Ама секако во матка се гледа на бета над 2000. Многу бавно се качува бетата... Многу е чудно. Кога ти беше последна менструација?
Можно е и мисед да е. Јас имам искуство со две вонматерични и еден мисед. Кај вонматеричните бетата ми беше мн ниска и не растеше ич правилно( мн по малку) имав болки во стомак и крварење.Тебе те боли ли некаде од страна на јајниците? Кога имав мисед бетата слабо исто растеше не се гледаше ништо не ехо,подоцна се виде но не одговараше според неделите.Исто имсв крварење на крајот.. Мора да те следат почесто несмее да се исклучи и можноста за вонматерична. Ти со инвитро ли беше или природно?
Оффффф .... Ме потсети на мојата втора бременост. И јас имав последен циклус на 03.11. Моето беше многу доцна зачнато, со доцна овулација, јас точка на 25.12 видов во матка. Но бетата ми се дуплираше правилно. Зошто расте толку малку кај тебе, нешто има чудно. Дај боже да испадне се во ред. Пиши ни, те мислиме
Ми го водеа според мерките на ехото, т.е помало. Но ми рекоа дека со тек на развојот, бебето може да си се поклопи со датумот на последниот циклус, што и се случи кај мене. Но може и да си остани помало. И двете опции беа нормални. Оваа работа ми ја кажа и матичниот гинеколог, и специјалистот на гак што ми правеше втор скининг а и докторот со кој договарав породување. Истото ми го кажаа тројцата без јас воопшто да ги прашам.
Природно стимулирана со кломифен и стоп инекција… Ако не добијам одговор денес се мислам да одам во Плодност
Па тоа е мила има бременост во матката е но не се развива плодот правилно според неделите или нема срцева реакција плодчето кое требало да има до одредена недела па треба да го абортираме со апчиња или ни прават киретажа( чистење).Добро е што немаш болки од овие двете( вонматерична и мисед помало зло е миседот) зашто при вонматерична загрозена е состојбата на жената и може да ти отстранат јајовод ( што беше случај ксј мене и двата ми ги отстранија). При вонматеричната ќе имаш јаки болки и крварење баш како циклус.
Кај мене не гледаат ништо во матката, а исто немам болки какви што кажуваат дека треба за вонматерична
Море жени 03.11 последен циклус Еве нека била овулацијата некаде 13-14.11 Сеа сме 20.11 Колкава бета треба да има според вас? Нормална бременост е Неа и треба прогестеронска подршка
Значи неа не и ни касне Едино е чудно шо не се дуплира правилно бетата но милион случаеви има кај шо не се дуплира правилно па на крај е нормална бременост со нормално бебе Ама у медицината 2 и 2 не се 4 ѕоа сите го знаеме
Мојата неправилно дуплирана бета за 1м ќе полни 2 години. Во петок беше 1200, во понеделник беше 2000, здраво право, брливо и бесно.
Не сте го прочитале мојот првичен пост Здраво, ми треба ваше мислење и искуство. Веќе 2-3 месеца сум стимулирана со кломифен и на 15.10 примив СТОП инекција, бевме активни. На 3.11 добив менструација со многу големи болки и траеше 3-4 дена со нормален интезитет, на 7ми ден забележав пак при бришење и се уште трае само при бришење. Направив 2 теста Self Clear покажаа позитивни, Бета исто така 386.5. Вечерва Sure Chek покажа бледа линија. Докторот на телефон беше дециден дека не е возможно.
Да де, го прочитавме, затоа и ти викаме дека не е можно да си бремена од претходниот месец со болки и нормален интензитет. Нешто мора да има.
Незнам денес сум на преглед и ќе видиме што ќе кажат. Викендов бев во овулација на 17.11 и докорот кажа да бидеме активни