Девојки Имам позитивен тест и направено хцг пред 1 недела со вредност 170. Ехо исто направено минатата недела но беше премногу рано. Денес направено хцг повторно после 7 дена и е зголемено на 503. Дали е тоа ок или не е доволно зголемено хцг-то?
Значи 10+ дена доцнење? Најверојатно е биохемиска, ќе падне бетата и ќе добиеш. Многу поголема бета треба да имаш сега ако минатата недела била 170...
Jas mislam deka brojkite ti se super. Beta se duplira na sekoi 2-3 dena i kaj tebe bash kako po kniga e duplirana 170 posle 3 dena 340, posle 7 dena 510.... So srekja
Здраво, ми треба ваше мислење и искуство. Веќе 2-3 месеца сум стимулирана со кломифен и на 15.10 примив СТОП инекција, бевме активни. На 3.11 добив менструација со многу големи болки и траеше 3-4 дена со нормален интезитет, на 7ми ден забележав пак при бришење и се уште трае само при бришење. Направив 2 теста Self Clear покажаа позитивни, Бета исто така 386.5. Вечерва Sure Chek покажа бледа линија. Докторот на телефон беше дециден дека не е возможно.
Па најверојатно си останала бремена минатиот месец и покрај добиената менструација,ама пак бетата е мала ако е од минатиот месец бременоста.Од овај месец ако е си имала мн рана овулција можеби веднаш по циклусот.Не знам нека каже некој друг мислење.Чудно ми е ама се случуваат чуда.Ти посакувам да биде се во ред
Утре сум на преглед за фоликули и ќе треба веројатно да примам Стоп инекција, што значи е од пред 2-3 недели овулацијата
Не може бетата да лаже, бремена си. Не мерење фоликули и не стоп инекција, нека ти даде прогестеронска поддршка заради крварењето и за 48ч пак повтори бета.
Па ако си бремена нема потреба од Стоп инекција да ставаш.А колку стоп инекции имаш примено досега.Затоа што и таа дава позитивен тест.Ама ако е една примена на 15.10 дејството е поминато
Денес се направени на 13.11. Утре сакам да одам на второ мислење во Њу Борн, пред да одам кај мојот доктор во Систина
Бев само во Систина, докторот тврди ја гледа матката и нема бременост, имало биохемиска. Не ми даде стоп инекција, несакаше ништо и за исцедокот што го имам уште. Кажа викендов да сме активни, зошто сум во овулација и во понеделник да направам Бета. Според мене никој неможе 100% да ти гарантира, и него му е чудна ситуацијата
Многу ти беше висока бетата за да два три дена после тоа имаш овулација. Навистина чудно, јас со толкава бета сум бремена 25 недела. Може најдобро ти е да си ја провериш бетата дали ти расте или опаѓа ако не е во матка да не е вонматерично па не го гледа.
Од минатата овулација ми е бетата, пд минатиот месец, денес ќе правам бета затоа што крварам како 2 ден од добиено, а мене мине 13ти ден од менструација