8 dpo имав ептен бледа линија, секој нареден ден се поизразено црвена. Не сум сигурна дали секогаш би покажало толку рано ама во мојот случај беше така
Вчера/денес ми е ден за (не)добивање, утрово направив тест од Self Clear, пак е бледа. Утре ќе се јавам кај матичниот.
Треба да правиш од истиот тест зошто немаат иста сензитивност. Ако имаш уште од лентите како првиот пат, направи од нив за да споредиш. На гинеколог нема што да видат на ваква линија. Ако сакаш да си посигурна, треба со крв да провериш еднаш па по 48ч уште еднаш (во иста лабораторија).
А да си земеш лабоквик, ем најефтин ем најточен е. На гинеколог нема што да се види, единствено што ќе те прати на е бета хцг. И ќе направиш, бар ќе знаеш на што си.
Фала ви и на двете ❤️ Немам од лентите, тие одеа гратис со тестовите за овулација (од Амазон порачани). Ќе почекам ден два, можеби најдобро да проверам преку крв дали правилно ќе се дуплира бета...
Од вчера вечерта ми се појави кафеав исцедок, утрово појдов на гинеколог. Ме гледаше на ехо, кажа дека сакусот е колабиран и да испитам бета ХЦГ. Резултатот од ХЦГ е 16.21, во четврток треба да испитам пак. Кога стигнав дома прокрварев обилно баш како циклус и менструални болки во стомак. Толку од радоста, кратка беше
Здраво девојки Последниот циклус ми беше 14.11 ми траеше три дена па престана скроз после еден ден така кафеав исцедок и толку. Обично кратко ми трае циклусот секој месец. Имавме однос на 22.11 со свршување и денеска е 6ти ден од ризичниот однос. Јас деновиве откако сврши во мене како да секој момент ќе добијам, болки и надуеност во стомакот, се осеќам многу малаксано а вчера и еве од сабајле нон стоп осеќам гадење и болки во главата и стомакот како балон го осеќам. Знам дека е многу рано за било што, можеби се погоди таков период да се осеќам така. Според апликацијата денеска пишува дека е ден на овулацијата. Кога би можела да направам најрано тест ?
феминки последен циклус на 25.10 добивам на 30 дена, активно се следеа фоликули и се работеше на случајот ми касни моментално 2 дена . Дома имав self clear ми беше отворена кутијата само и сум го оставила во wc под лавабото, го направив уште вчера испадна негативен, од симптоми само благи болки во јајници и тоа чат пат, во неделата на бришење имав како црвени точки и толку. Дали да почекам уште некој ден за преку крв или да одам уште денеска? @srce-9 со self clear posle 8 dena од однос така мислам
Не избрзувај, и рано е за симптоми, од толку што се толкуваме се ни изгледа како симптом на бременост. Почекај 2 недели од ризичниот однос па направи тест или бета. Среќно.
Знам дека е многу рано за било какви симптоми а и од самиот однос е пројдено само неколку дена но ете сепак те копка нешто. Ќе почекаме и се надеваме на убави вести