Zdravo devojki. Na posledniot den ovulacija imavme obid za bebe, na 19ti. Cuvstvuvam tapa bolka kaj jajnicite i poduenost, dali e rano da napravam test?
Баш ми е жал. Беше чи веднаш на лекар да провериш дачи е се чисто? Во цела несреќа, среќа што само се испуштило, вар да бе мора медикаментозен или киретажа..
Во вторник ме гледаше на ехо, а после бета резултатот ми рече дека организмот сам ќе се исчисти. Во среда сум на контрола и да видиме кои испитувања/прегледи ќе треба да ги направам...
јас поради Х причини денеска направив со Be safe и добив многу мала бледа по 4 дена каснење бев кај матичната во пон бета на ехо ме гледаше ептен ситно дури 3мм се дог да почекаме за сигурно и во пон на контрола
Zdravo.prv pat pisuvam tuka na ovaa tema.me interesira dali nekoja pravela test da nema vtora crta a naredniot den da ima pozitivna beta? Jas pravev invitro na 20 noemvri vo plodnost go brojat za prv den i transferot,mi rekoa na 12 den da pravam doma test jas napraviv ama negativen iskoci a imam simtomi kako za dobivanje.
Ovoj deneska sto ho pravev mi bese daden od apteka od bitola i na nego pisuva deka e za esno invitro dijagnoza
Не знам кој е тој тест, ама сите имаат сензитивност, surecheck е најмалку сензитивен, тој треба над 25 да е бетата за да покаже бледа линија, за разлика од селфклеар кој е 10. И ќе покаже порано од surecheck.
Ok.Dobro na mene mi bese prasanjeto dali nekoja pravele test da i pokazal negativen a utredenta da ima pozitivna beta.
Затоа и ти пишав, може не е толку сензитивен тестот. Направи си утре бета и ќе знаеш на што си. Ти посакувам две цртки.
Денеска 12ти ден од ризичниот однос а 20ти ден од последниот циклус негативен тест. Го направив пред малку иако знам дека е многу рано плус одвечер но ете нешто ме натера.... Циккусот ми е редовен на 28 дена
Не разбрав сакаш или не сакаш да е позитивен. Јас не гледам тука втора линија, а и рано е ако ти е 20ти ден од циклус. Повтори за една недела најсигурно.
Дека рече ризичен однос, затоа се збунив почекај уште една недела. Мене исто ми е 20ти ден од циклус, и ние се обидуваме. Со среќа
Тестот е негативен, ама рано е. Иначе на редовен циклус од 28 дена, плодни денови обично ти се некаде на средина (12-16ден). Без тест за овулација или ехо не може да се знае сигурно, ама најверојатно ти е така. Значи на 8ми ден од циклус ти е рано за односи, и со тоа би ти рекла дека веројатноста да си трудна е мининална. Односи секој втор ден, особено во средина на циклусот за да имаш подобри шанси.
Мене ми беше завчера 25ти ден од циклус а имавме слободен однос, ама еве ме боли стомак изгледа ќе ми пробие за ден два ги промашивме месецов, не се погодивме со муж. Ти пуштам среќа, ај па може ќе се дружиме