Бев сабајле на два гинеколози дечки, има здебелен ендометриум ама нема сакус уште со плод... многу било рано. За крварењето (кое е на бришење кафено) ми даде утрогестан вагиналети и метил фолат да пијам... имала некоја вакво искуство малку да ме утеши? Иначе ми касни 2 ден, а бета ми е 429... искуства?
Топ е се е нормално. За да се види нешто треба бета над 2000. Пиј ја терапијата од лекарот и одмарај колку можеш повеќе. Со лесно
Rano e za da se gleda duri na 2000 se gleda tocka na eho . Primaj terapijata i uzivaj za edna nedela veke e se gleda tocka pa duri vo 6 ta ili 7 nedela zavisi koga si zacnala srcence ke slusnete .
Барав некој стар пост и ми текна на тебе. Како си? Се породи? Те памтам како една од најзгодните трудници.
Дечки, да прашам во петокот правев бета 429 ми беше, ама ја правев во Систина, е сега денес си ја правев во Генеа кај мене и ме интересира ако знаете, колку треба да биде денес бетата? Бидејќи ја правам на две различни места, дали тоа може да е проблем? Ама во Систина е изгооооор 1800 ден, платив, ненормални
По правило бетата се дуплира на секои 48 часа. Да, најубаво е да споредуваш вредности направени во иста лабораторија, ама и вака може да е веродостојно. Види дали ќе добиеш барем приближно до вредноста што ја очекуваш. Инаку со упат од матичен за во лабораторија сум испитувала бета за скоро ич пари. Има некоја посебна причина зошто испитуваш приватно? Гледај ако можеш не си создавај стрес уште од почеток, од првата бета е јасно дека станува збор за рана бременост.
Да, ама докторот ми рече да испитам, бидејќи имав кафеав исцесок и сум со поддршка... ај баш ќе ви ги пишам резултатите, па ќе ми кажете што мислите секако и на докторор ќе му ги пратам...
Пола од девојките што пишувале по темиве имале некаков исцедок или крварење на почеток, вклучувајќи ме и мене. Не се секирај, во најголем дел од случаите мирување и прогестеронска поддршка се доволни за да се реши исцедокот. Со лесно и те чекаме да ни се приклучиш во труднички
Сега ми стигнаа резултатите од Бета 1336, во петокот ми беа 429? Дали добро се зголемува? Уште не ми враќа докторов
Мислам дека во петок ќе се види. Јас имав во петок бета 1800 и нешто, не се виде, во понеделник имав бета 2900 отприлика се виде. Што значи ти за 4 дена ќе имаш најмалку дупло, а над 2000 се гледа веќе. Е сеа срце нема да чуеш, ама точка ќе видиш мислам. Ама јас би си направила уште една Бета во Генеа пример во среда.
Zdravo denes pravev test i ima bleda vtora linija, mi docni 10 dena . Celo vreme imav bolki kako da ke dobijam, vase mislenje? Utre imam zakazano na lekar. Inaku cesto mi docni i zatoa ne se voznrmiriv a i me bunea bolkite koi gi imav
Честитки Нека не те плашат болките скоро сите ги имавме кога сме останале трудни на почетокот. Се додека се издржливи и нема крварење ништо страшно не е,нормално си е,промена се случува внатре
Da jas 7 godini se obiduvam, ama nikogas nemalo vtora linija pa makar i bleda. Ama ajde ke pocekam do utre