Здраво девојки, имам циклус кој претежно трае 35 дена, а може и повеќе. Мислам дека ја чувствувам овулацијата секој месец и овој месец бевме баш активни за тој период, од 15тиот до 23тиот ден од циклусот. Последна менструација имав на 03.07. На 02.08 вечерта доцна правев тест и мислам дека видов многу бледа линија, следното утро со првата мокраќа правев уште еден тест и немаше воопшто црта. Дали има шанса да сум бремена или само ми се причинувало дека има црта тестот ? Правев тестови BeSafe.
Бидејќи добиваш нередовно и баш вака на месец дена, најубаво е да ја следиш овулацијата. Може и да не те боли, па да имаш овулација. Јас кога останав бремена немав никакви симптоми на овулација и еве бремена сум. Никогаш не знаш кога настанува бидејќи ти е нередовна. И со редовни циклуси знае да им се измени, а не со нередовен. Почекај уште некој ден, или купи селфклеар, поинтензивен е.
Има, јас бев во иста ситуација. Вечерта правев тест и имав бледа линија, а утрото со прва утринска немав никаква црта. После тоа чекав да ми дојде, не ми дојде уште цела недела, си купив тест и имав 2 жар цртки. Ако си ептен нестрплива, направи си тест преку крв, така ќе бидеш најсигурна.
Позитивен е ,и на двата има бледа црта што значи рана бременост..провери и преку крв да си бидеш спокојна. <3
Рана бременост, почекај ден на добивање и направи пак. Ама мислам дека си бремена. И мојот беше ваков па еве 25та скоро терам.
Епа нема да ти дојде И моите тестови беа исти вакви со бледа црта скоро и не се гледаше...оди направи Beta Hcg и ќе си спокојна
Мила, бетата е малетка ама сепак значи дека има бременост. За 48h, направи уште една бета во иста лабараторија и исто време, ако е сѐ во ред со бременоста, бетата треба да е дуплирана. Ти посакувам многу среќа
Честитко! Рана бременост, но тука е Може да повториш бета или да правиш лабоквик тестови да видиш дали ќе потемнува цртката. Лабоквик се сензитивни и покажуваат кога бета е >10mlU/mL