Mi kasni edna nedela amh mi e nisko premnogu za drugo bebe doktorot denes me vide na eho mi rece imam polipi poke i mi dade apcina da dobijam ciklus da vidam so ke bidi i posle da gi vadam polipite napraviv i test ama negativen e pa da mi potvrdite i vie ako mozi
Како негативен, овде има линија! Ти беше што збореше за раната менопауза? Епа изгледа рана бременост ќе да е Честитки
Ama mi dade apcinja za pienje da dobijam ciklus dali ima vrska so gi piam navistina nz a koga se gleda na eho dalisi bremena posto toj denes vide samo polipi
Ima linija testot, utre odi proveri preku krv ama obavezno. Ne se macete poveke so testovi doma osobeno deka te citav i jas. Preku krv najsigurno pa konsultacija so maticen da sledis kako se duplira.
Sega ja napraviv posto stvatno nz ke probam utre pak me zbunavte sega nz so da pram pak da odam da zemam test a apcina piam da dobijam ciklus um nemam
Какви апчиња ти дале? Не ги пиј, овде има рана бременост, не е чудно што не виделе ништо на ехо. Испитај преку крв, консултирај матичен.
Кој негативен. Ова ти е рана бременост. Малце потемна беше мојата, еве 10 та недела терам. Инаку и на другарка и даваа апчиња за да добие, а таа пустата 3 ти према 4 ти месец бремена. Кога им текнало ехо да направат бебе на екран. Прекини апчињата и утре бета да си направиш. И да идеш кај друг доктор ако имаш опција да те прегледа. Ако си од Скопје имаш многу опции, ако си од друг град мене навистина ми е криво и жал што сте ограничени на 2-3 гинеколози. Скапана држава што не овозможува на сите луѓе да се прегледуваат и лекуваат во сопствените градови. Отидов ептен вон тема, ама ти си бремена мила. Вака отприлика некоја 4 та недела.
Oh lele ke kupam nov da vidam nz so da pram ako sedi poke mozi ne e validen treba da pocekam prvite 5 min od koga se gleda na eho ve molam kazete
Оооо за ехо ти е рано. Утре во лабараторија крв за бета да ти земат, да видиш колку ти е бетата. Не купувај тестови веќе. Јас на малце потемна линија кога бев едвај се виде жолто кесе. Па тек после 2 недели се виде убаво и срцева реакција. Само бета провери си и не прај тестови веќе.