zdravo na 20ti avgust imavme odnos mnogu kratok bese, svrsiv nadvor no se plasime od predsemenata tecnost dali moze da se zabremeni,i koga bi bilo najdobro da se napravi test za bremenost posle kolku dena
Коста, во сите теми изнапиша .. Ти кажаа девојките веќе дека секој незаштитен однос е можност за бременост. Друг пат тури си заштита за да не си ја акате главата пишувајќи и барајќи чаре секаде. Секое добро
Дечко, стави си кондом, ако не си спремен за дете. А иначе, еве другарка две ги роди фатени од предсемена. Ама они си беа спремни за деца. Ти ако не си… кондомче на тебе и терај.
Здраво девојки Ми доцни месечниот циклус 10 дена денеска со прва урина направив тест за бременост со најобичниот тест излезе негатиф А мора да кажам дека веќе 6 месеци имаме незаштитен секс Што мислите дали треба уште ден два за друг тест или ?
По 10 дена доцнење ако имаш редовна менструација, треба да покаже точен резултат. Ако можеш повтори го денес за да бидеш сигурна, и би ти препорачала да се јавиш на матичниот гинеколог.
Тестот го правев пред 2-3 часа, го видов тоа и го оставив. Сега за да го фрлам има две јасни линии и првата ејако розева и втората. Не знам што да мислам, ама како и да е сабајле земам нов
Тестот се чита во првите 10мин. После тоа е невалиден. А и овој е секако невалиден. Дали направи друг?
Здраво на сите, последна менстр. на 21.07, мал розев исцедок од 02. до 05. Август. Незаштитен однос на 06, 07 и 10ти Август. По календар требаше да имам менстр. на 21. Август но сеуште немам. Направено тест за бременост денес, негативен е. Дали некоја од вас била во ваква ситуација? Се мислам дали да закажам преглед оваа недела или да почекам да направам уште еден тест.
Zdravo devojki pred 2 dena mi zavrsi ciklusot obicno mi trae po 6-7 dena ovoj pat 4dena. Veke nekollu dena mi se gadi imam teskotii vo disenje i bolki vo glavata osekam tezina. Dali ima sansi da sum bremena iako dobiv i ne bese epten obilna mens kako obicno, inaku se obiduvame so partnerot
Ima shansi bidejki se sluchuvaat blagi krvarenja vo rana bremenost no i nemora da znachi sepak proveri posle nedela dve na test za da si sigurna. So srekja