Тест за бременост

Discussion in 'Бременост' started by pretty, Feb 16, 2010.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Почекај ден два, ако не добиеш циклус тогаш направи си тест ама преку крв.

Iva.T likes this.
  2. Iva.T

Iva.T Популарен член

Update:
    Не можев да се стрпам.. сабајлево со прва мокрача повторно направив тест и повторно негативен (be safe).
    Прв пат се обидуваме месецов и чудно ми е бидејки никогаш не ми доцни, а од друга страна тестовите сите ги фалите дека се сензитивни и покажуваат и предвреме..
    Доколку не добијам до утре ке одам да проверам преку крв. Дали знаете која е цената без упат во Синлаб? И бидејќи прв пат ке правам, што точно треба да им нагласам?

3. anggell

anggell Форумски идол

Ништо страшно циклус до 10 дена да доцни. Се случува. Од тоа што си под стрес да не ти дојде, правење тестови само се одложува. Опушти се, ако не е овој месец следниот ќе биде.

Iva.T likes this.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

500-600 ден мислам дека е.
    И мене не ми доцнело, ама еднаш цели 20 дена ми каснеше и др ми кажа доколку е тоа еднаш не е страшно, само да не е континуирано секој месец или секој втор.

Iva.T likes this.
  5. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Не се плаши јас со првата бременост девета недела бев бремена а тестот покажа бледа црта можеби зависи и од тестот

ShtruMfeticka likes this.
  6. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Jas so be safe pravev 2 dena pred da dobijam

Napraviv 2 testa so bleda bea I dvata. Napraviv I beta, betata 472 bese, utre uste ednas beta I taka

Iva.T and Aledarkali like this.
  7. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Бета немам правено не знам како треба да се вредностите ама немој да се секираш се ке си биде во ред ти посакувам се најубаво и лесна бременост ❤️

8. ShtruMfeticka

Fala mila, se najubavo I na tebe.
    Inace za 48h àko e betata pojce od dvojno toa e dobro ako opagja, biohemiska

Aledarkali likes this.
  9. Iva.T

Iva.T Популарен член

Јас се надевам на доцна овулација.
    Ке издржам до недела за повторен тест (дај Боже да не ми дојде) и проверка преку крв во понеделник здравје. Сега си барам други преокупации за побрзо да поминат деновиве ;(
    Со среќа и со лесно на тебе :inlove:

10. ShtruMfeticka

Fala. Daj Boze da nedobies I da e kasna ovulacija :) inace mozese I deneska da si napravis beta I vcera a mozes I utre za da si poraat. Za 1h izleguvaat rezultatite. Privatno e 500den a so upat 100. Ama za da si raat idi privatno I raat ke si, I vo drzavni bolnici isto moze da si ispitas privatno. So sreca I ajde samo pozitivno da ne izvestis :)

Iva.T likes this.
  11. Iva.T

Iva.T Популарен член

Само што тргнав мисли и си пуштив Нетфликс… за жал добив.
    Иако е прв обид разочарување постои, но здравје август лавовски со нови сили :)

Izzy_0504 likes this.
  12. ShtruMfeticka

Zal mi e ama nema razocaruvanje I otkazuvanje. Mislam deka vo denesnicava retkost e da fati na prva :( Sega dobi ama zatoa nareden mesec nema da dobies :)

Iva.T likes this.
  13. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Mnogu dobro te razbiram kako ti e, iako e prv obid pak se razocaruva covek a ne treba retko da fati od prva, jas iako i samo ednas imav nezastiteni odnosi mesecov i ne bev vo plodni posle plodnite bese ama pak se razocarav koga dobiv, koga sakas nesto sakas da bide odma i zatoa se razocaruvame, ama ete ne saka ama ke bidi, ne se razocaruvaj, inaku kaj mene se si mislam deka sum imala kako spontan bidejki i imav malku krv 6,7 dena posle odnosot bas kako sto go opisuvaat za iplantacija znaci nikogas jas taka ne sum imala nekolku dena pred ciklus kafeavo i krv dve tri kapki ama bledo i posle nemase nisto, se izraduvav koga vidov, i posle pak dobiv... A koga dobiv prviot den mn me bolese ne deka me bolese ama mi bese tesko so grcevi i poveke krvarev od obicno, jas i imam obilna ama sega poveke obilna mi bese. A dobiv od kako zedov da cistam so pravosmukalka digav nesto se svitkuvav i posle gledam prokrvarev i vikam ete si dobiv prvo malku a utreto epten neli kako menstruacija, i si vikam da ne.bev slucajno bremena pa da se rasipalo od sto bev mn aktivna.. a i gradi mn me.bolea ne mozev da gi dopram navistina neznam dali ako sega zemam test i go napravam ke.pokaze ako sum bila ili nema da pokaze ? Uste imam ciklus 4 den ke mi e, Nemam.iskustvo vo ova a na misla mi e moze i si e obicen ciklus ama nekako simptomite mi bea po drugi..

nikja likes this.
  14. nikja

nikja Истакнат член

6,7 dena po odnos rozenikavo nemoze da bide implantacija,moze posle 3 dena od odnos se opodila jajce kletka ako se oplodila pa kolku vreme treba za inplantacija i dase vgnezdi embrion i da pocne ds laci beta hcg hormon i da padne vrednosta da bide biohemiska pa da vide spontan.Nesi prai folmovi vo glava.Test se pravi od koga keti bide den za dobivanje ili otkako keti kasni ciklus,a ne 4 den od ciklus.

Anyshka, Aledarkali and Milickaa555 like this.
  15. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Blagodaram

16. ShtruMfeticka

Deneska betata 1250 :) na eho pak ne se gledase :( vo vtornik sum na kontrola za eho pa ce vidime. E sea me interesira kako se gleda poubavo? Vaginalno ili abdomenalno. Zas mene me gleda preku abdomen

17. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Vaginalno

18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Вагинално ќе те гледаат на почеток, бетата треба да е над 2000 за веќе да се види микроскоп точка. Така да почекај уште недела. Инаку супер си расте.

19. ShtruMfeticka

Imam smeneto maticen I ovoj samo preku abdomen gleda,neznam zas. Prethodno me gledaa vaginalno. Zatoa si pomisliv dan ne se gleda deka e preku abdomen

20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Не не, рано е, тек за недела ќе видите веќе.