А јас би вњ замолила да ми одговорите што е мођно побрзо не ми касни ни ден треба да добијам заутре ама имам симптоми вртоглавици страшни повракање гадење а имав незаштитен однос 4 дена од кога ми заврши последната менструација..дали е можно да направам вечерва тест и да е точен??
Вртоглавици и повраќање и гадење се симптоми на премногу состојби и не може да ти се даде прецизен одговор според нив. Ако не ти дојде задутре а ти е ептен точна, купи си тест и со првото мокрење направи го.
Вообичаено ми доцни циклусот, понекогаш и по 20 дена. Бидејќи имаше шанса да сум бремена решив да направам тест. Прво (во четвртокот) го правев тој на Фитофарм, Be safe. Проблемот е што аптекарката ми до даде како за тест за бременост, а во упатството читам тест за утврдување овулација, среќа што прочитав упатство инаку уште ќе мислев дека едноставно ми доцни - тој тест излезе негативен секако. Викендов правев тест за бременост, Self Clear - излезе позитивен. Чекав 5 минути и беше позитивен. На форумов читам дека скоро и да нема лажно позитивен тест, па се надевам дека е така Е сега бонус нервоза е што идат два неработни дена, па два кои се спојуваат со викендот - за мојот гинеколог - па дури понеделник ќе одам на преглед. Се надевам дека во понеделник ќе потврдат тоа што го покажа тестот. Некој совет за да смирам психа (се слушнав со гинекологот - ми кажа што да пијам деновиве дека прва бременост и толку).
Најпрво честито и со лесно да си ја износиш бременоста. Простор за оптеретување на психата нема, само за радост. Купи си тоа што ти кажал(претпоставувам фолна, магнезиум ...) и смирено чекај. Не знам колку ти касни овој пат. Доколку си во 5 недела на пример секако и он не би можел нeшто poвеќе од “меурот“ да види на ултрашал. Срцевата реакција најчесто е од почетокот на седмата недела. Зирни ги темите за прво тромесечје и труднички муабети...има еден куп совети за сите мали и големи стравови кои се појавуваат на почетокот и во текот на бременоста, што да не се пие, да не се јаде.. Уште еднаш опуштено и радувај си се
Pa ako zena e bremena 3 meseci, toa kje bide test so mnogu jasni dve crtki Bidejki nivoto na HCG e dosta golemo... Isto ko sega jas da zemam da napravam, pa sig nema negativen da bide... Dokolku ne si sig odi na ginekog, sepak tolku docnenje ne e na arno, mozebi imas hormonsko poremetuvanje :/ odma na lekar..
Pravev test bremenost 5 dena pred ciklusot izleze bleda vtora limits mislev déka e greska pa pravev uste Eden isto izleze bleda linija, megutoa imam bolki isto kako pred ciklusot,nekoj iskustvo so vakov Rezultat?
Мислам дека два пати, две бледи линии не се грешка. Би требало да значат бременост, јас два дена пред да добијам правев тест и ми излезе бледа линија и сега сум 35 недела. Болките може да ги чувствуваш како менструални, јас лично сум немала, ама многу жени имале такви болки, кои ги нарекуваат болки во рана бременост. За најсигурно, јави се на гинеколог или оди да те посоветува што понатаму. Поздрав.
Fala so lesno na tebe.se nadevam za nekolku dena ke potemnat liniite cekam uste Ednas test da napravam ti pravese drug test ili
Не, не правев друг тест. И за ќерка ми исто имав бледа линија, не чекав да потемни, знаев дека тоа е тоа
Zdravo forumki... dali znaete posle ciklo-proginova koj se pijat 21den. posle kolku vreme treba da se dobie ciklus?????ili ke treba da pravam test???? gi piev zaedno so klomifen , posledniot ciklus mi bese na 18dekemvri....
Sepak odluciv da napravam test i napraviv, dali ova znaci deka e gresen? Mislam deka kapnav premnogu urina a ne go ostaviv dolgo na ramna povrsina...
@Lovely93, според сликата тестот ми личи на Sure Check, и јас го имам користено неколку пати, количината на урината не влијае врз резултатот. Не си бремена.
Да, Шур Чек е и и јас сум го правела ама мислев да не е погрешен поради ова розевово ишмрљано. Ви благодарам.
Ismrljanoto e poradi mnogu kapki mokraca no i celo da go izmocas ako nema vtora crtka, negativen e Sepak neli vtorata crta se pojavuva dokolku ti se laci HCG hormon
Zdravo Napraviv test za bremenost sure check I mi ispadna samo edna linija kaj test linijata T,a kaj C nemase Nisto.so znaci toa??????????