наредниот месец

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. s.frosina

s.frosina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    40
    здраво феминки, сакам да ве прашам кои тестови за бременст би ми ги препорачале како добри, и дали може да се прават и во текот на денот( зошто некои викаат насабајле се правеле ). За првпат ќе користам па затоа да се консултирам со вас. Инаку минатиот месец имав на 24 мај , сега е 25 јуни , некој ќе каже само 1 ден поминало, ама мене никогаш не ми доцнело и никогаш не ми доаѓало на иста дата или ден по претходната дата на добивање, значи ми доаѓа од 2 до 7 дена порано и затоа ми е мн став, целата треперам од став.позз чекам одговор

18. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    Jas pravev test eden den pred da mi dojde go zemav naeftiniot 35 denari, i go napraviv vo 11 casot znaci ne so prvata mokraca i mi pokaza bremenost,znaci ako si bremena bilo koj test da ga kupes ke pokaze dve crti.ajde pobrzo napravi go i izraduvaj se...................

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Јас имам искуство со Be Safe и Sure Check и и од двата сум задоволна. И од аспект на цена и од аспект на точност.

Најдобро е да се прават наутро, со првото мокрење, затоа што тогаш е најконцентриран hCG хормонот. Најдобро е да се направат најрано еден ден по доцнењето на циклусот.

Доколку продолжи доцнењето, а тестовите не покажуваат бременост, препорачливо е да си направиш тест на крвта за hCG хормонот.

20. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764

мн рано ти е за тест,и мене секогаш ми беше редовен циклусот ама еднаш ми се случи да ми доцни 8 дена,и нормално полудев,напраив тест ама негативен. Според мене ако ти доцни повеке од 10 дена тогаш прај тест оти секогаш има исклучоци и може да задоцни од стрес и др разни промени,така да не паничи и не плаши... инаку советуваат да се прај на сабајле оти тогаш се најточни.. незнам кој да ти препорачам јас не живеам во мк а не се ни сеќавам како се викаше тестот што го купив :lol: а втор пат си напраив преку крв и беше позитивен :inlove: :inlove: :inlove: