Мислам дека треба да почекаш до доцнење. На инвитро и инсеминации нели се става некаква инекција и таа имам читано дека дава позитивен тест. Сепак и да е позитивен, ќе ти се потврди само после денот Д.
Stop inekcijata mi e odamna stavena. pred 3 nedeli . Da bese taka site Sto sme so invitro ke imavme pozitivni testovi retko Koj docekal do 14 den da pravi test .
Не знам, од тоа што сум читала, знам дека се чека до денот за добивање за тест. Дајбоже да е се добро и ваков тест да добиеш уште еднаш, ма и појак.
По ембриотрансфер не се чека на денот на добивање за тест. Докторите препорачуваат да се направи бета околу 12-от ден по трансферот, бидејќи тогаш е најсигурен. Стоп-инекцијата може да даде лажно позитивен резултат до кај околу 10 до 14 дена по инекцијата. @Biljana 93 Тестот ти е позитивен, честитки! Можеш уште утре да провериш бета, но бидејќи е многу рано, не очекувај високи вредности. Школска бременост да си имаш.
Ама си кажа девојчето, три недели после стоп. Шанса нема да е од инекцијата. 12 дена после трансфер е само за сигурност, оти имплантација може и покасно да се случи. И некој пат кога не знаеш, не си доволно информиран, па не мора ни да се искоментира. Ако е 6 -7 дена после трансфер, и 5 дневен ембрио, имплантација се десила одма во тој случај математички ти е како ден -два пред добивање.
Малце се испаничив Да не е позитивен стварно од стоп инекцијата … Сега гледам инекцијата на 2 октомври сум ја примила . Тестов е од 15 окт можно е да е лажно позитивен
Колку стоп прими? Една или две? Знаеш ли која ја прими? Тестот ако е со сензитивност 25 во мокрача, треба барем 100 да имаш во крв за да покаже позитивен. Тука имаш еден калкулатор, за како се разградува во организмот, само ориентација е де https://wunschkinder.de/service/hcg-abbau-rechner/ Пишуваш колку единици си боцнала, колку си тешка и колку денови поминало, ти смета колку од прилика имаш во организмот останато од инекцијата.