фала ви на сите за одговорите , ама сепак ќе гледам да направам уште денес, па ако треба и утре одсабајле од пусти страв, хахаха, не сум планирала вакво нешто а и сеуште сум во врска, така да ова ептен ме плаши
Оф една мисла ме мачи... Прво да се пофалам, сабајле со тестот, 2 цртки ми се покажаа. Ќе пробам да појаснам,некој ако знае да ми каже. Јас од 30 април до 4 мај ми беше последниот циклус. После тоа, на 7 јуни имав незгода со раката,морав да ја снимам а несакав зашто ми доцни,направив тест негативен беше и ја снимив раката на рентген. Од пред 4-5 дена почнаа некои симптоми на гадење.засилено чувство на миризба,и одбивност од храна, и + го нема циклусот,сабајле зимам тест и што ќе видам, позитивен... Сега ме интересира ако знаете, тогаш дали е можно да не е бил точен тестот кога прв пат ми излезе негативен, а 2 недели пред да го правам првиот тест не се имав никако видено со дечкото,од 9 јуни почнавме да се гледаме и да имаме односи ... Ве молам за одговор, ми е страв ....
И јас го купив тој тест, и синојка си направив негативен беше, ама сеуште не добив во неизвесност сум, незз што ќе испадне на крај
Е како си сигурна дека со негативен тест нема бременост?векје имам пишувано дека два пати негативен третиот позитивен излезе.рано ги правев првите два теста.не се потпирајте 100 посто на тестовите.Ми се има десено и позитивен да излезе а бременост немаше.може јас сум изрод кога се тестовите во прашанје
Ние не пазиме кога имаме односи за бебе значи на 5јуни кога го правев првиот тест, 6 дена ми доцнеше,тоа е 2 недели од ризичниот однос..тогаш на 5ти јуни и ја снимив раката. А вчера правев тест зашто уште немав добиено и позитивен беше. До понеделник ќе ме изеде мислата дали тогаш сум била бремена кога бев да се снимам Дај Боже да може докторот да ми каже отприлика колку време,недели сум бремена и дали сум уствари
I da si bremena ostanata togas koga si se snimala, sigurno stotuku si zabremenila si imala kasna ovulacija i mislam ne e strasno deka uste e bilo rano.. bidi si spokojna. Vo ponedelnik kje tw preglat i ke vidis sto i kako ))
Без некого да плашам ама рентгенот е опасен баш во првите 12 недели за време на органогенезата кога ебрионот почнува да се формира
Da, ama mene nesto ne mi stima so datumite . Vo prviot post devojkata pisuva deka imala nezgoda so rakata na 7 mi juni, a vo vtoriot pisuva deka na 5ti juni pravela test i izlezel negativen, pa istiot den pravela rentgen snimka
Здраво девојки.ме интересира .имавме незаштитени односи со партнерот ,неколку дена пред да ми дојде менструацијата но и пред тоа кога ми беа деновите плодни си имавме незашститени односи.Ми дојде мензис ,меѓутоа некако чудно,само малце крварење а и осеќам нешто чудно се дешава во мојов организам.имам мноооогу вртоглавици,нагон на повраќање ама поретко тоа.имам комшика една таа има 4 деца и со сите 4 ри деца трудна кога била си имала првите 2 месеци редовно менструација.е сега ме интересира .мене уште 2 дена ми трае менструацијата ,па кога можам да направам тест за бременост.дали може и додека си трае мензисот или да почекам после тоа.знам мали се шансите за бременост ама никад се незна.ДАЈ БОЖЕ да биде позитивно,барем после долг полош период нешто убаво да ми дојде молам за мислење.позззз и честито на сите што си имаат 2 цртички
Ако имаш кафеав исцедок што трае краток период на пример 1 ден само можно е да постои бременост, но ако се работи за свежа, т.е сирова крв и трае цел циклус нема шанси да има бременост.
Јас исто се снимав, на вратата имаше известување да се информира лекарот за ако си бремена или можно е да си бремена. Бидејќи последна менструација ми беше на 13Мај (со направен тест на 27.06-негативен) и сеуште не ми е дојдено им кажав дека постои можност да сум бремена. И ми стави докторката како елек тежок со олово за да ме заштити во делот на стомакот. Дали постапив добро што дозволив да ме снима да не има некој ризик?
Јас имав на двапати некаков исцедок кога се бришев со тоалетна после мокрење како црвени кончиња нешто незнам како да дефинирам не е ни кафено не е локва крв само како 3-4 кончиња црвени. Да не има некој слично искуство?
мене така ми беше меѓутоа после неколку дена си добив нормално менструација , направив ест и само 1 цртичка за жал се покажа.ама секогаш е индивидуално.ако ти бил периодот за менструација а си поминала само така со тој исцедок тогаш подобро да си направиш тест.
Ах тие обврски на работа неможам да посетам гинеколог ни неделава. Инаку се ми е чисто и мокрача правев тест и брисеви и пап... а овие црвени кончиња ми се појавија еднаш пред една ипол недела а додека во јули месец кога регуларно требаше да ми дојде имав на двапати светло кафена-жолт ицедок и не ми дојде после тоа. Утре купувам тест немозам да чекам веќе