Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    8.503
    Почекај ден два, ако не добиеш циклус тогаш направи си тест ама преку крв.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    914

Update:
    Не можев да се стрпам.. сабајлево со прва мокрача повторно направив тест и повторно негативен (be safe).
    Прв пат се обидуваме месецов и чудно ми е бидејки никогаш не ми доцни, а од друга страна тестовите сите ги фалите дека се сензитивни и покажуваат и предвреме..
    Доколку не добијам до утре ке одам да проверам преку крв. Дали знаете која е цената без упат во Синлаб? И бидејќи прв пат ке правам, што точно треба да им нагласам?

3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    10.778
    Ништо страшно циклус до 10 дена да доцни. Се случува. Од тоа што си под стрес да не ти дојде, правење тестови само се одложува. Опушти се, ако не е овој месец следниот ќе биде.

4. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    17.159
    500-600 ден мислам дека е.
    И мене не ми доцнело, ама еднаш цели 20 дена ми каснеше и др ми кажа доколку е тоа еднаш не е страшно, само да не е континуирано секој месец или секој втор.

5. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    161
    Не се плаши јас со првата бременост девета недела бев бремена а тестот покажа бледа црта можеби зависи и од тестот

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    857
    Jas so be safe pravev 2 dena pred da dobijam

Napraviv 2 testa so bleda bea I dvata. Napraviv I beta, betata 472 bese, utre uste ednas beta I taka

На Iva.T и Aledarkali им се допаѓа ова.
  7. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    161
    Бета немам правено не знам како треба да се вредностите ама немој да се секираш се ке си биде во ред ти посакувам се најубаво и лесна бременост ❤️

8. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    857
    Fala mila, se najubavo I na tebe.
    Inace za 48h àko e betata pojce od dvojno toa e dobro ako opagja, biohemiska

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    914
    Јас се надевам на доцна овулација.
    Ке издржам до недела за повторен тест (дај Боже да не ми дојде) и проверка преку крв во понеделник здравје. Сега си барам други преокупации за побрзо да поминат деновиве ;(
    Со среќа и со лесно на тебе :inlove:

10. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    857
    Fala. Daj Boze da nedobies I da e kasna ovulacija :) inace mozese I deneska da si napravis beta I vcera a mozes I utre za da si poraat. Za 1h izleguvaat rezultatite. Privatno e 500den a so upat 100. Ama za da si raat idi privatno I raat ke si, I vo drzavni bolnici isto moze da si ispitas privatno. So sreca I ajde samo pozitivno da ne izvestis :)

11. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    914
    Само што тргнав мисли и си пуштив Нетфликс… за жал добив.
    Иако е прв обид разочарување постои, но здравје август лавовски со нови сили :)

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    857
    Zal mi e ama nema razocaruvanje I otkazuvanje. Mislam deka vo denesnicava retkost e da fati na prva :( Sega dobi ama zatoa nareden mesec nema da dobies :)

13. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    186
    Mnogu dobro te razbiram kako ti e, iako e prv obid pak se razocaruva covek a ne treba retko da fati od prva, jas iako i samo ednas imav nezastiteni odnosi mesecov i ne bev vo plodni posle plodnite bese ama pak se razocarav koga dobiv, koga sakas nesto sakas da bide odma i zatoa se razocaruvame, ama ete ne saka ama ke bidi, ne se razocaruvaj, inaku kaj mene se si mislam deka sum imala kako spontan bidejki i imav malku krv 6,7 dena posle odnosot bas kako sto go opisuvaat za iplantacija znaci nikogas jas taka ne sum imala nekolku dena pred ciklus kafeavo i krv dve tri kapki ama bledo i posle nemase nisto, se izraduvav koga vidov, i posle pak dobiv... A koga dobiv prviot den mn me bolese ne deka me bolese ama mi bese tesko so grcevi i poveke krvarev od obicno, jas i imam obilna ama sega poveke obilna mi bese. A dobiv od kako zedov da cistam so pravosmukalka digav nesto se svitkuvav i posle gledam prokrvarev i vikam ete si dobiv prvo malku a utreto epten neli kako menstruacija, i si vikam da ne.bev slucajno bremena pa da se rasipalo od sto bev mn aktivna.. a i gradi mn me.bolea ne mozev da gi dopram navistina neznam dali ako sega zemam test i go napravam ke.pokaze ako sum bila ili nema da pokaze ? Uste imam ciklus 4 den ke mi e, Nemam.iskustvo vo ova a na misla mi e moze i si e obicen ciklus ama nekako simptomite mi bea po drugi..

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.537
    Допаѓања:
    2.517
    6,7 dena po odnos rozenikavo nemoze da bide implantacija,moze posle 3 dena od odnos se opodila jajce kletka ako se oplodila pa kolku vreme treba za inplantacija i dase vgnezdi embrion i da pocne ds laci beta hcg hormon i da padne vrednosta da bide biohemiska pa da vide spontan.Nesi prai folmovi vo glava.Test se pravi od koga keti bide den za dobivanje ili otkako keti kasni ciklus,a ne 4 den od ciklus.

На Anyshka, Aledarkali и Milickaa555 им се допаѓа ова.
  15. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    186
    Blagodaram

16. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    857
    Deneska betata 1250 :) na eho pak ne se gledase :( vo vtornik sum na kontrola za eho pa ce vidime. E sea me interesira kako se gleda poubavo? Vaginalno ili abdomenalno. Zas mene me gleda preku abdomen

На Izzy_0504, Iva.T, baguf4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.334
    Vaginalno

18. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    7.607
    Вагинално ќе те гледаат на почеток, бетата треба да е над 2000 за веќе да се види микроскоп точка. Така да почекај уште недела. Инаку супер си расте.

На Izzy_0504, ShtruMfeticka, baguf4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    857
    Imam smeneto maticen I ovoj samo preku abdomen gleda,neznam zas. Prethodno me gledaa vaginalno. Zatoa si pomisliv dan ne se gleda deka e preku abdomen

20. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    7.607
    Не не, рано е, тек за недела ќе видите веќе.