Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Ремедика немаат рентген, само преку ехо, а со рентген се најдобро гледа. Јас кога правев прашував, ХСГ со рентген имаат само Толовски, Систина и Плодност.

На simoncelicius, Anyshka, Aledarkali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    186
    Edno prasanje bidejki sum ne iskusna vo ovaa rabota, dva meseci kako probavme za bebe ama vo tekot na dvata meseci samo po ednas imame probano,znaci samo po ednas ima svrseno vo mene prethodniot mesec i sega ovoj. Dali toa se smeta kako obidi, dali treba da sum zagrizena bidejki ne sum zabremenila? Ili ne e mnogu vozmozno so edno svrsuvanje da se zabremeni, prviot pat bese pred plodni denovi, a ovoj mesec posle plodni denovi, imam 24 godini...

3. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.438
    Допаѓања:
    7.612
    Стварно не те разбирам… после се чудиш зашто те напаѓаат. Ти кажав душо, значи пред да почнеш со обиди, мора, ама мораа едукација. Значи џабе си ја мачиш душата вака. И после си набиваш на психа мислејќи дека имаш ти или дечко ти проблем. Затоа те молам едуцирај се на темева и зрело почнете со обиди. Еве совет од мене. Само убавини ти посакувам.:l:

На LiquidLuna, Rozevata, BellaBibi и 3 други им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.628
    Допаѓања:
    39.753
    Возможно е да се забремени од само еден однос. Не треба да си загрижена затоа што само еднаш месечно сте пробувале и тоа во неплодни денови, ако знаеш точно кога ти се плодни денови тогаш пробувајте, не мора секој ден, преку еден е доволно. И не се загрижувај ако не останеш одма бремена, тоа не значи дека имате проблеми. Најпрво оди си на гинеколог на преглед чисто онака да те посоветува

На LiquidLuna, Rozevata, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.334
    Dobro ti sakas da ostanes bremena ili ne?
    Temata e prepolna od tebe,vo sekoj post nesto trolas

На Rozevata и Anyshka им се допаѓа ова.
  6. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.334
    Ne se tie obidi vo dvata meseci po ednas a nekogas i po pola,ko nema da se oseti dali te napolnil ili ne!
    Sekogas koga pisuvas,imas stravv deka SI OSTANALA BREMENA,a se vadish so toa deka sakas da ostanes bremena.
    Ti ne znaes vekje so prajsh,ako svrsuva vo tebe znaci IMA SANSI DA OSTANISH BREMENA
    Ako ne svrsuva NEMA SANSI,plod bez seme nema neli?!

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    677
    Кога се обидува за бебе доколку сакате се ужива во тоа нели бебе правиш највредното нешто.После една година незаштитени односи(ама не по еднаш месечно)не дека е можно има мн што останале од еднаш,тогаш се посетува доктор и се бара проблем.

8. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    186
    Blagodaram,Odam jas na ginekolog cesto samo sto ne sum prasuvala na taa tema zabremenuvanje, samo dali imam ovulacija, odnosno folikul ama togas ne se ni obiduvavme, ako sum na sredina i mi ima kazano deka imam samo sto prsnal, ili ima izliv, ama sega sekoj mesec e razlicno neli

9. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    161
    Денеска прашав кај др Захариевски Охрид дали прават спермограм ми кажа дека правеле е сега колку се добри не знам цената е 2500 денари, за плодност имам прашано е 4500 ден мора од некаде да се почне вака не бидува не знаеме до што е проблемот, со првата бременост по 3 месеци останав бремена а сега не, значи дека постои некој проблем

10. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    161
    Да плодност имав прашано ама сепак си рековме ако има охрид да не одиме до битола, за во дрзавна од резултатите се жалат дека не биле точни, еве кај мене на брис се испостави дека имам бактерија а јас немав никаков симптом можеби за џабе пиевме по две котии сумамед и јас и сопругот ама кога ке ти кажат така мораш да пиеш

11. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.438
    Допаѓања:
    7.612
    Мила има бактерии кои не даваат симптоми. Така да не гледај на тоа така.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.827
    Допаѓања:
    34.731
    Проодност на канали Толовски 5.000 ден., Систина 10.000.

13. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.771
    Допаѓања:
    10.444
    10.000 бидна цената за проодност? Ваууу овие претерале..ја пред 4 год 6.000 платив :wasntme:

14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.827
    Допаѓања:
    34.731
    Во Систина толку е, јас правев кај Толовски 5.000 ден.
    Може и да поскапеле како што растат секојдневно цените.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    17.166
    Ти овде месеци наназад прашуваш на тема забременување, ама едукцијата уште ти стои во место.

На LiquidLuna, Rozevata, Feniksgirl и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    186
    Pa zatoa sto nemam razgovarano so zeni koi se obiduvale da zabremenat, koga citas na net pisuva drugo kako se oploduva a i deka samo eden spermatozoid e dovolen nekako mn ednostavno a vo zivo ne e taka, i zatoa prasuvam sto e normalno a sto ne.. i doktorkata bidejki ne sakav dete neli mi e kazuvala zastita da koristam deka mozelo i od pretsemena da zabremenam ama ete ne e taka vo praksa, kako i da e ja prasav majka mi i taa zabremenila posle nekolku meseci a baba mi posle 2 godini... Ne e kaj site odma kaj nekoj e ama kaj nekoj ne e mislam deka i se retki tie kaj koj od prva faka, majka mi e bila 17 god pa pak posle 6 meseci, baba mi isto e bila 19, nema nekoe pravilo ama ete taka bidejki naukata kazuva eden bil dovolen i sl. pa mee buni jas mislev ednas da imas i da svrsi odma se zabremenuva ama kamo taka da bese ama ne e... So moite obidi sekako i ne moze da se zabremni lesno toa kako lotarija bilo ednas da imas seks mesecno i da zabremnis taka procitav nekade... Isto decko mi ima eden drugar kade se zemaa so devojka mu pred 8 meseci mlada e devojkata 23 a on 34 a uste ne e bremena se obideuvale ama ne e uste ostanata moze sega ako e ama ne bese do pred nekoj mesec, znaci ne ide tolku brzo kako sto sakame ajde neka bide kaj site pa i kaj mene :) za nekoj mesec veke ne ocekuvam deka ke bidi tolku brzo posebno ne so takvi odnosi od ednas mesecno, duri i intezivno da e pak moze da ne bidi odma ali bitno mora da bidi nekogas

17. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    857
    Здраво девојки. Вчера правев тест излезе бледа цртка ама дека беше вечерта кон 8 ај реков денеска ќе го повторам со првата урина. Исто излезе бледа цртка, јас очекував да е потемна денеска.
    Многу се плашам од биохемиска.
    Ве молам за совети и искуства

18. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    8.623
    Не се плаши, не мора да значи. Кој ден од циклус ти е, ти касни или порано го направи тестот? Зошто не тркнеш да направиш една бета?
    И каков тест правеше, иста марка и двата ли беа?

19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.296
    Допаѓања:
    17.825
    Јас тест правев на 16 јули вечерта кај 20:30 , дури се зачудив како волку јаки црти добив. толку рано и навечер плус правен. и порано да сум направела ќе покажел. и одма другата ден го повторив скоро иста беше немаше поминато време многу. а по другата ден кога требаше да не добијам веќе беше убаво потемна.
    значи првата слика ми е на 16 вечер. другата на 17 сабајле и третата 18 сабајле .
    на гинеколог бев на 21 се е во ред рече .
    83DB23BA-90C5-437E-B272-B4861724F49B.jpeg

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    857
    Deneska mi e 32 den od ciklus. Ama posledno nesto mi se ispomesa ciklusot. Maj dobiv na 39 den od ciklus, juni na 34 den. Ednas imam biohemiska,zatoa sum zagrizena da ne mi se povtori :(
    Isto i na betata minatata biohemiska mi pokaza deka sum bremena I po nekolku dena mi padna betata :( neznam so da mislam. Ako idam deneska na eho ce pokaze. Ce gi prikacam podolu testosterone.