Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    32
    А јас би вњ замолила да ми одговорите што е мођно побрзо:):) не ми касни ни ден треба да добијам заутре ама имам симптоми вртоглавици страшни повракање гадење а имав незаштитен однос 4 дена од кога ми заврши последната менструација..дали е можно да направам вечерва тест и да е точен??

2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Вртоглавици и повраќање и гадење се симптоми на премногу состојби и не може да ти се даде прецизен одговор според нив. Ако не ти дојде задутре а ти е ептен точна, купи си тест и со првото мокрење направи го.

3. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129
    Вообичаено ми доцни циклусот, понекогаш и по 20 дена. Бидејќи имаше шанса да сум бремена решив да направам тест. Прво (во четвртокот) го правев тој на Фитофарм, Be safe. Проблемот е што аптекарката ми до даде како за тест за бременост, а во упатството читам тест за утврдување овулација, среќа што прочитав упатство инаку уште ќе мислев дека едноставно ми доцни - тој тест излезе негативен секако.

Викендов правев тест за бременост, Self Clear - излезе позитивен. Чекав 5 минути и беше позитивен. На форумов читам дека скоро и да нема лажно позитивен тест, па се надевам дека е така :)

Е сега бонус нервоза е што идат два неработни дена, па два кои се спојуваат со викендот - за мојот гинеколог - па дури понеделник ќе одам на преглед. Се надевам дека во понеделник ќе потврдат тоа што го покажа тестот.

Некој совет за да смирам психа (се слушнав со гинекологот - ми кажа што да пијам деновиве дека прва бременост и толку).

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Најпрво честито и со лесно да си ја износиш бременоста.

Простор за оптеретување на психата нема, само за радост.
    Купи си тоа што ти кажал(претпоставувам фолна, магнезиум ...) и смирено чекај.
    Не знам колку ти касни овој пат. Доколку си во 5 недела на пример секако и он не би можел нeшто poвеќе од “меурот“ да види на ултрашал.
    Срцевата реакција најчесто е од почетокот на седмата недела.
    Зирни ги темите за прво тромесечје и труднички муабети...има еден куп совети за сите мали и големи стравови кои се појавуваат на почетокот и во текот на бременоста, што да не се пие, да не се јаде..

Уште еднаш опуштено и радувај си се :l:

На bokace и awl им се допаѓа ова.
  5. Carlibel

Carlibel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    Дали е точен тестот,ако е направен 3 до 4 месеци по доцнењето?

6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Zavisi kakov e rezultatot, no sepak poseti doktor za da si ja znaesh vistinata :*

На Carlibel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.390
    Pa ako zena e bremena 3 meseci, toa kje bide test so mnogu jasni dve crtki :D Bidejki nivoto na HCG e dosta golemo... Isto ko sega jas da zemam da napravam, pa sig nema negativen da bide... Dokolku ne si sig odi na ginekog, sepak tolku docnenje ne e na arno, mozebi imas hormonsko poremetuvanje :/ odma na lekar..

На Carlibel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Zvezdicka27

Zvezdicka27 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Pravev test bremenost 5 dena pred ciklusot izleze bleda vtora limits mislev déka e greska pa pravev uste Eden isto izleze bleda linija, megutoa imam bolki isto kako pred ciklusot,nekoj iskustvo so vakov Rezultat?

9. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    3.501
    Мислам дека два пати, две бледи линии не се грешка. Би требало да значат бременост, јас два дена пред да добијам правев тест и ми излезе бледа линија и сега сум 35 недела. Болките може да ги чувствуваш како менструални, јас лично сум немала, ама многу жени имале такви болки, кои ги нарекуваат болки во рана бременост. За најсигурно, јави се на гинеколог или оди да те посоветува што понатаму. Поздрав.

10. Zvezdicka27

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Fala so lesno na tebe.se nadevam za nekolku dena ke potemnat liniite cekam uste Ednas test da napravam ti pravese drug test ili

11. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    3.501
    Не, не правев друг тест. И за ќерка ми исто имав бледа линија, не чекав да потемни, знаев дека тоа е тоа:D

12. Zvezdicka27

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Bev vo sistina uste vednas mi zimaa krf I odgovorot e Pozitiven

На espana и bokace им се допаѓа ова.
  13. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    3.501
    Со среќа и со лесно да си ја износиш бременоста:*

14. sonce83

sonce83 Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo forumki... dali znaete posle ciklo-proginova koj se pijat 21den. posle kolku vreme treba da se dobie ciklus?????ili ke treba da pravam test???? gi piev zaedno so klomifen , posledniot ciklus mi bese na 18dekemvri....

Последна измена: 15 јануари 2015
  15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Sepak odluciv da napravam test i napraviv, dali ova znaci deka e gresen? Mislam deka kapnav premnogu urina a ne go ostaviv dolgo na ramna povrsina... (facepalm)

Прикачени фајлови:

16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    По мене ова е негативен тест. Контролната линија еима цртка, а тест линијата не.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @Lovely93, според сликата тестот ми личи на Sure Check, и јас го имам користено неколку пати, количината на урината не влијае врз резултатот. Не си бремена.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Да, Шур Чек е и и јас сум го правела ама мислев да не е погрешен поради ова розевово ишмрљано. Ви благодарам.

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.390
    Ismrljanoto e poradi mnogu kapki mokraca :D no i celo da go izmocas ako nema vtora crtka, negativen e :) Sepak neli vtorata crta se pojavuva dokolku ti se laci HCG hormon :)

20. Jovana21

Jovana21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Zdravo
    Napraviv test za bremenost sure check I mi ispadna samo edna linija kaj test linijata T,a kaj C nemase Nisto.so znaci toa??????????