Да бидејќи го детектира бета хцг хормон кој се лачи неколку дена по имплантација.. тоест само во случај ако си бремена.
Be safe so po 2 lenti sto se vnatre dali znaete kade gi ima sigurno,nekolku apteki svrtev ne uspeav da gi najdam...pozz
Еве го и втоеиот, дефинитивно .... незнам кај се наоѓам од возбуда. Ви посакувам на сите ваква среќа и благодарам за подршка
Dobiv i ovoj mesec...vesterkata dojde ne me cekase ni eden test mesecov da napravam ..fala ti sepak jas barav vo eurofarm ama ne gi rabotele bas vo site zatoa i prasuvav vo koja potocno,znaev na zeleno vo taa deka gi imase samo a vo drugi barav nemaa...toa e.. ideme vosleden mesec so nova nadez pozz
Здраво. Кога добивте позитивен тест после колку време бевте на гинеколог? Три дена ми каснеше денес направив тест позитивен е,гинекологот ми вели да идам утре но незнам рано да не е, да не си направам стрес само но и на работа сум.. Ќе треба да извадам боледување.. Совет? Дали да почекам уште една недела? Инаку пред 9 месеци имав спонтан во 6та недела но тогаш и крварев и кажано ми е кога ќе останам бремена ќе треба да примам терапија со клексани.
Па отиди утре на консултација чисто. Не мора да те гледа на ехо зошто рано е ама ќе се договорите што понатака да правиш и ќе ти препише терапија, ете клексани штом треба да примаш.
Отидов после 10 дена,меѓутоа штом имаш историја на спонтан и насока за примање на клексани појди си утре на преглед/консултација за да добиеш терапија.Со среќа
Па знам дека ќе сака да ме прегледа вагинално и затоа не сакам да одам... Ќе ми рече не гледам ништо ајде да испитаме бета.
Нема ништо лошо во ова што го пиша. И после 2 недели да идеш пак ќе те прегледа вагинално. Не може да ти препише клексани ако не утврди бременост(или бета или ехо(на ехо ќе се види кога бетата ќе е над 2000)). Докторите не се базираат само на домашен позитивен тест. Штом треба да примаш клексани, да идеш утре.
Ако треба да примаш клексани од позитивен тест почни си. зошто за да има промена во резултати треба најмалце 20 дена да ги примаш секој ден. А за срцева акција 2 дена после позитивен тест се оди на ехо. Ако имаш исцедок оди да ти препишат прогестеронска терапија.