Се плашам да не има некој проблем, ептен ми е редовен циклусот на 28 дена ми доаѓа и сега ова малце ме потресе..
И мене ме интересира, отварам за неа и се надевам имала овулација на 6 ден од циклусот... Еј, не се потресувај, тоа не е ништо. Ако е редовен циклус, а немаш добиено три месеци, е тогаш веројатно има проблем. Недела дена ич не е страшно, не се секирај.
Лудо е времево, сите не поремети. Јас вчера прв пат добив многу порано па, никогаш толку рано не сум добила. А баш ме зачуди една недела по завршувањето на циклусот почнаа гради да ме болат и очекував некако дека и ќе ми дојде рано... ако си толку во мисла, направи бета или оди на гинеколог...
Денеска се видов со докторот и тој како да немаше баш објаснување, се оваа му беше чудно и рече сега за сега да следиме бета. Денеска немам проверено, утре ќе проверам.
Исрено, мене некако нискичка ми личи бетата, а линијата на тестот е доста јака. Не знам каде правеше анализа ама повтори ја пак и се надеваме на најдоброто
Истото и јас го мислам, мене 3/4 дена пред добивање бетата ми беше 420 и ме чуди нејзината ситуација, лабоквик досега не сум слушнала лажно позитивен да даде, од друга страна бетата не е висока.. можно е да е биохемиска, сепак дај Боже сѐ да е во ред и да има најубава бременост
Зависи овулација кога настанала.. има тука членки кои на некој ден доцнење имале 40-50 бета, па успешна бременост. А неа не и ни доцни, така да може фатил тестот ептен рана бременост... но се е можно, па затоа бета уште еднаш најдобро ќе каже дали бременоста напредува или е нешто друго..
Во скроз иста ситуација и дати сум и јас, и уште ми доцни, тест пак негативен. Во консултација со доктор, ми рече да почекам уште некој ден, а мене веќе на лудило бе тера од што ме коооопка.
Jas nemav nikakvi simptomi za dobivanje no ete posle 4 dena mi dojde .. Bas se nadevav na dve crtki no nishto se nadevam deka imas docna ovulacija i deka ke se izraduvas ... mozebi e seuste rano da pokazi testot ... preku krv najdobro ..
Докторката вика да почекам до крај на неделата, па тогаш ќе испитаме од крв ако пак е негативен. Со среќа следен месец