Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Па ако си направила 10 дена после овулација не е рано. Мислам дека ако имаше нешто, колку и да е рано ќе беше вресноста барем над 5.

На Anomis11, fana и A.a.gj им се допаѓа ова.
  2. Jadranka@98

Jadranka@98 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    7
    Здраво,менструацијата ми е секогаш редовна 29/30ти ден. Имам незашитени односи со дечко ми но секогаш свршува надвор. Денес ми доцни 7 дена и ме фаќа паника. Направив 2 теста првиот го направив на доцење 3 дена, а вториот тест на доцење 5 дена. Двата теста беа негативни. Дали е можно после толку доцнење да може да биде лажно негативен?

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Не. Можеби ти доцни од стрес, а секоја жена барем еднаш во животот има еден прескокнат циклус.

4. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    14.440
    Дали self clear може да покаже лажно негативен? Одамна немав купено тест па го зедов кој било, сеа читам дека не давал точни резултати (facepalm)
    Денес 33 ден, 28-30 ми е секогаш и демек со тестот ќе знам на шо сум ама уште толку се збунив. :worried:

5. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Мислам дека имало и такви случаи.. Земи си LaboQuick, најевтин и најточно кажува:)

На Marmarin му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Селф Клир дава лажно позитивни, ШурЧек дава лажно негативни .

7. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    14.440
    Селф клир ми беше негативен, шур чек исто. Најверојатно од нешто друго ми е каснењево зш на 4 дена би требало секој тест да покаже ако е позитивен. Прв пат ова ми се дешава, досега сум немала проблем со ниеден тест.
    И јас будала фрлам пари за тестој, преку крв досега ќе знаев 100% дали да исклучам бременост и да одам на доктор.

8. lovely32

lovely32 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Да прашам дали во Синлаб за тестиранје на ниво на бета hcg во крвта треба претходно да закажам? Сакам утре од сабајле да појдам. Или било која друга приватна лабораторија овде низ центар.

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Не треба да закажуваш, си одиш и ти земаат крв.

На lovely32 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.016
    Допаѓања:
    29.215
    Не треба да закажуваш. За 2-3 саати имаш резултати

11. lovely32

lovely32 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Мене денес LaboQuick ми покажа негативен, ама за мирен сон, сепак утре ќе појдам да проверам на крв, најсигурно.

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    1.359
    Еве едно мое искуство со тестовите за бременост .. купени 3ри теста од виола аптека два DETECT и еден SELFCLEAR. На три дена пред добивање (четврток) направен тестот DETECT кој ми даде позитивен тест и одма заминав да правам HCG преку крв со добиен резултат 120,75. На еден ден пред добивање (сабота) правам со прва утринска повторно тест DETECT за да видам дали линијата е потемна и викам да не ми стои тестот ќе го направам и SELFCLEAR. DETECT тестот искача позитивен со потемна линија од претходниот што го правев, а SELFCLEAR искача негативен .. ако четвртокот HCG ми било 120,75 саботата треба да биде дупло односно 250 негде а SELFCLEAR дава негативен тест. Ова е моето искуство женски со SELFCLEAR за жал . Ако мислите дека има нешто а сепак е порано мој совет да не го зимате за рана детекција. Убава вечер и со среќа на сите што сакате да видите двете црвени линии :inlove::inlove::l::l:

На Fenix05, AlchinovaR1979 и Ceci16 им се допаѓа ова.
  13. MSHONDA

MSHONDA Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Дали е рано направен тест на 10ти ден после трансфер шур чек покажа негативно? Дали е подобро да се проба со прег чек за кој во упатство пишува дека е исклучиво за ивф?

14. lovely32

lovely32 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Девојки, јас не можев да чекам и сабајле тркнав до СинЛаб.

Ги добив резултатите од крвна слика на b-HCG хормонот и под резултат стои <1.20 mIU/mL и мислам дека конечно можам слободно да дишам. Вчера и на LaboQuick што е тест на урина, пак добив јасен негативен и мислам дека е се океј.

Овие тестови ги правев 29-20 дена после тој незаштитен однос што ме остави без сон толку време. Сега ќе можам мирно да спијам.

Искрено исплашена бев. А од менструација ни м. Деновиве ќе појдам на преглед и за тоа, а може и после празнициве.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Ако продолжиш дасе затресуваш вака на секое ќе ти касни пак

16. lovely32

lovely32 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Со овој бев само за една вечер, одкако раскинав со дечко ми. А овој типов со кој бев е комплициран и проблематичен ептен. Повеќе совест ме јадеше дека ради вечер во којашто и баш не уживав, можев проблем да си направам. И од како се случи тоа после таа вечер стално ме притискаше и ме бараше и некои други работи се случија, под стрес бев цело време и секакви филмови ми пројдоа низ глава.

А да бев со некој што го сакам, на крај на краиштата и трудна да останам, би си го задржала детето.

На MSHONDA и Anomis11 им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Е па за да немаш вакви главоболки во иднина, гледај кондом носи си ако си со некој за една вечер или со некој со којшто не би салала да имаш деца.

На Starchild, Anomis11, MinnieM и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Побарај и апчиња за контрацепција да пиеш барем раат ќе ти биде главата понатака.

19. MSHONDA

MSHONDA Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Дали некој после ивф правел тест со шур чек? Дали се подобри тестови во кое упатство наведено е дека се исклучиво за ивф? Ние правевме со шуре чек и на 10ти ден негативна вредност... Денес земавме друг тест кој е исклучиво за после ивф и по два дена ќе тестираме со него на 12ти ден. Некој член да сподели искуство

20. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Од шур чек чкенкире не се задоволни, покажувал лажно негативен.
    Сите тестови се за ин витро употреба, што значи дека се за надворешна употреба, а не за жени кои правеле ИВФ.
    Може да пробате со другиот тест што се го земале, би требало да покаже, особено ако бил трансфер на 5 дневен ембрион.